Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kanttarellileipä rapujen ja omenan kera


Kun ensimmäiset kanttarellit puskivat läpi, piti ensimmäiseksi rakentaa kanttarellileipä. Valittettavasti meillä kanttarellit eivät päädy pakastimeen, koska niin riittoisaa paikkaa emme ole löytäneet. Kateellisena seurailemme ystäviemme notkuvia kanttarellikoreja facessa. Jonakin päivänä mekin löydämme sellaisen mestan, joka on kanttarellitaivas. Pitää vain jaksaa etsiä.

Tänä vuonna olen jopa yrittänyt opettaa Hippua kanttarellimetsästykseen, mutta mäyräkoira ei tunnu taipuvan tähän lajiin. Kanttarellien sijasta se syö kaikki löytämästä vadelmat ja mustikat suoraan puskista.

Tykästyin tähän kanttarellileipään niin paljon, että melkein menisin sanomaan, etten ole koskaan saanut näin hyvää kanttarellileipää. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Leipänä käytin vaaleaa hapanleipää, mutta tämä luontuu vaikka näkkileivän päälle.


 

Kanttarellileipä rapujen ja omenan kera

4 annosta

1 sipuli
200g tuoreita kanttarelleja
1,5 hieman hapanta omenaa
2 rkl voita
1 dl silputtua tilliä
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
200 g ravunpyrstöjä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
4 voissa paistettua hyvää leipää tai leivänpaahtimessa käytettyjä voilla voideltuja

Silppua sipuli hienoksi. Puhdista kanttarellit ja leikkaa niitä pienemmäksi. Kuutioi omenat pieneksi. Kuullota sipuli pehmeäksi voissa, lisää kanttarellit ja jatka kuullottamista, kunnes sienten neste on haihtunut. Lisää lopuksi omenat ja anna niidenkin kuullottua. 
Kääntele seokseen tilli ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos lämpimien leipien päälle ja viimeisestele ravunpyrstöillä ja tillillä. 


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
32 Comments
Share :

32 kommenttia:

  1. Oi nam mikä resepti! Ikäväkseni emme mekään ole törmänneet kantarellitaivaaseen eikä meilläkään päädy sienet pakkaseen asti. Noh, nautitaan täysillä kuitenkin näistä vähäisistäkin sienistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin rauhoittavaa, etteivät kaikki muutkaan ole löytäneet kanttarelleja takaluukuittain ja todellakin nautitaan :)

      Poista
  2. Meillä on ihan sama juttu. Ainoa sieni jonka tunnen on kanttarelli ja en ole nähnyt metsälenkillä yhtään. Naapuri kertoi, että metsässämme on oikein hyvä paikka, josta hakee joka vuosi. Vihreänä kateudesta kuuntelin :D Eihän tietysti minulle kerro apajaansa. Onnille olen koittanut vinkata, jos alkaisi sienikoiraksi, mutta vielä ei ole innostunut ja marjat menee suoraan suuhun hänellekin. Ainoa karviaispuska huutaa tyhjyyttä Onnin toimesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on marjapensaat verkotettuna rastaita ja Hippua varten. Tyhjänä olisi muuten meiläkin ja olen täysin samaa mieltä, että on todella inhottavaa, kun sienipaikkoja pihdataan :)

      Poista
  3. Uuu, mulla olisikin vielä yksi satsi kanttarelleja odottamassa! Tällainen leipä ei olisi tullut edes mieleeni, mutta pitääpä laittaa harkintaan, näyttää niin herkulliselle :)

    VastaaPoista
  4. Mahtava idea yhdistää kantarellit ja ravut samaan leipään.
    Mulla on toi sienituntemus vähän heikonlainen. Kaikki mun kantarellimestat on satojen kilometrien päässä, joten en pääse apajille ees joka vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla siis sentään on kanttarellimestoja, se on jo jotakin. Mulla menee joka vuosi täysin hakuammunnalla. Jos sitten ensi vuonna :)

      Poista
  5. Mä kanssa yritin yks kesä kouluttaa koiraa kantarellien metsästäjäksi, mutta laihoin tuloksin :D
    Tää leipä näyttää ja kuulostaa jumalaiselta! Taidanpa suunnistaa mettään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää jatkaa koulutusta, ehkä parin vuoden päästä meillä on jumalaiset kanttarellikoirat, jotka vainuavat sienet monen 100 metrin päästä ;)

      Poista
  6. Tämä kuulostaa niin namilta. Sitten vielä kivä valkkari kylkeen ja elämä hymyilee.

    VastaaPoista
  7. Sen jälkeen kun käy pari kertaa mettässä etsimässä kantarelleja niin ihan iloisena maksaa sen 10 € litra torilla :D Näyttää niin hyvältä kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Järkipäätös! Nimimerkillä kumpparit jalassa juuri ovella lähdössä, tällä kertaa etsimään herkkutatteja ;)

      Poista
  8. Tämä leipä näyttää herkulliselta vaikka sienet eivät kuulukaan minun "täytyy saada"-listalle.

    VastaaPoista
  9. Voi ihanuus, mikä ohje! Toissailtana söin siskolla ihania kantarelleja ja suunnitelmissa olisi suunnata seuraavaks sit metsään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsässä samoilu on rentouttavaa, vaikka selkä onkin aivan hirveässä kunnossa aina sienestyksen ja marjastamisen jäljiltä. Mutta se lopputulos (siis jos on saanut saalista) ;)

      Poista
  10. Äidillä on salainen kantarellikätkö, josta saa joka vuosi aikamoisia saaliita. Itse olen laiska ja käyn hakemassa äidiltä tai kaupasta, muutaman kerran sienimetsässä on kyllä tullut käytyä, mutta ei ole kyllä minun juttuni :D

    On muuten tosi upean näköinen leipä, laitan reseptin muistiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi mulle ei ole "testamentattu" mitään ihanaa kanttarellikätköä? Varo vaan, sienihulluus voi iskeä koska tahansa :)

      Poista
  11. Meilläkään ei kanttarelleja säilötä. Ihan siksikin että ne ovat vaan niin parempia tuoreena kuin esim pakasteesta sulatettuina. Eipä sillä että niitä koskaan hirveästi olisin löytänytkään säilöttäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se, laittaisin pakastimeenkin, jos sinne jotakin jäisi. Tuoreena ovat niin parhaita!

      Poista
  12. No nyt on kyllä jännä yhdistelmä: ravut ja omppu mahtuu mun päähän, mutta että vielä kanttarelli? Pakko testata, on varmasti hyvvää! Onneksi olen menossa ylihuomenna sienimetsään ja eihän sieltä voi ulos tulla muuta kuin valtavan saaliin kera - sit sitä voi testata jos vaikka jonkinlaista reseptiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kopat tulivat täyteen. Ei niin itsestään selvä yhteys, mutta oli kyllä kokeilemisen arvoinen. Olen jo ajatuksesta kateellinen.

      Poista
    2. Saatiin onneksi varsin hyvä saalis, siskonpojatkin (5 ja 6 v) jaksoivat innoissa kerätä sieniä yli 2 tuntia :)

      Poista
  13. Tämä on kyllä todellakin kantarellileipä potenssiin viisi! Oispa maanantai aamuna ennen töihinlähtöä tällainen setti, voisi keventää kummasti mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, mutta keventää mieltä perjantai-iltanakin viinin kera :)

      Poista
  14. Mmmm-m, näyttää ihanalta. Ei ole koskaan käynyt mielessä yhdistää kantarelleja ja omenaa, mutta sen täytyy olla herkullista. Tekisi mieli valmistaa sieni-omenapaistosta myös ihan vaikka possuleikkeleen kaveriksi. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa todella hyvältä, nam! Pitääpä odotella koska resepti tulee blogiisi. Voi ei, nyt tuli nälkä - taas!

      Poista
  15. Nyt kuulostaa niin herkulta, että voisin jopa opetella syömään sieniä tämän takia! :)

    VastaaPoista
  16. Ihana uusi resepti kanttiksille! Rapujen kanssa en ole varmaan koskaan syönytkään.
    Itsekään en ole löytänyt mitään kanttarellikeidasta, tuntuu että osaan täydellisesti kiertää ne :D Muutaman paikan tietää missä niitä kasvaa jokunen, siinä jokavuotinen saaliini sitten onkin.

    VastaaPoista
  17. Nams! Ihanan näköinen herkutteluleipä! <3

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa