Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kermainen kana-sienikeitto


Syksyn viileys saa kaipaamaan lämpimiä keittoja. Kylmät salaatit eivät enää houkuttele. Kotitoimistomme lounas on ollut kesän salaattimuodossa ja välillä mehunkin, mutta nyt on ihana testata erilaisia keittoja. Mielellään sellaisia, joista riittää pariksi päiväksi.

Käytin tähän keittoon pakastettuja sieniä. Määrä on sellainen suurin piirtein, ei haittaa vaikka olisi enemmän. Eihän sieniä voi olla liikaa. Vaikka keitto onkin kermainen versio, on se silti kivan kevyt, koska liemipohja on kanaliemestä. Sopii siis hyvin myös lounaskeitoksi, ei tullut uni ainakaan ihan heti syömisen jälkeen.

Blogin aiempia keittokokeiluja löytyy tämän linkin takaa ja lisää on luvassa.

Ihanaa viikonalkua ja lämpimiä keittoja!

Kermainen kana-sienikeitto

5 isoa lautasellista

500g kanafileitä tai -filesuikaleita
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
n. 200 g pakastettuja sieniä (herkkutatteja ja suppilovahveroita) tai tuoreita n. 400g
1 keltasipuli
4 pientä porkkanaa
2 sellerinvartta
1/2-1 tl kuivattua timjamia
1l kanalientä
1 rkl maissitärkkelystä/tilkka vettä
n. 2 dl kermaa
Suolaa
Pippuria

Tuoretta timjamia

Suikaloi kanafileet suupalankokoisiksi paloiksi. Ruskista oliiviöjyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle odottamaan. Paista silputtu sipuli, valkosipuli, sienet, kuutioitu porkkana ja kuutioitu sellerinvarsi oliiviöljyssä kattilassa, kunnes ovat hieman pehmenneet. Lisää kuivattu timjami. Kaada kanaliemi sekaan. Sekoita 1 rkl maissitärkkelystä pieneen tilkaan kylmää vettä ja sekoita huolellisesti keittoon sekaan. Lisää kanat. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää kermaa tarvittava määrä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
24 Comments
Share :

24 kommenttia:

  1. Ihanan kermainen keitto! Toimisi varmaan ihan hyvin vaikka siitakkeilla tai portobelloillakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii varmasti melkein millä vain sienillä. Herkkutatti on tosi miedon ja hienostuneen makuinen, kun taas suppis aika voimakas.

      Poista
  2. Ja parasta tietysti, että näyttää valmistuvan tarpeeksi nopsaa jotta tällä voi herkutella lounaalla kiireisenäkin päivänä. I like!

    VastaaPoista
  3. Mietin, että en ole tainnut koskaan yhdistää sienten kanssa mitään muuta lihaa/kanaa yms. kuin pekonia. Sieniä tulee käytettyä niin harvoin että ne ovat yleensä aina pääroolissa ruoassa. Mutta epäilemättä ruokaisampi sienikeitto näin kun siihen lisää kanaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin kun on huono sienivuosi noudattelen samaa periaatetta kuin sinäkin, mutta tänä vuonna sieniä tuli aika hyvin, joten voi vähän jopa "tuhlailla" ;)

      Poista
  4. Täällä sienet odottavat sitä, että olisi aikaa valmistaa niistä jotain herkkua! Niin syksyinen resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä pitäisi kerätä suppiksia, niin johan alkaa pakastin näyttämään hyvältä. Toivottavasti aika löytyy pian :)

      Poista
  5. Keitot maistuvat ja varsinkin jos niissä on kermaa. ;)

    VastaaPoista
  6. Maukkaan kuuloinen resepti! Kyllä sopat vaan kuuluvat syksyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisäinen vilutus vaatii soppakattiloita ja värikkäitä keittoja piristämään :)

      Poista
  7. Meillä on tehty sieniruokia ihan vallan kun täällä on ollut tatteja lukuunottamatta tosi hyvä sienivuosi. Miten Porissa on löytynyt sieniä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tatit tulivat Poriin tänä vuonna aika myöhään ja 2 viikossa oli sesonki ohi. Tosi paljon ehti pilaantumaan, mutta jotakin saatiin koriinkin - onneksi! Suppikset on vielä metsässä :) Sieniruoat on niin parhaita ja monipuolisia ja terveellisiäkin vielä!

      Poista
  8. Sienet on kyllä ihan mahtava luonnonvoima, ja keittoina aivan ihania!

    Minä löysin suppiksia jonkin verran jo elokuussa Tahkolta, täällä Oulun seudulla en ole sopiville seuduille vielä koskaan sattunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä viimeiset suppikset poimitaan yleensä lumen alta :) Ihanaa kun sieniä on riittänyt tänä vuonna.

      Poista
  9. Sienikeitto on ihanaa ja kanallahan siihen saisi vielä lisää ruokaisuuttakin. Hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
  10. Nyt maistuisi höyryävä pieni keittokulhollinen tänne sängyn pohjalle. Otetaanko tilauksia vastaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä lähtee pikana virtuaalinen keittokulho. Paranemisia!

      Poista
  11. Ihana syyssoppa! kaikki kermaiset keitot ovat kyllä ihania, en olekaan koskaan tehnyt kanakeittoa, joten laitan tämän muistiin :)

    VastaaPoista
  12. Mmm... tuo näyttää ihanalta. Selvästi syksy onkin jo alkanut, kun olen unelmoinut kurpitsakeitosta koko viikon. Ehkä tässä saisi sen ensimmäiseksi aikaiseksi, kun aineksetkin löytyvät kaapista. Pakko tätäkin on kuitenkin jossain välissä kokeilla.

    VastaaPoista
  13. Mulla on jotenkin onnellinen olo, että voit taas syödä ihan tavallisia ruokia :D Se mehudieetti oli vaan niin hurjaa luettavaa, hatunnosto että pääsit siinä maaliin asti. Tämä keitto näyttää just sellaiselta syksyn lohtukeitolta!

    VastaaPoista
  14. Enpä ole tullut ajatelleeksi yhdistää keitossa broileria ja sieniä, mutta kuullostaa herkulliselta! / Minttu

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa