Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lämmin aamiaispiirakka leivästä


Älkää skipatko tätä ohjetta. Tällä saatte aamiaiseenne aivan uuden jutun ja vielä aika helpostikin.

Olen ollut nyt 9 vuotta gluteenittomalla ruokavaliolla vilja-allergiani vuoksi. Välillä olen vähän yrittänyt luistella sivuun, mutta joutunut toteamaan, ettei allergia ole mihinkään kadonnut. Leivän syönti on gluteenittomuuden takia jäänyt lähes kokonaan pois. Yksinkertaisesta syystä, että suurin osa leivistä on niin ala-arvoisia murenevia mössöjä, että olen mielummin ilman kuin niiden kanssa.



Sain mahdollisuuden yhteistyön muodossa tutustua Schäriltä markkinoille hiljattain tulleisiin uusiin gluteenittomiin paahtoleipiin. Syynäsin pakettien tuoteselosteet skeptisesti. Valitettavan usein gluteenittomat tuotteet ovat myös erittäin täynnä lisäaineita. Tällä kertaa tuoteselosteet lupasivat hyvää. Taikinajuuren leivottua, kvinoaa, kastanjaa, riisiä, jyviä ja muutakin hyvää, jopa minä olin tyytyväinen. Heidän sivuiltaan löytyy tarkat tuoteselosteet.  Leivät näyttivät ihan oikeilta paahtoleiviltä, eivätkä sellaisilta tiiviiltä kilon painavilta siivuilta tai niiltä jotka löytyvät paahdettaessa koneen alaosasta murentuneena. Leipiä on kolmea laatua vaalea classic, viljaisa flerkorn ja tumma vital. Leivät eivät ole pakasteita, eivätkä vakuumipakattuja vaan tuoreita leipiä. Schärin uusi leivonta- ja pakkaustapa mahdollistavat tämän. Lisätietoja löytyy heidän sivuiltaan.

Siis ihan oikeita gluteenittomia paahtoleipiä. Sellaisia jotka ovat kuohkeita, voiko leivästä sanoa niin? Kaikki gluteenittomia syövät ymmärtävät mitä tarkoitan. Maku on kuin tavallisessa leivässä. Minulle kaikki kolme olivat hyvänmakuisia, koska käytän kvinoaa paljon muutenkin. Lapset tykkäsivät eniten vaaleasta leivästä ja minä yllättäen tummasta. Joka tapauksessa, nämä tulevat jäämään meillä jatkuvaan käyttöön.

Kun kerran on kuohkeaa leipää, pääsin vihdoinkin kokeilemaan aamiaspiirakoita leivästä.
Tässä ei ole mitään eroa piirakkaan, kuin että piirakanpohja tehdään leivästä ja piirakat tehdään muffinssivuoissa. Aivan täydellisiä aamiaispöydän tai kahvipöydänkin yllättäjiä.

Kokeilin kahta eri versiota. Tein puolet pekonitäytteellä ja puolet kylmäsavulohitäytteellä. Molemmat olivat onnistuneita täytteitä. Käytin maustamatonta tuorejuustoa, mutta tuorejuuston voi valita aivan oman maun mukaan. Nesteeksi käy myös creme fraiche tai pelkkä maitokin, kunhan lisää munien määrää. Tämä onnistuu aina kunhan kaapista löytyy leipää.

Otan jollakin leivän kokoon sopivalla muotilla leivästä ympyränmallinen pala.


Kauli leivän pala mahdollisimman suureksi. Tässä tapauksessa tummasta leivästä tuli suurempia kiekkoja kuin vaaleasta. 


Voitele vuoat ja laita kaulitut palaset koloihin, laita pohjat uuniin hetkeksi, lisää täytteet ja vielä kerran uuniin. Minipiirakat ovat valmiit.





Aamiaispiirakat leivästä
12 kpl

12 palaa mieleistä Schär-leipää

Nestetäyte 12 aamiaispiirakkaan
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
suolaa
pippuria

Pekonitäyte 6 aamiaispiirakkaa
60g pekonia
1/4 sipulia
1 dl juustoraastetta

Kylmäsavulohitäyte 6 aamiaispiirakkaan
80 g kylmäsavulohta
1/4 sipulia
1 dl juustoraastetta

Koristele persiljalla tai tillillä. 

Laita uuni 180-asteeseen.

Ota muotilla leivistä 12 ympyränmallista palaa. Kauli palat mahdollisimman isoiksi. Voitele muffinssivuoan kolot huolellisesti. Laita palat vuokiin. 

Laita kulhoon 200g tuorejuustoa, notkista juusto lisäämällä maito ja munat. Lisää suolaa ja pippuria. 
Kuullota sipuli pannulla ja nosta kulhoon. Paista pekonit pannulla ja laita talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva jää siihen. Siivuta pekoni pieneksi. Raasta juusto. 

Laita muffinssipelti pohjien kanssa uuniin (ei täytettä) 3 minuutiksi. 

Lisää täytteet välittömästä, kun olet ottanut pellin uunista. Jokaisen pohjan päälle n. 1 tl sipulia ja pekonia tai kylmäsavulohta ja juustoraastetta. Lopuksi päälle kaadetaan tuorejuustoseosta. Yritä saada seos mahdollisimman hyvin kupin sisään, mutta vaikka se valuisi ulkopuolelle, on se vain esteettinen haitta. 

Laita uuniin 180-astetta ja noin. 10-15 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.
Koristele persiljalla tai tillillä. Nautitaan välittömästi. 

Ihania aamiashetkiä!




 Kaupallinen yhteistyö Schär & Foodlover


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass





QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
37 Comments
Share :

37 kommenttia:

  1. Nämä leivät yllätti mut todella positiivisesti. Ihana ohje muuten, täytyy testata tuota kylmäsavulohi-versiota :p

    VastaaPoista
  2. Nam, hauska vinkki nuo muffinssipiirakat. Pitääkin kokeilla.
    Kiva, kun gluteenittomia leipiä löytyy hyviäkin vaihtoehtoja. Meillä ei niille ole varsinaista tarvetta, mutta aika monella nykyään on. Leipä on kuitenkin sellainen vähän perusjuttu ruokavaliossa - olisi vaikea kuvitella elämää ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä välillä on niin ikävä tavallista patonkin, mutta aika hyvinhän tähän on tottunut. Kummasti helpottaa, kun tulee tällaisia uutuuksia markkinoille.

      Poista
  3. Näyttääpä hyviltä nuo leivät! En välttele gluteenia, mutta testailen aina mielelläni uusia juttuja.

    VastaaPoista
  4. Kiva ohje! Oon näistä Schärin tuotteista kuullut kehuja - loistavaa, että löytyy hyviä gluteenittomia vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  5. Ihania leipiä! olen nuohonnut apukokin puolesta gluteenittomien leipien hyllyllä ja ne paahtoleivät on kyllä yleensä olleet aivan ala-arvoisia :( tosi kiva että nyt löytyy jotain oikeasti hyvää gluteenitonta leipää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen samaa mieltä sun kanssa. Ne on olleet liian tiiviitä tai ihan höttöjä. Ensimmäinen normaali paahtis, vihdoinkin!

      Poista
  6. Kyllä aamu alkaa hyvin jos tarjolla on tällaisia ja vieläpä gluteenittomana. :)

    VastaaPoista
  7. Kivan oloinen resepti! Ja hienoa kuulla, että gluteenittomistakin leivistä löytyy hyviä versioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole ollenkaan itsestäänselvyys, mutta onneksi tilanne paranee koko ajan.

      Poista
  8. Ompas mukava tapa käyttää paahtoleipää. Tuohon voisi toimia ne vähän vanhemmatkin paahtoleivät, joita kukaan ei kumminkaan suostu syömään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin käy, kunhan ovat sen verran pehmeitä, että kaulin pystyy ;)

      Poista
  9. Me ollaan kans välillä tehty tällä tekniikalla leipäsiä - hauskaa vaihtelua :) Kiva kuulla, että nuo Schärin leivät ovat hyviä (ja hyvänkuuloiset ainesosaluettelot), pitää ottaa kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! Harmi, ettei kvinoaa käytetä enemmänkin leivissä.

      Poista
  10. Hauska ohje. Kyllä hyviäkin gluteenittomia leipiä on, mitenkäs se Suomen paras leipomo ohjelman leipomon gluteeniton leipä, oliko se Oululainen? Itsekin välillä leivoin paljon gluteenitonta, kun työkavereilla oli keliakia. Välillä tuli aika onnistuneitakin leipiä, juustoraasteella sai tuon murenemisen aisoihin. Ihokeliaakikko saa olla vielä tarkempi, aika moni valmistuote sisältää pieniä määriä gluteenia, joka aiheuttaa herkille oireita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullahan on päinvastoin kuin keliaakikoilla eli tuotteessa ei saa olla vehnätärkkelystä, jota erittäin monet gluteenittomat tuotteet sisältävät. Kun tuotemerkintojä uusittiiin, jätettiin luontaisesti gluteeniton pois ja samalla allergikkojen ongelmat suurenivat. Onnekseni minulle ongelmia tulee vasta pidemmän käytön jälkeen eli pieni ripaus ei tee pahaa, mutta keliaakikollehan sekin ripaus on jo erittäin paha asia.
      Enemmän pitäisi leipoa kotona, kun onnistuu on ne uunituoreena niin taivaallisen hyviä!!!

      Poista
    2. Schärin tuotteissa ei ole vehnätärkkelystä ollenkaan, joten se on helppo muistaa. Monelle keliaakikolle tuo vehnätärkkelys on myös ongelmallinen.

      Poista
    3. Ja sitähän löytyy tosi monesta paikkaa, valitettavasti.

      Poista
  11. Ihana idea! Olen itse vain kaulinut kolmioleipiä, muttei ole tullut mieleen kupiksi laittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole ikinä ennen kaulinut paahtoleipiä, mutta ehkä mä sitten seuraavaksi kaulin niitä kolmioleipiä :)

      Poista
  12. Hauska idea! Täytyy ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa ja lapset tykkäsi ihan valtavasti, sekä tekemisestä että syömisestä :)

      Poista
  13. Mäkin oon pariin kertaan käyttänyt tuota leipäkuppi-ideaa, kyllä helpolla saa näyttävämpää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa, kun vaan useammin viitsisi käyttää pieniä vippaskonsteja :)

      Poista
  14. Kyllä vaan gluteeniton leipä on parantunut ihan viimeisten vuosien aikana tai ainakin tarjonta on kasvanut. Ihana juttu! Nuo leipäkupit on todella ihania ja söpöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on parantunut, kun ei tuo kotileipomo ole kovin hyvin tuottanut gluteenittomia - jostakin kumman syystä :)

      Poista
  15. kuulostaapa hyvältä ja näyttää kyllä kans! meiltä löytyy perheestä yksi gluteeniton ja ihan käsittämätöntä skeidaa ne leivät on kyllä tähän mennessä olleet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja gluteeniton leivonta on mun mielestä edelleenkin tähtien asennosta kiinni ;)

      Poista
  16. Ompas todella ihana idea ja ohje. Minä kaipaan aina uusia juttuja kun saadaan yövieraita. Tää on kiva!

    VastaaPoista
  17. Voin vain kuvitella kuinka ihanaa on löytää hyviä ja laadukkaita gluteenittomia tuotteita, etenkin leipä on varmasti hankala! Ja kun ihan oikeasti kuka ehtii jatkuvasti itse leipoa leivät..hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta