Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mehustetut lakritsiluumut


Mehustetut lakritsiluumut tekevät riisipuurosta entistäkin parempaa. Nämä ihanat jäätelön tai kermavaahdon kanssakin sopivat herkut löysin Teresa Välimäen ja Johanna Lindhomin Hyvää Joulua -kirjasta.

Hyvää Joulua -kirjasta löytyy kauniita kuvia ja maistuvia reseptejä talvikuukausien aikana toteutettavaksi, ei siis pelkästään jouluruokaa. Lohturuokia lämmittämään talvikuukausien viileyttä. Loistava lahjaidea ruoan ystävälle! Muutama muukin loistava kirjavinkki pukinkontiin ensi viikon aikana.

Lakritsiluumut hurmasivat niin lapset kuin aikuisetkin. Luumut lämmitettiin uudelleen, kun tarjosimme niitä puuron kera. Seuraavan annokseen lisään vähän enemmän lakritsijauhetta, jotta maku korostuu entistäkin paremmin.


Mehustetut lakritsiluumut

5–6 annosta

noin 500 g tuoreita luumuja
1 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
1 tl lakritsijauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tähtianista
ripaus suolaa

Pese ja lohko luumut, poista kivet. Mittaa kaikki ainekset kattilaan, kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Lusikoi luumut liemineen purkkiin ja sulje purkki. Säilytä viileässä.

Tarjoile luumut kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera. Luumut sopivat todella hyvin myös jouluriisipuuron kanssa nautittavaksi!

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass




QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
44 Comments
Share :

44 kommenttia:

  1. Ihana lakritsi. Sitä voisi käyttää vaikka mihin ruokaan, joten uskon sen sopivan myös tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sitä onkaan tyytynyt popsimaan sitä pelkästään pussista, se todellakin luontuu moneen :)

      Poista
  2. Lakritsi sopii kyllä niin moneen. Miksei maustamaan joulupuuroakin.

    VastaaPoista
  3. Ihana twisti perinteiseen! Lakritsijauhe on mun lempimausteita <3

    VastaaPoista
  4. Ihana idis riisipuuron kylkeen!

    VastaaPoista
  5. Lakritsi todellakin on vuoden hittimaku, ja ei ihme! Lakritsalla saa ihanaa makua moneen, kuten varmsti näihin luumuihinkin :)

    VastaaPoista
  6. Eipä olekaan tullut kokeiltua luumun ja lakritsin yhdistämistä, kuulostaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut minullekaan ensimmäinen mieleentuleva, mutta ehdottomasti toimiva yhdistelmä.

      Poista
  7. Mahtava riisipuron lisuke! Ja onpa muuten ihanan simppeli ohje.

    VastaaPoista
  8. Hyvää joulua on kyllä yksi suosikkikirjoistani, niin ihania reseptejä ja kauniit kuvat :) luumun ja lakritsin yhdistelmä kuulostaa todella herkulliselta.

    VastaaPoista
  9. Onpa jännittävän mielenkiintoinen yhdistelmä, mmmm. Taatusti hyvää :)

    VastaaPoista
  10. Hyvää joulua on kyllä ihana kirja, mutta näitä en olekaan vielä kokeillut. Jännän kuuloinen yhdistelmä!

    VastaaPoista
  11. Lakritsi + luumu on kyllä hyvää, jonain jouluna tein sellaisia (raakatryffeli)palleroita mihin tuli näiden lisäksi pistaasirouhetta ja kaakaojauhetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Slurps mikä yhdistelmä, pitääpä käydä katsomassa. Pistaasitkin on niin järjettömän hyviä.

      Poista
  12. Ihanat, nam! Pitäisikin joskus laittaa jotain vähän rohkeampaa riisipuuron joukkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä tämä nyt sentään vielä ihan yltiörohkeata ole ;)

      Poista
  13. Nam, tuosta tykkäisin ihan varmaan. Luumun ja lakun maut ovat jotenkin molemmat sellaisia tummia, että varmasti sopivat yhteen.

    VastaaPoista
  14. Taas uusi idea lakritsin käyttöön. Mihinkähän sitä ei voisi käyttää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen vähän samaa mieltä, mutta oikeasti rakastan lakritsia aika paljon :)

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Ajattelin lasten opettajille keitellä yhden satsin lahjaksi

      Poista
  16. En ole oikein koskaan ymmärtänyt kuivattuja luumuja, mutta tässä on jo ideaa. Ja lakujauhe <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet menee mullekin paremmin kuin kuivatut. Maku muuttuu aikalailla.

      Poista
  17. Lakritsijauhe sopii kyllä niin moneen, joten varmasti hieno makupari syntyy myös luumuista ja lakritsista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan alkaa ripottelemaan sitä vähän joka ruokaan ja testaamaan samalla ;)

      Poista
  18. Mulla taitaa olla parikin erilaista lakritsijauhetta kaapijn perällä ja jotenkin aina unohdan niiden olemassaolon. Näitä voisi kokeilla riisipuuron kera jouluna. Voisikohan tätä kokeilla tehdä kuivatetuista luumuista, mitä mieltä..? Niin jäisi yksi työvaihe pois kun kiviä ei tarvitse poistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikalailla maku muuttuu kuivien kanssa tehdessä, mutta totta ihmeessä niistäkin onnistuu :)

      Poista
  19. Kuulostaa ja näyttää aivan massiivisen hyvältä, mutta yksi ongelma: en löytänyt tuoreita luumuja mistään! Meinaan kokeilla kuivatuista ja kerron kuin käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en löytänyt lähikaupasta, mutta nyt iso Prisma pelasti tilanteen. Laitahan viestiä minkä makuista kuivatuista tuli :)

      Poista
    2. Liotin yön yli, ja tein sitten ohjeen mukaan, ja tosi hyviä tuli! Rakenne ja toki makukin varmasti ihan eri kuin tuoreissa, mutta mausteet maistui mukavasti, ja makoisan sopankin sai kun kokeilin pienestä osasta! Kiitos ihanasta ohjeesta ja mahtavaa Uutta Vuotta :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta