Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kotona tehdyt kalapuikot lohesta


Olen suunnitellut kalapuikkojen tekoa jo puoli vuotta, joten eiköhän ollut jo vihdoinkin niiden aika. Muistan nuorempana tykänneeni kalapuikoista ja munakastikkeesta, mutta välillä niissä oli kohtia, jotka maistuivat aivan karmealle. Sanoinkin, etten tykännyt kalapuikoista, jotka maistuvat kalalle. Oikeasti kalapuikot olivat täysin mauttomia, niitä pahanmakuisia kohtia ja paneerausta lukuunottamatta. Eikä pahanmakuinen kohta maistunut kalalle vaan yksinkertaisesti vain pahalle.

Nämä kotitekoiset kalapuikot maistuivat kalalle vaikka mausteita olisin voinut laittaa runsaammin. Kun päälle vielä lorautti hieman omenasiiderietikkaa ja sitruunaa ja viereen otti lohkoperunoita ja -porkkanoita, slurps.

Pikku Murut olivat intona, vihdoinkin kunnon kalapuikkoja, jotka maistuvat kalalle. Jotakin on kasvatuksessa sentään mennyt oikeinkin.

Iltapalaksi Pikku Muru heitti vielä kalapuikkoja ruisleivän väliin ja söi hampurilaisena. Oli kuulemma pirun hyvää.

Lisää herkullisia kalaruokia löydätte linkin takaa ja jos ostat kokonaisen fisun, niin täältä löydät ohjeet fileointiin.





Kalapuikot

1 kg fileerattua ruodotonta lohta
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta fin-mix jauhoseosta
2 dl panko- tai gluteenitonta korppujauhoa
suolaa
valkopippuria

oliiviöljyä ja voita paistamiseen

Vatkaa kananmunien rakenne rikki haarukalla ja kaada syvälle lautaselle. Laita toiselle lautaselle jauhot ja kolmannelle korppujauhot.

Poista kaloista ruodot. Halkaise kalafileet pituussuunnassa, ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. Älä tee liian paksuja paloja. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
Pyöräytä kalapalat ensin jauhoissa, ravista ylimääräinen pois. Pyöräytä kalapala munassa ja valuta ylimääräinen pois. Pyöritä kala viimeiseksi korppujauhoissa.

Paista kalapuikot pannulla runsaassa öljyn ja voin seoksessa kullanruskeiksi. Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan. Nosta talouspaperille odottamaan. Jos kalapalat ovat paksuja, paista pinta kauniin väriseksi ja laita ne hetkeksi uuniin kypsymään.
Tarjoa kalapuikot sitruunalohkojen ja omenasiiderietikan kera. Tee kaveriksi lohkoperunoita ja majoneesia.

Vinkki: Tarjoa kalapuikot ruisleivän välissä ja saat kalahampurilaisia. Hampurilaiskastikkeen voi tehdä myös jogurtista tai kermaviilistä. Väliin tuorekurkkua tai helpot hölskykurkut ovat vielä parempi vaihtoehto.


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
18 Comments
Share :

18 kommenttia:

  1. Itsetehdyt kalapuikot on niin hyviä! Mäkin allekirjoitan tuon lapsuuden "parhaat kalapuikot maistuu paneroinnilta" ja valmispuikkojen kohdalla se on näin edelleen. Mut onhan itsetehdyt ihan eri maata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole valmispuikkoja näkynyt kotona, mutta kuulemma koulussa aina välillä :)

      Poista
  2. Lohta en olekaan koskaan paneroinut, muita kaloja kyllä.

    VastaaPoista
  3. ai että kuulostaakin hyvältä <3 hyvin on teillä murut kasvatettu!

    VastaaPoista
  4. Hyvä murut! Herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
  5. Hampurilaisidea onkin hauska! :) En tosiaan itsekään ole vielä lohesta tehnyt kalapuikkoja koskaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma oli aivan loistavaa iltaruokaa. Alkaa tuo poikani olemaan aika kulinaristi :)

      Poista
  6. Nam! Söin joskus ystäväni luona lohikalpuikkoja ja ne olivat aivan mielettömän hyviä. Meillä lapset rakastavat kalapuikkoja, joten voisinkin joku kerta yllättää heidät "ihanan pinkkisellä" kalalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä kirjolohi alkaa tympimään, niin tässä on ihan hyvä tuunausvaihtoehto :)

      Poista
  7. Herkullista! Kun meidän perheen esikoinen oli pieni, niin meillä käärittiin ohuiden lohisiivujen sisään tuorejuustoa ja yrttejä ja käärittiin rullalle. Näitä sitten kutsuimme kalapuikoiksi :) Pieni ja herkullinen kalapuikkotarina... Nämäkin ovat ihan varmasti makoisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä idea, kalarullia pitääkin joskus kokeilla :)

      Poista
  8. Hyvältä näyttää! Pitäiskin joskus tehdä, vaikka koetan aina välttää kaikkea runsaassa rasvassa paistamista.

    VastaaPoista
  9. Nam, tosi herkun näköiset.
    Minullakin tuli jossain kohtaa stoppi valmiskalapuikkojen osalta. Ne vaan maistuivat (ja maistuvat kai vieläkin - en ole vuosiin maistanut) yksinkertaisesti pahalta. En tiedä, mitä tapahtui. Vaihtuikohan valmistustapa jossain kohtaa?

    VastaaPoista
  10. Kuulostaa hyvältä, uusia tapoja käyttää lohta ei varmaan koskaan ole liikaa :)

    VastaaPoista
  11. Juuri perjantaina tein ystäväni kanssa "kalapuikkoja" tortillojen väliin. Tosin käytettiin ihan turskaa. Lohipuikot näyttää niin herkulta :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @hellanjaviinilasinvalissa