Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Parsakaali-juustopallerot dippailuun


Meillä koko perhe tykkää parsakaalista ja sitä tulee ostettua erittäin usein. Välillä yritän löytää luomu parsakaalia, mutta usein hintaero on niin suuri, että tavallinen putoaa koriin.

Tunnustan, että meillä syötiin tosi pitkään parsakaalista vain kukinnot ja varret lensivät roskikseen. Mitä tuhlausta, varret ovat aivan yhtä hyvää ja ravintorikasta syötävää, itseasiassa jopa parempaa kuin kukinnot.

Kun mehustimme kuukauden, niin moneen drinksuun lingottiin parsakaalin vartta mukaan. Se oli sitä aikaa kun lapset söivät kukinnon ja me Ison Murun kanssa varret, nestemäisenä.



Parsakaali on lasten suurta herkkua, kunhan päälle on sulatettu voita ja ripoteltu pieni määrä sormisuolaa. Olen lasten kanssa samaa mieltä. Jos parsakaalit ovat unohtuneet kattilaan liian pitkäksi aikaa, niitä ei meillä syö kukaan. Niin karmeita ne ovat ylikypsinä eli meillä syödään mielummin liian raakana kuin ylikypsänä.

Nyt ajattelin jalostaa parsakaalit hieman erilaiseen muotoon ja niistä syntyikin aika hyvän makuisia pötkylöitä. Leikkasin parsakaalin kukinnot "riisimuruksi" ja varret laitoin teholeikkuriin. Jouduin googlaamaan millä nimellä laitetta kutsutaan. Onko se oikeasti teholeikkuri ihan yleiskielessäkin? Silppuri taitaa viitata enemmän paperisilppuriin? No mutta sinne sen varren iskin. Varovaisesti, jotta varsi ei mene tahnaksi vaan "riisiksi" vain. Kukinnoille olisi voinut tehdä saman, näin tulisi tasalaatuista massaa, mutta tein riisiä veitsellä.

Parsakaali-juustopallerot nautitaan sellaisenaan dipin kanssa, kalan tai pihvin lisukkeena tai oikeastaan miten vain. Muksut tykkäsi näistä ihan valtavasti haaleana dipin kanssa.



Parsakaali-juustopallerot


300 g parsakaalia
2 kananmunaa
1/2 sipulia
3 dl (n. 100g) juustoraastetta (emmental tai muu voimakas)
1 dl korppujauhoja (gluteeniton tai tavallinen)
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Creme fraiche
Makea chilikastike tai Sriracha

Leikkaa parsakaali paloiksi ja laita kiehuvaan veteen minuutiksi. Kaada vesi pois ja laita tilalle jääkylmää vettä hetkeksi, jotta kypsyminen pysähtyy. Valuta hyvin. 

Leikkaa parsakaali pieneksi kuin "riisi". Voit käyttää apuna myös teholeikkuria, mutta varo ettei parsakaali muutu mössöksi vaan pysyy riisimäisenä. Laita parsakaali"riisi" kulhoon, lisää sipulisilppu ja kananmunat sekaan. Sekoita hyvin. Lisää juustoraaste, korppujauho, tuore persilja ja mausteet. Sekoita hyvin. Muotoile sopivan näköisiä palleroita leivinpaperille ja laita uuniin 200-asteeseen n. 20 minuutiksi. Käännä pötkylät varovaisesti uunissa puolessa välin. Anna jäähtyä hetki. 

Tee mieleisesi dippi, mutta ainakin creme fraiche yhdistettynä makeaan chilikastikkeeseen sopii loistavasti palleroiden kanssa. 



Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass










QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Mehustan myös usein vihermehuja ja parsakaalin varret sopivat mainiosti siihen. Olen samaa mieltä kanssasi että varressa on enemmän makua. Ihana vihannes niin kuin broccolinikin. Niin kaunis blogi sinulla. Terveisin Annelta Maalaisbistrosta.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta