Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Paras paella


Viinipäiväntasauksessa nautittiin paellaa kera valkoviinin. Meillä kokonaan unohdettua suuruutta, joka tekee isonkin porukan tyytyväiseksi kauniilla väreillä ja hyvillä makuyhdistelmillä, puhumattakaan siitä, että paella oikeasti täyttää mahan pehmeästi.

Koska kotitekoiset paellat ovat jääneet paitsioon, oli aika kokeilla jotakin hyväksi havaittua reseptiä. Meillä oli viiniseuran kokous pari viikkoa sitten porilaisessa Torget-ravintolassa ja paikan omistaja Anette kokkasi meille silloin paellaa. Se oli niin hyvää, että kun oikein kauniisti pyysin, sain reseptin teille jaettavaksi. Tätä siis syötiin silloin ja Viinipäiväntasauksessa ja varmasti vielä monta kertaa tämänkin jälkeen, nam!







Tämä paella on kiitollinen tehdä juhliin, koska sen voi valmistella lähes kokonaan aiemmin ja vieraiden saavuttua laittaa uuniin 20 minuutiksi. Vain ravut pitää paistaa lopuksi.  Sopii vaikka vappukekkereiden ruoaksi.

Torgetin Paella 
(6-8 hlölle reilu annos)

500g chorizo makkara (raakamakkara)
500g broilerin rintafilee
150g tiikeriravun pyrstöjä
500g paprikaa (erivärisiä, suippo)
1 kokonainen valkosipulia tai yksikyntisiä 4
2 sipulia
500g riisiä (arborio)
1,5 dl soijapavut (herneet) pakaste
4dl Proseccoa
1,5l-2l kasvisliemi (itsetehty tai valmis luomu)
0,5 tl sahrami
suolaa (Maldon)
pippuria
savupaprikaa
voita
oliiviöljyä

sitruunaa
limeä
Yrttejä mm. timjami, rosmariini

tarjoiluun:
aiolia (valmis tai itse tehty)
creme fraiche
sitruunalohkoja

Ota tiikeriravunpyrstöt sulamaan huoneenlämpöön.

Lämmitä kasvisliemi

Paahda uunissa paprikat ja sipulit, 1 sipuli lohkoina sekä valkosipuli leikattuna puoliksi leveyssuunnassa, ei poisteta kuoria. Pirsokottele päälle oliiviöljyä. Silppua timjamia, rosmariinia, suolaa ja pippuria. Uuni 250-astetta kiertoilma. lisää asteita, jos näyttää etteivät ota väriä. Meillä uuni oli 230-asteessa. Paprikat on tarkoitus paahtaa kauniin ruskeiksi n. 30min.

Samaan uuniin chorizot, rehellisesti kokonaisina vuokaan/pannuun. Suosittelen erillisiä vuokia kaikille, jotta pystyt säätelemään kypsymistä.

Broilerit omaan vuokaansa, kokonaisina rintapaloina, mukaan timjamia, rosmariinia ja oliiviöljyä. Varo etteivät kuivu uunissa.

Paahdetaan kaikki uunissa, 230-250 riippuen uunista, makkarat saavat kypsyä kunnolla ja saada kauniin rapsahtavan pinnan, broilerille riittää n. 10min, paprikat saavat paahtua kunnolla, n. 30 min.

Aloita paellapohjan teko.
Pannulle voita, oliiviöljyä, raastettua sipulia ja sahrami. Kuullota, lisää riisit, kuullota läpikuultaviksi, possauta mukaan prosecco, kuumaa kasvislientä pannu täyteen, silppua rosmariinia ja timjamia mukaan, anna muhia n. 10 min kerran pyöräyttäen pohjaa myöten, lisää lientä, aina kun vaikuttaa kuivuvan. Kaada loput kasvisliemet (säästä 2dl) edellisen imeydyttyä. Lisää voita n. 30g. Sekoita, tarkista suola, lisää tarpeen mukaan.

Kun pohja on valmis, kaada isoon uunivuokaan, laske uunin lämpö 220-asteeseen.

Paahdetut paprikat, makkarat ja broilerit, leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Paprikoista jäävä neste kaadetaan paellariisin päälle ja sekoitetaan, purista valkosipulit sekaan tahnamaisesti, lisätään päälle paprikat, chorizot ja broilerit, soijapavut (pakaste) ei tarvitse esikypsentää. Lisää riisin päälle vielä jäljelle jäänyt 2 dl kasvislientä. Laita koko kauneus uuniin, n. 20 min, että kuumenee kunnolla ja riisi on tarpeeksi pehmeää..

Kuivata sulaneet ravut, talouspaperilla painaen.

Juuri ennen paellan valmistumista laita pannu tiikerinravunpyrstöille kuumenemaan, (paras valurauta), lisää voinokare, kunnes pannu savuaa, lisää pyrstöt pannulle, suolaa, pippuria, käännä, n 1 min per puoli. Purista joukkoon limeä, kääntele ravut pariin kertaan limevoissa.

Nosta paella uunista, nostele päälle ravut , leikkaa sitruunaa lohkoiksi, silppua timjamia ja rosmariinia, heitä päälle, koristele. Voi myös laittaa aioli lusikallisia koko kauneuden päälle :)


Viininä tämän kanssa nautittiin espanjalaista Impromptua, joka sopi loistavasti paellan kanssa. Kokeilimme myös Andre Clouetin rosesamppanjaa, joka sekin toimi tämän kanssa, mutta ei aivan yhtä täydellisesti kuin valkoviini.

Muutama sananen myös ihanasta Torgetista, joka sijaitsee Porissa torin laidalla pikkuisessa sisäpihassa. Ravintola on pieni ja kotoisa ja tarjoilee aivan erinomaista fine dining -ruokaa alkuperäisiä makuja kunnioittaen. Paella ei siis kuulu heidän listaruokiinsa, mutta toivottavasti heidän uudessa projektissaan saadaan maistella myös tätä. Antti ja Anette ottavat hoitoonsa Porin keskustan kauneimmalla paikalla jokirannassa sijaitsevan Cafe Jazzin Suosittelen lämpimästi poikkeamaan, jos vierailette Porissa.






Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass








QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Paella huutaa seurakseen viiniä. Aika nappi ruoka viinipäiväntasaukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin huusi ja lujaa huusikin :) Tosi hyvä yhdistelmä!

      Poista
  2. Jamie Oliver sai osakseen hirveän paskamyrskyn Espanjassa kun julkaisi paellareseptin johon tuli chorizoa. Ei kuulemma koskaan chorizoa paellaan sanovat espanjalaiset. Mulle maistuis kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on vielä proseccoakin eli todellinen paskamyrsky. Chorizo oli kyllä niin hyvää tässä, että sanokoot ;)

      Poista
  3. Miksi mä en ole koskaan tehnyt paellaa itse? Tilanne vaatii viiniä ja illalliskutsujen suunnittelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tässä vaiheessa elämää sentään herättiin. Nyt vaan padat tulille, onneksi kesä on tulossa ja paella maistuu :)

      Poista
  4. Toivottavasti sun sivuilla ei ole kymmentä mun kommenttia paellasta ja kuinka hyvää se on (ehdottomastichorizoa) <3 Istun junassa ja epätoivoisesti yritän saada kommenttini läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti chorizoa on minunkin mielipiteeni ja yhdellä kommentilla selvisit. Oli kiva nähdä Pingissä :)

      Poista
  5. Hmm.. miksiköhän tätä paellaa tulee valmistettua niin harvoin. tykkään nimittäin tolkuttomasti, kuten kaikista muistakin espanjan riisiruoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailma on niin täynnä kaikkia herkkuja, että välillä ne kaikkein itsestään selvimmät tuppaavat unohtumaan.

      Poista
  6. paella <3 ei taida yllättää ketään, kuinka huokailen tämän reseptin perään <3

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta