Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Bataattilohkot rosmariinilla


Olen aina tykännyt bataateista, mutta tänä talvena rakkaus on roihunnut. Bataattilohkot ja majoneesi, makeuden ja suolaisuuden täydellisen liiton ilmentymä. Välillä majon sekaan laitetaan Srirachaa, useimmiten valtavasti valkosipulia ja joskus majo menee ihan sellaisenaan (no vähän Dijonia sekaan). Lohkojen kanssa sopii makkara tai sisäfilepihvi tai vaikka sellaisenaan söisi.

Pakastealtaan ranuja en ole kokeillut, kun nämäkin valmistuvat niin nopeasti. Maustaminen oman mielen mukaan, mutta oliiviöljy, savustettu paprikajauhe, Provencen yrttimauste ja Maldon suola kuuluvat omaan vakiomixiin. Jos lapsukaiset eivät ole ruokapöydässä sekaan menee myös cayennepippuria.

Lauantain juhlimisen jälkeen on vähän vieläkin dagen efter -olo. Kun unet ovat jääneet olemattomiin, kestää tilanteen nollaus tässä iässä valitettavan pitkään. Nykyään dagen efter -olon saa ihan pelkällä valvomisellakin, mutta nyt se ei ihan pelkästään siitä johtunut. Tänä aamuna korjasin tilannetta vihermehulla, päivällä tomaattikeitolla ja illalla sisäfilepihvillä ja rosmariinibataateilla. Nyt olo alkaa olla jo lähes inhimillinen. Huomenna ehkä jo normaali.





Bataattilohkot 

(reilu annos neljälle)

1,2 kg bataattia kuorittuna ja veneiksi leikattuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl savustettua paperikajauhetta
1 rkl provencen yrttisekoitusta
suolaa omantunnon mukaan

Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 210-asteessa kiertoilmassa. Riivi päälle tuoretta rosmariinia ja hieman sormisuolaa. Tarjoile hyvän majoneesin kanssa välittömästi.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
17 Comments
Share :

17 kommenttia:

  1. Bataattiranut on just hyviä. Meillä ne jää monesti vähän liian löysäksi, kaipaisin rapsakampaa pintaa. Osaatko sanoa mikä siihen auttaisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin maizenakuorrutusta, mutta en huomannut eroa. Olen kääntänyt puolessavälin paistoa, mutta ei sekään suuria vaikuttanut. Olen myös raastanut parmesania ja tehnyt siitä kuorrutuksen, no ehkä vähän rapeutui. Korkeassa lämpötilassa, ei liikaa öljyä ja mahdollisimman nopea paisto eikä yhtään ylimääräistä uunissa, on ollut paras vaihtoehto, mutta tuleeko niistä silloinkaan rapean rapeita, no ei - mutta hyviä kuitenkin :)

      Poista
  2. Nää on ihania :P Musta baattilohkot saakin olla semmoisia bataattimaisen pehmeitä, just perfect!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole onnistunut niitä vielä rapsakaksi tekemään, mutta hyvin ovat kadonneet joka kerta myös meillä. :)

      Poista
  3. Bataattiranut on minustakin ihania, olivat sitten vähän pehmompia tai rapsakampia :)

    VastaaPoista
  4. Bataatti on kyllä hyvää. Mutta tulin oikeastaan enemmän kehumaan blogisi ulkoasua. Tosi miellyttävä lukea ja selata. Kaunis ja selkeä. Ja tietysti sisältökin on hyvää ;)

    VastaaPoista
  5. Rosmariiniperunat on mun ikiaikainen lemppari ja myös bataatista pidän erittäin kovasti. Tätä niiden kahden yhdistelmää on siis pakko kokeilla. Täytyykin kaivaa lähipäivinä pakastimesta naudan sisäfilettä ja herkutella pihvillä ja bataatilla. Ei varmaan tarvitse erikseen sanoa, että viinikaappiakin raotetaan samalla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tuo viinikaapin raotus, aattele meillä ei vieläkään ole viinikaappia. Suutarin lapselle ei ole kenkiä ;)

      Poista
  6. Arvaa mitä just syötiin? Tietty bataattiranuja :D Ne on niin herkkua, olkoonkin pehmeitä taikka rapsakoita. Rosmariini on yksi mun lempiyrteistä <3 Ihana lause, suolaa omantun.......... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oikeastaan opettelen rosmariiniin pikku hiljaa ja tykkään koko ajan enemmän, mutta ihan vielä en ole rakastunut - mutta aika lähellä ;) Mä valitettavasti käytän liikaa suolaa, enkä haluaisi tartuttaa addiktiota, siksi saattaa olla varmempi käyttää jatkossakin tuota ilmaisua.

      Poista
  7. Nam! Bataatti ja rosmariini on ihana yhdistelmä. Olen itse viime aikoina alkanut hifistelemään suolan kanssa, erityisesti mitä tulee kaikkiin uunissa paahdettuihin juureksiin ja kasviksiin. Uskomaton ero, kun vaihtaa johonkin vähän laadukkaampaan suolaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä olet niin oikeassa, suolassa on todella isoja eroja. Mä olen hieman jämähtänyt Maldoniin, mutta varmasti vieläkin parempia löytyy.

      Poista
  8. Oi näyttää niin herkulliselta! Teen näitä välillä, mutta voisin pistää huomisen ruokalistalle ;)

    ❀ Cinderella Days ❀

    VastaaPoista
  9. Oi vitsi, kylläpä tuli nälkä! Mäkin kaipaisin vähän rapsakampaa pintaa näihin mutta kun ei viitsisi uppopaistaa... :/

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta