Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mustapapu-paprikahöystö ja kuohuvat vinkit


Mitä tänään syötäisiin olo iski jääkaapille mennessä. Lohta oli kaapissa, mutta ainainen ongelma lisukkeista vaivasi. Löysin paprikan, jonka parasta ennen päivä oli aika lähellä eli siitä lähdettiin. Ajatus vei Meksikoon ja muistin mustapavut kuivakaapissa. Lopputulos maistuu tortillojen välissä, mutta todellakin myös kalan tai vaikka pihvin kanssa. Mustapapu-paprikahöystö on hyvin monikäyttöistä. Seuraavana päivänä laitoin sitä salaatin sekaan.

Mä rakastan nykyään näitä nopeita, yksinkertaisia ja silti niin maistuvia ruokia. Onneksi kesä on tulossa, joka ehkä vierottaa minua inkivääristä, juustokuminasta, korianterista ja chilistä. Lämmittävät mausteet maistuvat talviaikaan paremmin ja ilmeisesti kroppani on edelleen sitä mieltä, että talvi on.

Huomenna starttaan fasaaninkiekaisun aikaan bussilla Helsinkiin nauttimaan koko päiväksi Grand Champagnen ihanista antimista. Jos perjantain ja lauantain aikana on yhtään ylimääräistä aikaa, niin kannattaa lähteä, niin upea kattaus samppanjoita on jälleen tarjolla.

Niin ja jos joltakin puuttuu vielä äitienpäiväsamppanja, niin kumpi tahansa Viinipäiväntasauksessa mukana olleista samppanjoista on hyvä. Valinnanvaikeus iskee siinä, että ottaako rosén vai tavallisen.  Roséna oli Andrea Clouet Rosé ja tavallisena Charles Heidsieck Réserve Champagne Brut. Jos samppanja ei ole se oikea vaihtoehto, niin Barth Riesling Brut kuohuviini on myös aivan loistava valinta.

Kysymys kuuluu voiko tämän ruoan kanssa nauttia samppanja - no, hitto miks ei! En ole vielä törmännyt ruokaan, jonka kanssa samppanja ei kävisi ja jos ei käy, niin nautitaan samppanja ja ruoka erikseen.





Mustapapu-paprikahöystö

1 tlk 400 g säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1 punainen paprika
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
3 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa 
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl chiliä
1 tl mustapippuri
n. 1-2 tl suolaa (maista)

Päälle avokado, lime, suola sekoitusta tai pelkkää creme fraichea. 

Kaada säilötyt mustapavut siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.

Leikkaa paprikat suikaleiksi. Halkaise kuoritut sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannussa. Paista paprikoita ja sipulia (ei valkosipuli) kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja ovat pehmentyneet hieman.

Lisää valkosipuli, tomaattipyree ja mausteet. Kääntele 2 minuuttia.

Lisää valutetut mustapavut ja kuumenna vielä 2–3 minuuttia.

Kuumenna tortillat. Aseta ne tarjolle täytteen ja kastikkeen kanssa, jotta jokainen ruokailija voi koota niistä oman annoksensa.

Resepti mukaeltu Hesarin ohjeesta


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

SaveSaveSaveSave
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Lisukeohjeita ei koskaan ole liikaa ja täällä myös yksi mustapapuihin hurahtanut : )
    Kuplivaista päivää & pinkkiä äitienpäiväviikonlppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustapavut on tosi hyvän makuisia, joten meillä on hyvät hurahdukset menossa :) Kiitos :)

      Poista
  2. Jostain syystä mä olen löytänyt säilötyt pavut vasta nyt. Halpa ja todella maukas raaka-aine. Tämä lisuke saattais hyvinkin sopia suunnitteilla olevan hodaribuffan lisukkeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olet löytänyt :) Tämä on aika monikäyttöinen lisuke ja mikä ettei hodarinkin väliin.

      Poista
  3. Minullekin maistuu vielä mausteiset (ja vähän tuhditkin) ruoat, mutta oletan että kunhan nuo ulkolämpötilat nousevat kesäisimmiksi niin raikkaammat ruoat maistuvat taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti kun mittari nousee yli 20 asteen (toivottavasti nousee), niin salaatit alkavat maistumaan. Odotan ihan valtavasti että saan syödä viikko tolkulla kreikkalaista salaattia.

      Poista
  4. Grand Champagne jäi tänäkin vuonna välistä muiden menojen vuoksi, mutta otan vahingon takaisin ensi viikolla 25 tunnin shampanjaristeilyllä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei huono! Ihanaa risteilyä ja paljon kauniita kuplia :)

      Poista
  5. Mä tykkään mustapavuista <3 Kuulostaa sopivan helpolta lisukkeelta aika moneenkin yhteyteen :) Ja shampanjahan siis sopii kaiken kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samppanja todellakin sopii mihin vain, jopa mustapapujenkin kanssa :)

      Poista
  6. Papukokeiluni ei ole ollut kovinkaan suosittuja meidän ruokapöydässä. Pitääpä seuraavaksi kokeilla tätä mustapapua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole meilläkään vielä päätynyt tyttäreni lautaselle, mutta jatkan yrittämistä. Jääpä itselle enemmän :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta