Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mansikka-tiramisukakku


Vietimme Pikku Murujen sukulaissynttäreitä poikkeuksellisesti kaupungissa, kun sadetta oli luvattuna olisi 35m2 pikku mökki saattanut tuntua hieman ahdistavalta isolla porukalla.

Miten ihanan isolta oma koti tuntuukaan mökillä olon jälkeen ja miten helppoa ruoanlaitto on normaalin kokoisessa keittiössä, josta löytyy kaikki tarvikkeet ilman mitään ylimääräistä säätöä. Veden kiehumista ei tarvitse odotella 10 minuuttia ja uuniin voi luottaa. Tällaisia pieniä juttuja, joita ei normi arjessa huomaa, mutta joita mökkeilyn jälkeen osaa todellakin arvostaa.

Neitokainen oli saanut aivan itse päättää mitä vieraille tarjotaan ja niitähän sitten yhdessä tehtiinkin. Tässä ensimmäiseksi jo suureksi suosikiksimme noussut juuri täydellinen kesäkakku. Alkuperäinen ohje on Ullan unelmien -kirjasta.

Tämä on helppo kesäkakku kääretorttupohjalla eikä ole liian makea kun kostuttelee kahvilla. Jos on makeamman ystävä kannattaa sokeroida kahvi. Jos joukossa on lapsivieraita kannattaa amaretto jättää pois.  Koska kakku tehdään perunajauhoista se käy myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.



Mansikka - tiramisukakku 

(gluteeniton)

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoa
0,5 dl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhoa

Täyte:
6 dl vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
400 g mansikkaa

Kostutus:
0,5 dl kahvi
0,5 dl amarettoa

Koristeluun
Mansikoita
Yrttejä tai muuta syötäväksi kelpaavaa vihreää

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munaseokseen siivilän läpi. Paista n. 8 min 225-asteessa. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa kahtia.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää mascarponejuusto ja sokerit. Lisää hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mansikat. Kostuta kakkupohja, lisää päälle täytettä, laita päälle toinen kakkupohja kostuta ja lisää täytettä päälle. Koristele mansikoilla ja yrteillä.


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
11 Comments
Share :

11 kommenttia:

  1. No hitsit - onpas nätti jälkkäri. Kauniin rosoinen look, joka uppoaa minuun.

    -Heidi

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku! Just sopivan huolettoman näköinen kesäjuhliin. Mulla on just synttärit tulossa ja meinasin tarjota vieraille jotain helppoa, mutta hyvää. Tää voi olla just passeli idea :)

    VastaaPoista
  3. Nami, kuulostaa ihanalta! Tiramisu kuuluu lempijälkiruokiini ja mansikat tuovat siihen varmasti ihanaa raikkautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vielä saisi lorauttaa amarettoa vähän, niin olisi täydellinen. Ensi kerralla sitten aikuisten versioon :)

      Poista
  4. Just mietin tätä mansikkatiramisua yks päivä. Mutta en jaksa alkaa valmistamaan. Tekis kyllä mieli, kun tämän näin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kakku tänä kesänä ja pahasti pelkään, että myös viimeinen. Ei vaan linjat kestä ;)

      Poista
  5. Ihana misukka <3 Tämä kesä on ollut ihan liian sateinen. Ensi viikolla mökkeilemään, ans kattoo miten käy meidän tunnelman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan parasta, minä olen jo melkein luovuttanut ja palasin kaupunkiin.

      Poista
  6. Mascarpone ja mansikat, ei voi mennä pieleen!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta