Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Ranskalainen salaattikastike


Kesäruokavinkit jatkuvat vaikka ilmat suosivatkin meitä vain pienillä lyhyillä hetkillä kuin lämpöä pantaten. Tällä kertaa luvassa on koukuttava ranskalainen salaattikastike. Jos asuisin Ranskassa en varmaan koskaan joutuisi kirjoittamaan ilmoista vaan voisin keskittyä vain tekemään sitä kesäruokaa lämpimässä pihassa. Olen oikeasti korviani myöten täynnä epävakaata pilvistä ilmaa, vaikka viikonloppuna täällä lämmintä olikin (kaksi päivää).
Kreikan 45 astettakin kuulostaa tällä hetkellä jumalaisen upealta.

Ilmoista huolimatta yritän pidättäytyä päivisin salaattilinjalla ja jättää lämpimät keitot ja pataruoat syksyyn, jolloin lämmitystä todellakin tarvitaan. Olen löytänyt uudelleen salaattikastikkeen, jonka avulla voi syödä vaikka pelkkiä salaatinlehtiä kattilallisen hyvällä ruokahalulla, oikeasti! Kastike ei kuitenkaan peitä salaatinmakua vaan tekee siitä täydellisen. Olen siis vähintään pari kertaa viikossa tehnyt tätä purkkiin valmiiksi odottelemaan salaattilounasta. Mikä parasta, tämänkään tekemiseen ei mene aikaa kuin max. 5 minuuttia ja joka kerta tulos on onnistunut. Täällä mökillä olen tehnyt kastiketta mitä ihmeellisimmissä purkeissa ja siltikin se on onnistunut, joten eiköhän tämä ole aika varma juttu. Kastikkeesta tulee sellaista ihanan keltaista ja kermaisen paksua.

Salaattia puputtaessani voin vain kuvitella miltä tuntuisi maistella tätä kastiketta lämpimän auringon alla. Ranskalainen salaattikastike on varmasti juuri se syy miksi ranskalaiset pysyvät solakoina ja syövät sangollisen salaattia päivässä. Luotan tähän teoriaan ja jatkan puputtamista.

Uutta viikkoa kohti ja paljon kuvia on odottamassa käsittelyä, joten uutta juttua tulossa terassin rakennuksen lomassa.


















Ranskalainen salaattikastike

1 valkosipulinkynsi
2 tl Dijon sinappia
1/2 sitruunanmehu
1 dl rypsiöljyä

sormisuolaa
mustapippuria

Raasta valkosipulinkynsi kulhoon, lisää sekaan Dijonsinappi ja sitruunanmehu. Sekoita hyvin tasaiseksi. Lisää rypsiöljyä pikku hiljaa koko ajan vispilällä sekoittaen, näin kastike emulgoituu (paksunee) koko ajan. Lisää lopuksi suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin salaatinlehtiin vasta juuri ennen tarjoilua.




Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass








QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä hyvältä tuo kastike :-) Täytyykin laittaa kokeiluun se!
    https://veeramatilda.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Jee, kiitos vinkistä! Tätä kokeilen :)

    VastaaPoista
  3. Olen aina sanonut että ranskalainen ruoka on yksinkertaista ja hyvää. Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
  4. Mä olen ollut pari päivää Suomessa ja nyt jo ihan korviani myöten täynnä tätä epävakaisuutta. Onneksi perjantaina kohti Ranskaa.

    VastaaPoista
  5. Meillä mies hoitaa salaatinkastikkeet, eikä mulla ole mitään käsitystä, mitä ne pitävät sisällään. Syön tyytyväisenä ja muistan kehua. Välillä näinkin päin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loisto diili, mitä sitä sen kummemmin miettimään kunhan hyvää on :)

      Poista
  6. Minäkin odotin kesää ja kepeitä salaatteja. Nyt on melkein saanut pölyttää padat ja keitellä lämmittäviä ruokia.
    Tämä kuulostaa hyvältä kastikkeelta, sitten kun niiden salaattien aika on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän sitkeäsi syödä kesää vaikka täällä saaristossa saakin olla talvitakki päällä vähän väliä ;)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta