Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Ranskalainen sipulipiiras


Elokuu on huomenna, siis huomenna. Vaatii asennetta laittaa muksut ensi viikolla kouluun kun molemmat ovat sitä mieltä, ettei kesää ollutkaan tänä vuonna. Tosin olen täysin samaa mieltä ja selailen epätoivoisesti äkkilähtöjä, jotka mieheni torppaa työkiireiden vuoksi välittömästi. Yrittänyttä ei laiteta ja jatkan selailua, ehkä jokin yllättävä juttu muuttaa tilanteen ja pääsemme lähtemään vielä ennen koulun alkua. Mä en vaan kestä tätä kylmyyttä...

Pitkään haudutettu sipuli lohduttaa aina ja kun sipuleita kuorii voi samalla itkeä kaikki kurjuutensa ulos, kun tähän ottaa vielä lasillisen Rieslingiä, niin ihan pienen hetken voi kuvitella olevansa ranskalaisessa katukahviossa nauttimassa tätä 30 asteen suloisessa lämmössä meren kuohujen äärellä. Sitten se totuus taas iskee. 

No oikeasti en ole ihan niin epätoivoinen kuin miltä kuullostaa. Onneksi pääsen Yyteriin 20 minuutissa ja siellä voi kuvitella olevansa aivan missä tahansa, kunhan muistaa ottaa lämpimän viltin mukaansa. 

Vielä ehditte osallistumaan upeiden Jokipiin Pellavien arvontaan blogissani, klik.

Joten aivan ihanaa elokuun aloitusta!



Ranskalainen sipulipiiras


150 g voita
100 g Emmental raastetta
2 ½ dl gluteenittomia jauhoja tai vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

TÄYTE
500 g sipulia
140 g (paketti) pekonia
½ dl kuivaa valkoviiniä
1 tl mustapippuria
½ tl suolaa
200 g Emmental raastetta
4 munaa
1 ½ dl kermaa
1 dl  maitoa


Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, yhdistetyt kuivat aineet ja kerma. Levitä taikina voideltuun (28 cm) vuokaan.

Valmista täyte: Kuori ja viipaloi sipulit. Suikaloi pekoni ja paista se kuumalla pannulla. Kaada liika rasva pois ja lisää sipulit pekonin joukkoon. Hauduta sipulia hetki samalla sekoittaen ja lisää viini. Hauduta, kunnes viini on lähes haihtunut.

Mausta pippurilla ja suolalla. Anna hiukan jäähtyä. Levitä sipuliseosa kerroksittain juuston kanssa vuokaan. Sekoita munat ruokakerman ja maidon joukkoon ja kaadä täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kullanruskea. Tarjoa esim. vihreän salaatin ja valkoviinin kanssa.

Resepti: Muokattu Valion reseptistä


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka ja kesää ollaan odoteltu täälläkin.
    Kaiken lisäksi jouduin ensimmäisen lomaviikon jälkeen takaisin töihin täyteen hulinaan odottamattomien olosuhteiden takia, joten ei saanut edes illuusiota kesästä loman kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein voisin sanoa, että taisi olla onnenpotku että pääsit töihin tästä kylmyydestä. Otat loman sitten kun jossain muualla on lämmintä. Ei vaiskaan, loma on aina loma vaikka ilma olisi mikä ja sen pitäisi saada olla rauhassa!

      Poista
  2. Oi, piirakoissa on sellaista vahvaa syksyn tuntua, ainakin itselläni syksyisin tulee enemmän leivottua, kun taas kesä menee monesti enemmän grillin ja keitettyjen perunoiden voimalla. Meinasin itse tehdä kantarellipiirakan tänään, ensimmäisen kunnon sienisaaliin kunniaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä kesänä on ollut syksyn tuntua jatkuvasti ;) Onnittelut kanttarelleista, minä kun en ole vielä löytänyt ainokaistakaan.

      Poista
  3. Sipulipiirakka on kyllä yksi parhaista piirakoista. Itse tein taannoin valmistujaisiini kinkkupiirakkaa ja sipulipiirakkaa, ja eikös sipulipiirakka vienyt vieraiden suosion. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin unohtanut tämän aivan kokonaan ja siitä tykättiin lasten synttäreillä aivan valtavasti.

      Poista
  4. Oi joi, ihana piiras. Nyt en kestä. Pakko leipoa jotain suolaista.

    VastaaPoista
  5. Jos ensin tämän sipulipiiraan ja sitten vasta alkaan laihduttamaan....

    VastaaPoista
  6. Ainesosalistassa pekonin kohdalla polvet vähän notkahti. Naaaam!

    Tosin joudun olemaan vähän eri mieltä kesästä: minusta tämä(kin) kesä on ollut ihan jees. Emmi Nuorgam muistutti viimeisimmässä kirjoituksessaan minusta hyvin, että Suomessa on kesä, kun lämmintä on keskiarvoisesti yli 10 astetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekonilla on usein samanlainen vaikutus myös minuun.
      Kesä on aina jees vaikka ilma olisi mikä tahansa, mutta ehkä minusta on tullut vaativampi lämmön suhteen. Mökillä kun majailee vähän pienemmissä neliöissä niin alkaa ahdistamaan kun joutuu olemaan sisällä niin paljon.

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta