Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Uudet uuniperunat


Uudet uuniperunat eli uunissa tehdyt uudet perunat. Mitä mitä mitä uuniperunat varhaisperunoista tai uusista perunoista ja aivan todella hyviä sellaisia. Miksi en ole aiemmin tehnyt näin simppeliä ja herkullista uuniperunaa. Olen kokeillut tätä sekä varhaisperunasta sekä siiklistä ja molemmat olivat yhtä hyviä.

Jos siis keitetyt perunat alkavat kyllästyttämään ja haluaa kuitenkin käyttää uuden sadon perunoita, niin tästä resepti talteen. Nämä olivat hämmentävän hyviä ja maistuivat pihvin kanssa suorastaan erinomaisilta ja omia muunnoksiaan näistä voi tehdä vaikka kuinka. Perunan päälle kasattu voi-juusto-yrttiseos oli todellinen nam. Valitse sellainen uunivuoka, että perunat ovat mahdollisimman tiiivisti näin gratiini pysyy perunoiden päällä. Mitä pienempia perunoita sen parempi ja nopeammin kypsyvät. 

Tämä resepti on yhdestä lemppari keittokirjastani - Syödään porukalla - Lisa Lemke ja edelleenkin kirjasta löytyy uusia ihanuuksia.

Uudet uuniperunat


800 g varhaisperunoita tai uusia perunoita
1/2 tl suolaa
Täyte:
50g prästost juustoa
25 g huoneenlämpöistä voita
1 dl silputtuja oreganonlehtiä tai muita yrttejä
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Kuumenna uuni 225 asteeseen, mieluiten grillivastuksella. Pese perunat ja laita perunat sopivaan uunivuokaan ja ripottele päälle sormisuolaa ja paahda perunoita uunin keskitasolla 30-35 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä. 
Sekoita sillä aikaa kaikki täytteen ainekset keskenään. Ota vuoka uunista ja lusikoi seosta jokaisen perunan päälle. Gratinoi perunoita vielä 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.





Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
11 Comments
Share :

11 kommenttia:

  1. Herkulliselta vaikuttaa, menee testiin. :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit. Meidän perheeseen tästä saatiin uusi ja helppo perunasuosikki :)

      Poista
  2. Hyvän kuuloinen resepti! Mitenköhän mulla käy aina uuniperunoiden kanssa niin että niitä saa uunittaa tuntikaupalla :D Kun resepteissä lukee jokin aika niin päädyn aina pitämään niitä tuplat... Viimeksi tämä kävi savustettujen perunoiden kanssa joiden reseptin poimin Glorian Ruoka & Viinistä. Savustin perunoita savustuspussissa lopulta varmaan triplasti kauemmin kuin ohjeessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös potut mene jo vähän kuivaksi jos ovat niin pitkään (rusinailmiö ;)) Tosin minulla unohtuu myös uuniin odottelemaan jonkun muun elementin valmistumista. Joten et ole yksin.

      Poista
  3. Monesti sanotaan, että uusista perunoista ei voi tehdä sitä eikä tätä. mutta tosiaan, tämäkin resepti todistaa sen, että kyllä niistä on paljon muuhunkin kuin vain keittettäviksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, miten pitkään sitä onkaan uskonut aivan turhaan, ettei niistä mihinkään muuhun kuin keittämiseen ole.

      Poista
  4. OI nam, siis voita, yrttejä ja juustoa - eihän tuo voi olla kuin herkullista.
    Meillä on jostain syystä syöty viime päivinä ihan liikaa leipää ja pastaa - nyt tekee oikein mieli perunaa.

    VastaaPoista
  5. Todellakin herkullinen ja normi uuniperunoita parempi repsu!

    VastaaPoista
  6. Tähän vois heittää päälle juuston kaveriksi myös ne Marin savuperunoiden kantarellit!
    Voi että mä rakastan perunaa!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta