Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Texmex-tortilla vuoka


Minä olen kuin ilmapuntari - mielialani vaihtelevat säiden mukaan. Tästä syystä Suomi ei ehkä ole otollisin asuinpaikka, mutta onneksi muutto ei ole ainoa keinoni kohottaa mielialaa. Heti kakkosena tulee kynttilöiden ja takan polttaminen. Kynttilöitä meillä kuluu kilokaupalla talven aikana. Seuraavana tulee ruoka, jotakin ihanaa lämmintä pataa tai etnisiä ruokia. Ei kävisi mielessänikään, että rakentaisin salaattiannosta tähän aikaan vuodesta, paitsi tietysti jos salaatti on lämmintä. Meillä hyggeillään lämpimillä mausteisilla lounaskeitoilla ja iltaisin on saatava jotakin vähän tuhdimpaa.

Eilen oli saatava jotakin mustapavuista ja siitähän se ajatus taas lähti. Löysin Soppa 365 sivuilta texmexvuoan ohjeen, jonka tuunasin meidän perheelle sopivaksi ja lisäsin jauhelihan sekaan. Tämä toimii myös viikonloppuiltojen herkkuna ja aikuisten makuun tämän voi tuunata Srirachalla, avokadolla ja creme fraichella. Jos lapsia ei ole ruokapöydässä voi sekaan laittaa heti suosiolla tulisempaa salsakastiketta ja jos kaapista löytyy vain tulisempaa sitä voi aina jatkaa tomaattimurskalla. Löysin myös ekaa kertaa kaupan hyllystä gluteenittomia tortilloja, vink vink. Niitä  käytin tähän.

Tämä kannettiin suoraan uunista pöytään ja kuvakin näyttää siltä, mutta tätähän se elämä on -stailaamatonta arkea.







Texmex vuoka


noin 220g tortilloja myös gluteenittomia löytyy nykyään, joista tein tämän
1 tlk (350 g) salsakastiketta mietoa lapsille ja väkevämpää aikuisille
200 g juustoraastetta
Voitele vuoka öljyllä

Täyte
2 tlk (2 x 400 g) säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1 tlk (280-340 g) liemeen säilöttyjä maissinjyviä

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 isoa punaista paprikaa
oliiviöljyä paistamiseen
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa

400g jauhelihaa


Tarjoiluun
2 avokadoa siivutettuna 
limeä
suolaa ja mustapippuria
creme fraichea
Srirachaa
(korianteria)


Valmista papu-kasvistäyte. Huuhtele säilötyt mustapavut ja säilötty maissi kylmällä vedellä siivilässä.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi.
Kuumenna öljyä paistinpannussa. Paista sipuli- ja paprikasuikaleita kovalla lämmöllä viisi minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää valkosipuli, juustokumina, korianteri, savupaprikajauhe, mustapippuri ja suola. Kääntele kaksi minuuttia. Lisää valutetut mustapavut ja maissi. Kuumenna muutama minuutti, kunnes pannulle ei jää nestettä. 

Paista jauheliha ja mausta suolalla. Lisää papuseoksen joukkoon.

Voitele uunivuoka. Leikkaa maissitortillat 3 cm leveiksi suikaleiksi. Laita vuokaan kerros papuseosta. Lado päälle tortillasuikaleita vieri viereen. Lisää salsaa, papuseosta, ohuesti juustoraastetta ja taas tortillasuikaleita. Tee 2–3 kerrosta, kunnes ainekset loppuvat. Säästä pinnalle juustoraastetta.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa 20 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Anna vetäytyä viisi minuuttia. Tarjoa avokadon (purista limemehua päälle, ripaus suolaa ja mustapippuria), creme fraichen ja Srirachan kanssa. Yrttien ystävät voivat laittaa päälle vielä korianteria.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass





QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta