Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Puolukka-suolakinuski juustokakku




Joulufiilikset hiipivät pikku hiljaa. Tyttärelleni fiilikset ovat tulleet vähän suuremmalla vauhdilla, onhan se hyvä kun joku komentaa hakemaan joulukoristeita ja soittaa pianolla joululauluja. Kaiholla muistelen parin vuoden takaista reissuamme Thaimaahan. Lähdimme matkaan joulukuun alussa ja nautimme tropiikin lämmöstä 5 viikkoa. En tiedä pystyykö tuollaista reissua toteuttamaan enää koskaan tai ainakaan niin kauan kuin lasten koulunkäynti vaatii läsnäoloa. Huokailen ja kaivan valokuvakansiota esiin... Nyt on tyytyminen takkatulen lämpöön ja villasukkiin, onneksi vieressä kyhnyttää lämpöinen pieni mäyräkoira.

Tein itsenäisyypäiväksi puolukka-suolakinuski juustokakun ja luulen, että tämä samainen kakku saataa päätyä myös joulupöytään, niin sulassa sovussa kaikki maut olivat. Tässä oli yhtä sopuisasti suolaista, makeaa ja hapanta kuin aiemmin tekemässäni sitruuna-lakritsijuustokakussa eli pohjan voisi hyvin toteuttaa suolakekseistä. Nam! Gluteenittoman kakun saa kun vaihtaa tavalliset keksit gluteenittomiin digesiivikekseihin tai gluteenittomiin suolakekseihin.

Alkuperäinen resepti Lunni Leipoo -blogista.

Ihanaista viikonloppua!


Puolukka-suolakinuski juustokakku 


Pohja
140 g Digestive-keksejä tai gluteenittomia suolakeksejä
50 g voita 

Täyte
300 g tuorejuustoa 
200 g vaniljarahkaa 
1/2 dl sokeria 
1 1/2 dl puolukoita 
2 dl kuohukermaa 
1/2 dl puolukkamehua 
4 kpl liivatetta 

Kinuskikiille
2 dl kuohukermaa 
1 1/2 dl fariinisokeria 
1/2 tl sormisuolaa 
2 kpl liivatetta 


Lisäksi
puolukoita (koristeluun) 
rosmariinia


Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunalle leivinpaperi. Painele pohjan päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita sauvasekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.

Mittaa puolukkamehu kulhoon, kuumenna kattilassa kiehuvaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita vispilällä. Kaada hieman jäähtynyt liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia tai yön yli.

Valmista kinuskikiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä mehu, sekoita joukkoon.

Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia. Koristele puolukoilla ja vaikka rosmariinillä. 


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta