Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Perunat á la lyonnaise


Ranskalaiset osaavat ruoanlaiton, edes paistinperunat eivät ole paistinperunoita vaan potatoes á la lyonnaise. Tosin tässä reseptissä käytetään syntisen paljon voita ja tulos on sen mukainen - suorastaan erinomainen. Teimme näitä Viinipäiväntasauksessa pihvien kanssa ja kaikki tykkäsivät äärimmäisen paljon, nämä eivät myöskään tuntuneet ollenkaan arkisilta paistinperunoilta vaan juurikin niin ranskalaisilta kuin reseptikin. Alkuperäisessä reseptissä nämä valmistetaan uusista perunoista, mutta niitä ei ollut vielä saatavilla, joten vanhatkin käyvät. Persilja on ehdoton must tässä reseptissä ja sitä saa olla runsaasti.

Tämäkin resepti on A kitchen in France Mimi Thorissonin -keittokirjasta, joka on täynnä toinen toistaan parempia ranskalaisia herkkuja.




Perunat á la lyonnaise

1 kg perunoita kuorittuna
150 g voita
suolaa ja pippuria myllystä
2 sipulia ohueksi siivutettuna
Iso nippu lehtipersiljan lehtiä hienonnettuna

Keitä perunoita n. 10-15 min koosta riippuen. Kaada kuuma vesi perunoista ja jätä perunat siivilään ja jäähdytä ne juoksevalla kylmällä vedellä. Anna jäähtyä vielä hetki ja leikkaa perunat n. 3-4mm siivuiksi.

Laita isoon paistinpannuun 2 rkl voita, neljännes perunoita ja paista n. 6 min tai kunnes ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Paista loput perunat samalla tavalla. Käytä paistamiseen n. 120 g eli 8 rkl voita kokonaisuudessaan.)

Paista toisessa pannussa 2 rkl voita ja lisää sipulit. Paista kunnes ne ovat kullanruskeita.

Laita kaikki perunat pannuun ja lisää sipulit ja sekoita. Paista vielä 5 minuuttia. Siirrä perunat ja sipulit uuninkestävään vuokaan ja laita ne uuniin 180-asteeseen n. 10 minuutiksi.

Sekoita persilja sekaan ja tarjoile. Nauti vaikka pihvin kera.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta