Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Rapurisotto on rakkausruokaa


Viinipäiväntasauksen kevään ruoka oli rapurisotto, joka tarjoiltiin yhdessä Barth Fructus Riesling 2017 kanssa. Risotto oli hyvin pehmeän ja naturellin makuinen. Olen tryffeliöljyn kanssa aina ehkä vähän liiankin varovainen ja tälläkin kertaa laitoin sitä vain 1/4 tl. Koska viininä oli puolikuiva Riesling, niin päätin paistaa katkaravunpyrstöt öljyn ja voin seoksessa, johon olin laittanut runsaasti valkosipulia ja punaista chiliä. Mausteisuus ja pieni makeus viinissä ovat aina hyvä juttu. Annos sopi täydellisesti viinin kanssa ja koko talossa leijaili vastustamaton valkosipulin tuoksu. Päälle laitoin vielä reilusti persiljaa. 

Vinkki!
Ostin uuden vuoden aikaan Lidlistä jättikatkarapuja, jotka oli ladottu nätisti ympyrään, jotta alustan olisi voinut nostaa suoraan pöytään. Nämä ovat paljon halvempia kuin monesta kaupasta ostetut pussissa olevat pakastejättikatkaravut, joten ihan hyvä että jemmasin muutaman paketin pakastimeen. Tässä käytettiin siis yksi niistä. 

Tämä on todellista rakkausruokaa ja Iso Murukin hykerteli tätä syödessään tai sitten tulkitsin aivan väärin. 


 









Rapurisotto

Sieniliemi
0,5 l kantarelleja tai paketti tuoreita herkkusieniä tai pakastekanttarelleja 2 dl
2 sipulia
1-2 rkl rypsiöljyä
2 l vettä
timjamia ja rosmariinia
valkopippuria myllystä

250 g risottoriisiä

2 rkl voita
1,5 l sienilientä
2 dl valkoviiniä
100 g voita
0,5 dl kermaa
tryffeliöljyä
valkopippuria myllystä
Maldon-suolaa

15-25 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
oliiviöljyä ja voita paistamiseen 
1 punainen chili
valkosipulia oman mielen mukaan, meillä oli 5 kynttä 
persiljaa


Tee ensin sieniliemi.
Hienonna sienet pieneksi.
Paista kevyesti rypsiöljyssä, lisää sipulit ja anna kuullottua.
Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua tunnin verran, kunnes lientä on jäljellä noin 1,5 litraa.
Siivilöi liemi ja pidä kuumana.

Sulata voi kasarissa. Lisää riisi (carnaroli tai abrolio) ja kuullota se kirkkaaksi.
Lisää kuumaa sienilientä niin, että riisi peittyy. Anna poreilla miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja lisää lientä aina tarpeen mukaan.
Kun riisi on kypsymäisillään, lisää riesling ja anna poreilla vielä hetki.
Viimeistele tilkalla kermaa, tryffeliöljyllä ja voilla. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kuori ravut ja poista pyrstöstä suoli. Laita voi ja öljy pannulle, kuumenna ja lisää valkosipuli ja chili. Lisää ravunpyrstöt ja paista muutamia minuutteja.  Lisää risoton päälle lautasille tai erikseen kulhoon, josta jokainen voi laittaa itse. Tarjoile välittömästi. 


Risoton ohje on Viinilehdestä, tässä siis hieman mukaeltuna.



Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta