Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Fredagsmys - suklaamarenkia ja täydellinen suklaakastike


Syntisen hyvää jälkiruokaa - suklaamarenkia, suklaakastikkeella ja kermavaahdolla. Nämä valtaisat suklaakeot sulattivat suklaan ystävän sydämen ja saivat huokailemaan onnesta. Mikä täydellinen päätös illalliselle. Tosin nauttisin näitä vaikka aamiaiseksi jos joku tekisi. Tässä vinkki äitienpäivään.

En ole koskaan aiemmin tehnyt suklaakastiketta kaakaojauheesta, enkä millään käsitä minkä ihmeen takia. Aivan täydellistä kastiketta niin marengille kuin vaikka jäätelölle tai mansikoille.

Jokin ihme vaikutus marengin keveydellä ja ilmavuudella on mielentilaan, joka selkeästikin hakeutuu jälkiruoan olomuotoon - tosin hetkeksi, mutta kuitenkin. Elämä on hetken selkeästi parempaa kun lautasella on marenkia, suklaakastiketta ja kermavaahtoa. Bon Appetit!






Suklaamarenkia suklaakastikkeella ja kermavaahdolla


6 valkuaista (huoneenlämpöisiä)
pieni ripaus hienoa suolaa
1 rkl maissitärkkelystä
330 g hienoa sokeria
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
180 ml kuohukermaa

Suklaakastike

100 ml vettä
60 g makeuttamatonta kaakaojauhetta
50 g hienoa sokeria
3 rkl siirappia
30 g tummaa suklaata pieninä paloina

Lämmitä uuni 135-asteeseen.  Sekoita valkuaiset vatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa, kunnes vaahto on jäykkää. Vaikka kulhon kääntäisi ympäri vaahto ei saa liikahtaa.
Lisää suola ja sekoita, lisää maissitärkkelys ja 2 rkl sokeria kerrallaan sekoittaen kokoajan kunnes kaikki sokeri on lisätty sekaan. Jatka sekoittamista kunnes vaahto on jälleen jäykkää ja kiiltävää, n. 10-15 minuuttia kokonaisuudessaan. Tehosekoitin on hyvä apu tässä. Kääntele kaakaojauhe varovasti sekaan.

Tee 6 isoa marenkia, n. 10-12 cm leveitä ja 6 cm korkeita. Tee keot kahta lusikkaa apuna käyttäen ja jätä kaunis pyörre keskelle. Ripottele päälle suklaajauhetta ja sekoita haarukalla, jolloin saat kauniita suklaaraitoja.

Paista 1 tunti. Sammuta uuni ja jätä luukku hieman raolleen ja anna marenkien olla uunissa vielä 15 minuuttia. Ota marengit uunista ja jäähdytä ritilällä.

Suklaakastike

Sekoita kattilassa veteen kaakaojauhe, sokeri ja siirappi ja kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa pieninä paloina, sekoita kunnes suklaa on sulanut seokseen. Anna jäähtyä tunnin verran ennen tarjoilua.

Tarjoile marengit kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.



Resepti Mimi Thorisson - A kitchen in France




Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta