Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pikahollandaise


Kun kauppaan tulivat ensimmäiset parsat, niin samaan aikaan ne ilmestyivät myös meidän jääkaappiimme. Niitä syödään niin kauan kuin kiintiö tulee täyteen ja joka vuosi kiintiö tuntuu venyvän pidemmälle ja pidemmälle. 

Parsaa keitetään, grillataan, laitetaan risottoon, tehdään salaattia tai mitä ikinä tuleekin mieleen kokeilla. Olen lopettanut puumaisen varren kuorimisen, taitan vain kovan kohdan pois. Parsa katkeaa juuri oikeasta paikasta ja puumaisen osan voi heittää pois. Näin pöydässä ei ole ikäviä puumaisia yllätyksiä. 

Lempparilisukkeeni on ehdottomasti hollandaisekastike, jonka teen pikaversiona juuri ennen parsojen valmistumista. Samainen kastike sopii myös kalalle ja muillekin kasviksille. Kannattaa kokeilla, mutta muista älä lämmitä kastiketta jälkikäteen - siitä tulee munakokkelia. Olen joskus kokeillut sitäkin. 



Pikahollandaise

115 g voita
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa

Sulata voi kattilassa. 
Laita korkeaan ja kapeaan astiaan keltuaiset, vesi ja sitruunanmehua. Sekoita seos sauvasekoittimella ja kaada kuuma voi yhtenäisenä nauhana pikku hiljaa sekaan samalla sauvasekoittimella sekoittaen alhaalta ylöspäin. Maista ja lisää tarvittava määrä suolaa. Tarjoile välittömästi, äläkä yritä lämmittää jälkikäteen, sillä siitä tulee munakokkelia.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta