Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Elokuun kolumniPurkkien ja pullojen keskellä

Keväällä lehdet ovat täynnä laihdutuskuureja ja syksyllä lehdet täyttyvät säilöntäohjeista. Ehkä linjat pysyvät paremmin kurissa, kun säilöö talven varalle kaikki hyvät vitamiinit. Katsotaan sitten keväällä.

Päätökseni, ettei pihaan tule hyötykasveja, unohtui tänä vuonna. Tottakai pihaan tulee omenapuita, kirsikkapuu, luumupuu sekä kaikkia marjapensaita. Helpottaa säilömistä, kun löytyy jotakin säilöttävää myös omasta pihasta. On pieni investointi ostaa omenapuu ja herukkapensas, kun ajattelee millaisen sadon ne pian kuitenkin antavat. Tähän saakka on aina löytynyt joku ystävä tai ystävän ystävä, jolla on ollut ylimääräisiä marjoja ja hedelmiä myös muille annettavaksi. Vadelmiakin pitää laittaa johonkin nurkkaan ja bongasin kaupasta myös karhunvatukan. Mitä kaikkea ihanaa niistä saakaan muutamien vuosien kuluttua. Hirvikärpästen syötäväksi on kuitenkin pakko mennä, jotta saan mustikat ja sienet.

Onhan siinä kieltämättä hommaa, kun pakastaa mansikat, vadelmat, mustikat ja herukat.  Sitten pitää keittää mehua ja tehdä hilloa. Sitten alkaakin jo sienien poimiminen, pakastaminen ja kuivaaminen. Ja vielä viimeiseksi omenamehujen tekeminen. Suurimpana työnä kyllä edelleenkin pidän purkkien- ja pullojen pesua ja kuumentamista. Mutta kyllä se kannattaa: tietää tarkalleen millaisia lisukkeita lihalleen laittaa ja millaisia mehuja lapset juovat, eikä varmasti ole lisä- ja väriaineita. Ja kun unohtaa hinnoitella oman työnsä, niin halvalla lähtee.

Ja kun syksy saapuu, miten ihanaa onkaan avata jääkaappi ja ihailla hyllyjä, jotka ovat täynnä mehupulloja, hillopurkkeja, kurkkuja ja muuta makoisaa talven varalle.
Pakastin pursuaa marjoja ja sieniä. Antaa talven tulla, minä olen valmiina!

Visualisti hellan ja viinilasin välissä
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta