Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Visby
Heinäkuun loppupuolella teimme muutaman päivän matkan Gotlantiin. Lähdimme matkaan Turusta aamulaivalla. Lasten kanssa matkustaessa suosittelen lämpimästi erikoisaamiaista. Laatu korvaa määrän ja näin homma pysyy paremmin hallinnassa  ja vanhemmille tarjottava lasillinen kuohuvaa maistuu kivasti hyvin valikoitujen aamiasherkkujen kanssa. Päivällä ruokailimme Grill House -ravintolassa. Osassa Siljan ravintoloista tarjotaan aikuisten annoksista lapsille ns. kokeiluannoksina. Pikku kokeilijamme testasi etanat (8kpl) hintaan 3.50. Aikaisemmin tämä kokeiluannos systeemi toimi kaikkiin ruokiin, mahdollisuuksien rajoissa, mutta nyt vain harva tarjoilija muisti asiaa. Koneelta löytyi kuitenkin vielä muutamia hintoja. Antakaa palautetta, niin ehkä tämä palautuu takaisin. Me aikuiset nautimme alkuruokapöydän pääruokana. Lapsille jälkiruokapöytä maksoi muistaakseni vaivaiset 3,50.
Saavuimme Tukholmaan iltasella, josta jatkoimme suoraan Nynäshamniin ja yövyimme siellä sataman tuntumassa olevassa Skärgårdshotellet. Hotelli oli huoneiltaan sellainen leirikeskusta muistuttava ja jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta kuitenkin siisti. Aamiainen oli hyvä ja hotellista on vain 5 min kävelymatka satamaan, josta Gotlannin laivat lähtevät. Menomatkamme oli suuremmalla laivalla, josta olimme aikaisen lähdön vuoksi varanneet hytin. Laivan ravintola on suuri ja aamiaisjonot valtaisat, joten on suositeltavaa nauttia aamiainen jo hotellissa, jos mahdollista. Matka kesti 3.5 tuntia.

Suoraan Visbyyn sataman edestä lähtee takseja, linja-autoja ja myös vuokrapolkupyöriä löytyi. Heti ulostuloaulan oikealta puolelta ulkoa löytyy muutama autovuokraamo. Autot ovat edullisia, mutta tarkasta auto ennenkuin allekirjoitat sopimuksen. Hotellimme Clarion Visby sijaitsi Visbyn vanhassakaupungissa lyhyen matkan päässä kaikesta. Clarion hotellit ovat kunnostautuneet erityisesti luomuruoan saralla. Pitää myös mainita, että hotellin pohjakerroksessa oli hoitola ja uima-allas, johon oli mukava pulahtaa lasten kanssa. Hotelli oli aivan ihana ja loisto paikalla. Visby on erittäin suosittu kohde ja pikaisen lähdön vuoksi ennakkovalmistelut jäivät puolitiehen. Mikä tarkoittaa, että pöytävaraukset olivat tekemättä ja ensimmäisenä iltana se kostautui. Löysimme kuitenkin kohtuullisen ruokapaikan Rosengården, tarjoilijoilla ei todellakaan ollut paras päivä. Hinta-laatu suhde meni miinuksen puolelle, vaikka ruoka olikin ok.

Gotlannin tarjonnasta lapsille valitsimme Kneippbyn Resort Visby Sommarlandin, joka sijaitsi n. 10 min ajomatkan päässä Visbyn vanhastakaupungista. En ollut tutustunut paikkaan, mutta tiesin Peppi Pitkätossun talon olevan siellä. Peppi-elokuvathan on tehty Visbyyn kauniissa maisemissa. Paikka olikin paljon enemmän kuin osasin odottaa. Paljon erilaisia laitteita lapsille: tukkijoki, vuoristorata yms. Vähän isommille yli 7-vuotiaille erikseen omat virikkeensä. Vieressä sijaitsi valtava vesipuisto, joka sekin kuului hintaan, mutta sinne emme valitettavasti ehtineet. Kaikki sisältyy sisäänpääsymaksuun, lukuunottamatta narunvetoa ja onnenpyörää. Peppi talossa oli klo 13 lauluhetki ja klo 15 teatteriesitys.


Eilisestä illasta viisastuneena teimme pöytävarauksen illaksi. Olisin halunnut tutustumaan 50 Kvadrat -ravintolaan, sinne emme kuitenkaan saaneet pöytää. Suuntasimme siis gamla masters-ravintolaan, emmekä pettyneet. Lapsille kaikista annoksista sai puolikkaan. Itse otin valmiin kesämenun, viinipaketin kera ja nautiskelin. Myös palvelu oli erinomaista, vaikka paikka olikin ääriään myöten täynnä. Hinta-laatu suhde neutraali+.Paluumatkalle olimme varanneet istuinpenkit yläkerrasta, nyt kyseessä oli pienempi laiva. Huomasimme laivaan päästyämme, ettei ole itsestään selvää, että paikat ovat vieretysten, vaikka varaus on tehty samanaikaisesti. Asiasta kannattaa siis mainita kun lunastat lippuja satamassa. Saimme kuitenkin vaihdettua paikkoja ystävällisten kanssamatkustajien kanssa. Matka takaisin kesti 3 tuntia ja siinä taisi olla 3 tuntia liikaa pikku matkustajalle, joka kärsi keinumisesta äitinsä lailla. Laivalta sai ensimmäisen matkatunnin aikana ostettua bussilippuja Nynäshamn-Tukholma. Linja-auto oli heti sataman ulkopuolella ja näin pääsi vaivattomasti Tukholmaan muutamaksi tunniksi ennen laivan lähtöä takaisin Turkuun.

Laivalle päästyämme suuntasimme suoraan maistelemaan mereneläviä Galaxin kalaravintolaan Happy Lobsteriin. Tällä kertaa ruokani ei kuitenkaan sytyttänyt. Mieheni sen sijaan söi pikku kokeilijan kanssa äyriäislautasen alkuruoaksi ja heille maistui oikein kovastikin. Ruokailun jälkeen turnausväsymys sai vallan ja menimme nukkumaan karkkikaupan kautta. Taisin ostaa myös muutaman viini ja shampanjapullon, kun sattuivat olemaan tarjouksessa Masi Costasera Amarone sekä Laurent-Perrier Brut. Aamulla laivan saapuessa satamaan kävimme vielä nauttimassa erikoisaamiaisen ja lähdimme laivasta, kun ruuhka oli kokonaan ohi eli jos ei ole hirveä kiire niin nauti aamiainen ja poistu vasta hieman ennen laivan lähtöä. Hermoja säästävää.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihanaa nähdä kuvia ja lukea Visbystä! Kävimme siellä 18 vuotta sitten, kun itse olin astumassa koulutielle ja veljeni oli pieni vauva. Muistan jännän Peppi Pitkätossun kodin ja alueen, siellä olisi aikaa vierähtänyt varmasti enemmänkin. Kävimme ilmeisesti päivän siellä, risteilimme Siljalla suoraan saarelle ja takaisin. Muutenkin ihana blogi, oli pakko kahlata kaikki läpi kerralla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis! Toiveissa olisi päästä uudelleen Gotlantiin ajan kanssa niin, että ehtisi kiertelemään autolla saarta rauhassa. Lapset pitivät aivan valtavasti tuosta Peppi talosta ja minä myös. Tänä vuonna toivottavasti taas Kolmårdeniin, odotan sitä vähintään yhtä paljon kuin lapsetkin :)Toivottavasti lapsille jää yhtä mukavia muistoja kuin sinulle on jäänyt. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta