Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Marraskuun kolumni


Tuuletusta ruokapöytään

Lapset osaavat aloittaa joulunodotuksen ajoissa. Jouluvaloista on tehty yövalot ja joulupukille on lähetetty ensimmäinen kirje, lisäpainoksia tehdään päivittäin. Tonttuja olen käyttänyt jo muutaman kuukauden kiristykseen ja uhkailuun.

Joulun odotus on ihanaa aikaa. Kauniita värejä, valoja pimeyteen, musiikkia, lasten odotuksesta nauttimista. Jouluruokailumme muovautuu joka vuosi uuteen uskoon. Ennenkuin perhe kokoontuu aattona, pidetään suunnittelupalaveri, siitä kuka tekee mitäkin ja millaisella kaavalla tänä vuonna syödään. Pöydän kunniapaikan saa savustettu peuranjalka, lähes kaikki muu vaihtuukin vuosittain, äitini lanttulaatikkoa lukuunottamatta. Tänä vuonna pieniä rajoituksia saattaa asettaa oman perheemme luontaisesti gluteeniton, munaton, hiilihydraatiton, en pidä lihasta enkä kasviksista ruokavalio. Onneksi joulupöydän tarjonta on niin monenkirjavaa, että siitä löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Jouluruoan kuuluu olla hyvää ja mieluisaa, emme ole nähneet mitään järkeä pitää pöydässä ruokia, joita jokainen ottaa veitsenkärjellisen velvollisuuden tunnosta. Kunnon tuuletus ruokalistaan tekee hyvää. Seuraavaksi vuodeksi voi säilyttää menestyksekkäät ruoat ja loput taas laittaa uusiksi. Maailma on täynnä hyviä ruokalajeja kokeiltavaksi. Valtaisan tajuttomuuden tilan aiheuttavasta ruokailusta pääsimme eroon kahden ruokailun politiikalla. Päivällä syödään kalaruoat ja illalla liharuoat. Nyt tajuttomuustila on ainakin astetta helpompi.

Tämän vuoden suunnittelupalaveri on vielä pitämättä ja joulun väri päättämättä. Joulun väri on oma juttuni, se määrittää kuusen koristeet ja pöydän kattauksen. Viime vuonna joulu oli sininen ja hopea. Tämä vuosi etsii vielä inspiraatiokuvaansa.

Ihanaa pikkujouluaikaa ja joulun odotusta!

Visualisti hellan ja viinilasin välissä
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta