Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lokakuun kolumni


Mausteiden parantava voima

On flunssakauden aika. Tuntuu että perheenjäsenistämme jokainen on vuoronperään ääni käheänä ja huonolla tuulella. Ruokahalu on sen mukainen, mikään ruoka ei tunnu kelpaavan lapsille. Välillä tuntuu, että lapset elävät pelkillä omenoilla, mutta onneksi energiaa näyttää riittävän.

Flunssakauden aikana meillä käytetään erityisen paljon chiliä, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä. Lasten ruokaan lähinnä sipulia ja valkosipulia. Jotenkin kolea syysilma huutaa lämmittäviä mausteita. Kaikki kokeilut ovat sallittu, eivät ne ainakaan todennäköisesti vie sairastumisia huonompaan suuntaan.

Valkosipulia nautitaan suolakurkkujen, hunajan ja smetanan kanssa tai sellaisenaan. On selkeitä kausia, jolloin valkosipulihimollani ei ole mitään rajoja ja sitä laitetaan lähes ruokaan kuin ruokaan. Valkosipuli vahvistaa vastustuskykyä. Tuoksua neutralisoi persilja, jos samassa ruokakunnassa sattuu olemaan valkosipulin inhoajia.
Chili irrottaa ja ohentaa limaa. Se kiihottaa ruoansulatusnesteiden toimintaa ja vaikuttaa lämmittävästi. Chilillä on puhdistava ja desinfioiva vaikutus. Vilustumisen aikana siis käypä ensi-apu.
Inkivääriä meillä tulee käytettyä lähinnä kiinalaisiin ruokiin ja teehen. Haudutettu inkivääritee tekee hyvää flunssalle, mausta sitruunalla ja makeuta hunajalla.  Eilinen kanasalaatti sai hunnun majoneesista, johon oli sekoitettuna inkivääriä, valkosipulia ja chiliä. Tunsin parantavan voiman, mutta olen edelleen flunssassa.

Jostakin luin, että kanelin pitäisi lisätä ruokahalua. Taidan alkaa maustamaan lasten ruokaa sillä. Itselläni valitettavasti ruokahalu vain kasvaa sairastelunkin aikana.

Jos nämä mausteet eivät paranna meidän perheen flunssaa, niin ainakin ruoka on maistunut hyvältä. Makuaistikin vaatii normaalia enemmän stimulointia näin flunssan aikana.

Visualisti hellan ja viinilasin välissä
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta