Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Hellan ja viinilasin välissä goes Levi


Levi oli minulle uusi tuttavuus. Varasimme huoneen Levi Panorama -hotellista, joka sijaitsee laskettelurinteessä. Hotelli oli suhteellisen uusi, erittäin siisti ja scandinaavisen eleetön. Vaikka pidänkin tuollaisesta tyylistä, niin jotenkin olisin nähnyt rinteessä mielummin lämminhenkisen Itävaltalaistyyppisen gasthausin ja sen terassilla höyryävän kuumat glühwein-juomat.


Ravintolat
Leviltä löytyy ruokapaikkoja moneen makuun, jopa aasialainen keittiö oli edustettuna.
Koska turnausväsymys alkoi jo voittaa Ylläksen jälkeen, valitsimme helpoimman vaihtoehdon eli hotellin oman Okta-ravintolan. Alkuruoaksi mieheni nautti karhua ja minä etanoita. Molemmat erinomaisia annoksia. Pääruoaksi otin perinteisen entrecoteen tomaatin, valkosipulin, oliivien ja sokeriherneiden kera ja mieheni paistettua nieriää, fenkoliconfitilla ja metsäsienikastikeella. Molempien annoksiin vaihdettiin kasvikset perunoiden tilalle. Oma annokseni oli erittäin onnistunut ja kaunis, mieheni annos oli näöltään ja maultaan mitäänsanomaton. Tarjoilijamme oli toista päivää tässä ravintolassa töissä. Ystävällisyydellään hän kuitenkin korvasi kaikki tiedonpuutteensa. Viinisuositukset osuivat nappiin. Jälkiruoaksi nautin vielä suklaakakkua portviinin kanssa.  Lastenlistalla oli vain kaksi vaihtoehtoa lohta tai elefantin korvaa (lehtipihvi). Lohi oli suolatonta ja tarjoiltiin perinteisesti ranskanperunoilla.Seuraavana iltana nautimme saman hotellin Bar & Bistrossa pikkusuolaista. Edellisen ravintolan vieressähän se sijaitsi, mutta palvelu taisi jäädä sinne toiselle puolelle. Emme saaneet pöytään mitään ilman baaritiskillä käyntiä, vaikka paikassa oli vain 2 pöydällistä asiakkaita. Ehkä tuo bistro-sana pitäisi jättää pois kyseisen paikan nimestä. Ravintolan keskellä oli iso sähkötakka, mutta sitäkään ei oltu vaivauduttu laittamaan päälle. No valitettavasti tällaiseen palvelukulttuuriin törmää vielä kovin usein.

Hotellin palvelut
Alimmaisessa kerroksessa olivat suksien huoltohuoneet sekä säilytyskaapit ja -telineet suksille. Samasta huoneesta pääsi suoraan rinteeseen, mikä oli äärimmäisen kätevää. Hotellista sai ostettua hissiliput. Huoneen hintaan kuuluvat gondoliliput, koska gondolilla kuljetaan alas kylään ja takaisin hotelliin. 
Tietysti hotelliin kulkeen myös tie, mutta kilometrejä tulee huimasti lisää ja kävelytietä ei ole.
Superior-huoneessa oli myös kuivauskaappi. Lasten leikkihuoneita oli sekä aulassa että ravintolan yhteydessä. Palvelu oli ystävällistä ja avuliasta. Aikaisen aamulennon vuoksi aamiaissämpylät odottivat meitä lentokentälle lähtiessä, myös se minun gluteeniton vaihtoehtoni.

Jääveistoksia
Ihanan elämyksen Levillä tarjosi ICIUM-jääveistospuisto, joka yhdistää Lapin ja Kiinan mystiikan. Tunnelma oli maaginen, upeiden teosten voimaa lisäsi kaunis kiinalainen musiikki.
ICIUM on jaettu 5 alueeseen
1. Onnellisten bambumetsä
2. Kadotettu kotimetsä
3. Jäälaakso
4. Näkemiin ystäväni
5. Mingmingin kotiinpaluu
Pikku panda Mingming on ICIUMin keskushenkilö, ja oikeastaan koko jäämaailma on rakennettu hänen hahmonsa ympärille.
Koko perhe tykkäsi tästä ja paljon. Eikä hohtoa ainakaan vähentänyt se fakta että kiinanmuuria sai laskea luvan kanssa liukurilla.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta