Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Fetaa vai salaattijuustoa?


Euroopan unioni myönsi kreikkalaiselle fetalle nimisuojan vuonna 2005. Lain mukaan vain Kreikassa valmistetusta vuohen- ja lampaanmaitojuustosta saa käyttää nimeä feta. Vuosien varrella on tullut syötyä varmasti kaikki markkinoilla olevat ns. fetaversiot, joita nykyään kutsutaan mm. salattijuustoiksi. Kaiken pahimmat ovat taineet olla ne 3% kumiversiot.

Suuri fetatutkimukseni on päätynyt muutamaan vakkararifetaan, joita tulee aina pidettyä kaapissa. Toinen on Lidlin Eridanous Feta ja toinen Arla Apetinan kreikkalainen feta. Molemmat ovat mielestäni kohtuullisen hyviä. Arlan juusto on kuivapaketti ja Lidlin on suolaliemessä. Lidlin versio on tarjouksessa 25.5. saakka. Näitä on hyvä jemmata jääkaappiin useampiakin, säilytysaika on suolaisuuden takia pitkä. Mikä sinun feta tai salaattijuusto suosikkisi on? 


Tämä on kesän parasta lounasruokaa.

Fetasalaatti

Jääsalaattia
Rucolaa
Tomaattia
Punasipulia
Fetaa

Salaattikastike:
2 rkl extra-virgin oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1/2 valkosipulikynsi murskattuna
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Kiitos! :) Onhan tässä jo melkein viisi vuotta kerennyt bloggailemaan, vaikka harrastuksena kokkailu jne on ollut ihan lapsuudesta saakka.
  On kieltämättä ongelmia keittokirjojen kanssa, niitä on täynnä yksi lipasto, pari hyllyä kirjakaapista ja huoneen nurkassa metrinen pino... Varmaan osasta pitäisi luopua ja jättää vaan parhaat :)

  Mie veikkaan tanniineja migreenin syyksi, en ole huomannut päänsärkyä tms kovista juustoista tai muista aiheutuvan. Todellakin olisi ihana pystyä yhdistämään varsinkin ravintolassa tai "maksetuilla illallisilla" viini ruokaan, kun tuntuu ettei se olut ole niin hieno vaihtoehto eikä toisaalta tuo niitä aromeita kunnolla esille. Joskus olisi kyllä kiva saada oikeasti ruokaan mätsäävät muut alkoholit, kuin viinit :)

  En tiedä saako noita Hermannin tuotteita tilaamalla Alkoihin, mutta ainakin Ilomantsin Alkosta niitä saa ja tuolta viinimyymälästä. Ne tekevät yhteistyötä Valamon luostarin kanssa, niiden viinit on yhteistyössä valmistettuja. Niiden myynnistä Alkossa en osaa mitään sanoa. Nyt odottelen, että saisin käsiini erään toisen pohjoiskarjalaisen tilan marjakuohuviinejä :)

  VastaaPoista
 2. Oi nam, fetasalaattia :) Käytiin just hakemassa kaupasta ainekset ja meinataan kohta tehdä iso kulhollinen! Apetinan feta on kyllä parasta! :)

  VastaaPoista
 3. Cebic, toivotaan että ajan myötä tuo vielä muuttuu ja sietokyky kasvaa. Oliko tuo postaamasi kuohuviini kovin makea?

  VastaaPoista
 4. Mimosa, olen kyllä samaa mieltä. Feta on aina fetaa ja salaattijuusto, no se on sitten salaattijuustoa :)

  VastaaPoista
 5. Oon kovasti tykästynyt Kolatun Wilhelmiinaan. Eihän se ole fetaa, kun ei ole Kreikasta, mutta maku on loistava. Mulle auheuttaa ahdistusta lähinnä ne kevytversiot... Käsittämättömiä muovin makuisia juustokkeita!

  VastaaPoista
 6. Tusla, olen kokonaan unohtanut tuon, hyvä kun muistutit. Nuo Kolatun juustot ovat kaikki aika maukkaita ja Wilhelmiinaakin (http://www.kolattu.fi/node/14) tuli ostettua viime kesänä. Tuo Wilhelmiina on tehty vuohenmaidosta, kun taas suuri osa salaattijuustoista on tehty lehmänmaidosta. Joten siinä taitaa olla hyvän maun salaisuus. Kaikki kevyt versiot saisi mielestäni....lailla kieltää :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta