Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pomminvarma vinegretti


Pomminvarmat -kirja on ruokatoimittaja Mikko Takalan ensimmäinen oma keittokirja, joka paneutuu helppotekoisiin, vaan ei välttämättä arkisiin ruokiin. Monet ohjeista ovat tuttuja Takalan toimittamalta Kauppalehti Option reseptitestipalstalta. Mukana on myös reseptejä ja tarinoita ruokamatkoilta, vanhoja kotiruokasuosikkeja, kokkikavereilta opittua ja satojen keittokirjojen kokoelmasta suodattunutta - yhteensä yli kuusikymmentä pomminvarmaa reseptiä.

Kirja on siis kokoelma, joka sisältää Takalan kotikeittiön vakiorepertuaariin päätyneitä ruokaohjeita. Nimi Pomminvarmat kertoo siitä, että ohjeita on oiottu ja epämääräisyyksiä eliminoitu parhaan mukaan. Reseptit on kirjoitettu niin, ettei tulkinnanvaraa tai -vaaraa ole. Tai niin ainakin pitäisi olla.
Reseptit ovat kattavasti eri maiden keittiöistä.

Nyt pääsivät Mikko Takalan reseptit testaukseen. Olen jo aiemmin tehnyt kirjasta Chili-parsakaalisalaatin, joka jää vakiolisukkeeksi. Ihanat maut! Seuraavaksi on kokeiltava Farangin possua, myös kuuluisa oluttölkkikana on kirjassa  hyvin tarkkojen ohjeiden kanssa. Paljon hyviä reseptejä.

Nyt testasin Korealaista kanaa, mutta Mikko Takalan tavoin vedin kurvit suoraksi. Oikeassa reseptissä 1,5 kg kanaa paloina marinoitiin, höyrytettiin kypsäksi 40 min, jäädytettiin, laitettiin kylmään pariksi tunniksi ja sitten vielä uppopaistettiin. Jonakin päivänä kokeilen myös tuon oikean reseptin mukaisesti.
Nyt oikaisin marinoimalla ja sitten vain grillaamalla kanat, mutta reseptin varsinainen löytö on tuo vinegretti. Kokeilin sitä tänään kylmäsavulohen päälle salaattiin, mahdottoman hyvää. Tätä pitäisi olla kaapissa aina.


"Korealaista kanaa" (resepti muunneltu alkuperäisestä)

500 g kananrintafilettä marinoimaton, paloiteltuna
3 dl vettä
1/3 dl sokeria
1/3 dl suolaa

Vinegretti (iso annos, puolikas riittää ylläolevalle kanalle)
2 rkl hienoksi pilkottua valkosipulia
2 rkl hienoksi pilkottua inkivääriä
1 chili pilkottuna
1/2 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl seesamiöljyä
2 rkl sokeria
mustapippuria myllystä

Yhdistä vesi, sokeri ja suola kannellisessa astiassa. Lisää liemeen broileripalat ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan.
Tee seuraavaksi vinegretti: Yhdistä kaikki vinegretin ainekset kannellisessa astiassa ja mausta mustapippurillla. Sekoita hyvin ja laita kylmään.
Valuta lihat siivilään ja pyörittele öljyssä. Grillaa tai paista pannulla. Nauti vinegretin, kukkakaalipyreen tai riisin kanssa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta