Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinikirjallisuutta
Olen syksyn aikana lueskellut myös muutaman viiniopuksen. Ensimmäinen oli Essi Avellanin 100 parasta ruokaviiniä 2011-2012 ja toinen Stellan Hökfeltin Viinin valintaopas - näin valitset oikean viinin.

Essi Avellanin 100 parasta ruokaviiniä -kirjasta löytyy 100 pommivarmaa suositusta taustatietoineen Alkon valikoimasta. Uutta antia on myös helposti sulava tietopaketti viinin ja ruoan liitosta sekä teoriassa että käytännössä, sillä kirjan suosittelemista viineistä on laadittu esimerkkimenyy resepteineen. Viinien hinnat vaihtelevat 10,- - 20,- välillä, samppanjat tietysti kalliimpia.

Tämä on sinun kirjasi, jos haluat tehdä Alkossa nopeita, varmoja viinivalintoja ilman sen suurempia selvittelyjä.

Stellan Hökfeltin Viinin valintaopas - näin valitset oikean viinin olikin oivallista jatkoa Essin kirjan jälkeen. Kun olet löytänyt mieleisen viinin, joka sopii sinun makuusi, voit jatkaa tämän kirjan oppien avulla. Kirjan tarkoitus on opettaa löytämään oman makusi mukaisia viinejä. Kirja ei edellytä pohjatietoa, mutta uteliaisuudesta on apua. Stellan Hökfelt toteaa, että jos joku pitää tietyntyyppisistä viineistä, on todennäköistä, että hän pitää muistakin samantyylisistä viineistä.
Kirja on kirjoitettu tämän ajatuksen pohjalta. Etsi kirjasta aluksi suosikkiviinisi. Sen jälkeen saat vinkkejä viineistä, jotka ovat tyyliltään samanlaisia tai vastaavia.  Kirjan viinivinkit perustuvat omaan makuusi. Kaikki kirjan viinit ovat kohtuuhintaisia Alkon viinejä. Valitettavasti viinilistalla on muutamia lyhenteitä, jotka ovat käännöksen yhteydessä pudonneet suomennuslistalta.

Kirja lähtee alkeista: se kertoo viinien perusominaisuudet, esittelee rypäleet sekä viinimaat ja -alueet. Lopuksi kerrotaan esimerkein, mitkä viinit sopivat parhaiten eri ruoka-aineille.

"Jos viini on mielestäsi hyvänmakuista, kyseessä on hyvä viini. Et voi olla koskaan väärässä. Mitkään säännöt tai ohjeet eivät määrittele, mistä viineistä sinun tulisi pitää." Stellan Hökfelt

Kirja sopii viinin ystävälle, joka ei ole vielä löytänyt "omaa tyyliään" ja kaipaa lisäopiskelua.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta