Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Perjantain viinivinkki - Beaujolais Villages Primeur C'est La Vie!


Viinityyppi: punaviini
Rypäleet: 100 % Gamay
Maa: Ranska
Hinta: 8,29
Tarjoile viilennettynä


Tuoksu: vadelmaa, banaania, mausteita. Maku: kevyt, notkea.

Odotukset eivät olleet korkealla, mutta tämähän oli aivan käypä pizzaviini. Kyseessä on Beaujolais Nouveau, joka kuuluu maistaa joka vuoden marraskuun 3. torstaina. Välillä Beaujolais Nouveau on ollut suoraan sanottuna hirvittävää, mutta tänä vuonna kohtuullinen.

Hellan ja viinilasin välissä -blogin facebook-sivustolta löydätte linkin ViiniTV:n poikien viime vuoden Beaujolais Nouveaun maistiaisiin, antaa hieman perspektiiviä. Kannattaa kurkata, ei tosikoille. Facebook-sivustollani on paljon muitakin juttuja, joita täällä blogin puolella ei näy. Joten jos et vielä kuuluu ryhmään, niin tästä pääset tykkäämään.

---------------------
Taustaa:
Marraskuun kolmantena torstaina viininharrastajat korkkaavat punaviinin uudelle sadolle. Beaujolais Nouveau saapui viime yönä Alkoon!

Beaujolais'n alueen viinikauppiaiden 1980-luvulla keksimä markkinaidea osoittautui menestykseksi ja uuden Beaujolais-sadon saapumisesta kehittyi muoti-ilmiö. 

Viini valmistetaan macération carbonique -menetelmällä, jossa rypäletertut pannaan käymisastiaan kokonaisina. Massan painosta astian pohjalla olevat tertut murskaantuvat ja niistä valuva mehu alkaa käydä rypäleiden pinnalla olevan luonnonhiivan avulla. Käymisessä syntyvä hiilidioksidi työntää käymisastiassa olevan hapen pois ja imeytyy ylempänä oleviin rypäleterttuihin, jolloin rypäleiden sisällä alkaa hiilidioksidikäyminen, joka saa lopuksi rypäleet puhkeamaan. Käyminen kesti 6–8 vuorokautta, minkä jälkeen viini kävi normaalin punaviinin tavoin.

Gamay-rypäleistä valmistettu viini on konstailemattoman kevyt, raikas ja notkea. Viini ei parane vanhetessaan. Uusi viini säilyy kyllä viileässä varastoituna kolme tai neljä vuotta, mutta yleensä sitä ei säilytetä uuden vuoden juhlia pidemmälle.

Beaujolais Nouveau sopii seurustelujuomaksi tai iltapalan kanssa tarjottavaksi. Syksyiset piirakat, pizzat tai salaatit ovat viinille hyviä seuralaisia. Parhaimmillaan Beaujolais Nouveau on hieman viilennettynä, noin 12-14 asteisena.

Alkoon tuli myyntiin kaksi Beaujolais Nouveau –viiniä.

Art's Beaujolais Nouveau, 7,80 e,
Beaujolais Villages Primeur C'est La Vie!, 8,29 e


Pakkasen kirpeää viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

 1. Pääsin maistelemaan juuri torstaina kumpaistakin Beaujolaista. Sopivat omaan makuuni ihan hyvin.
  Tuli myös jokin pieni arvio kirjoitettua:
  http://herneetkinrokkaa.blogspot.com/

  Nti Papu

  VastaaPoista
 2. Itse en maistanut tuota toista ollenkaan, ehkä siihenkin vielä tarjoutuu tilaisuus. Mukavan arvostelun olit kirjoittanut :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta