Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Perjantain "viinivinkki" - Blossa Glögg 2011


Viinityyppi: glögi
Raaka-aineet: Ranskalainen valkoviini, espanjalaiset paxarett- ja muscatelviinit, konjakki, rypäleviina, inkivääri-, kardemummauutteet, elsalvadorilainen kahviuute, sokeri ja vesi
Maa: Ruotsi
Hinta: 11,98 Alko


Ruskea, makea, kahvinen, paahteinen, joulumausteinen

Jo yhdeksättä vuotta peräkkäin Blossa tuo markkinoille vuosikertaglöginsä. Tänä vuonna glögi on maustettu el salvadorilaisista Arabica-pavuista paahdetulla kahvilla. Pullon etikettiä koristavat kahvipavut viljelleen Finca Las Delicias -plantaasin koordinaatit.

Blossa on tuonut markkinoille vuosikertaglögin joka vuosi vuodesta 2003 lähtien ja glögit ovat olleet erittäin arvostettuja niiden jännittävien makuyhdistelmien ja pullon innovatiivisen muotoilun ansiosta. Aiempina vuosina Blossa on maustanut glögiä muun muassa sahramilla, klementiineillä ja mustikoilla. Vuonna 2011 maku tulee erittäin tutusta juomasta – kahvista. Menendezin perheen tummapaahdettuja Arabica-papuja käyttämällä Blossan vuoden 2011 vuosikertaglögissä on yhdistetty glögi ja kahvi.

– Kokeilimme kahvipapuja maailman joka kolkasta ja päädyimme lopulta Menendezin perheen viljelmiltä El Salvadorista peräisin oleviin Arabica-papuihin, BLOSSAn Chief Blender Åsa Orsvärn sanoo.

Menendezin perhe on viljellyt kahvipapuja jo neljän sukupolven ajan, ja Finca Las Deliciasin ilmasto sopii täydellisesti Arabica-papujen viljelyyn. Tämän vuoden glögiin on käytetty noin 1800 kiloa kahvia, joka uutettiin ensin alkoholiin ja sekoitettiin sen jälkeen viinin ja glögimausteiden kanssa. Blossa perustuu alkuperäiseen reseptiin 1800-luvulta.

– Blossa 11 sopii täydellisesti yhteen erittäin tumman suklaan tai pitkään kypsytettyjen kovien juustojen kanssa. Sitä voi myös käyttää kotitekoisiin karamelleihin: kokeile vaikkapa lisätä tilkka Blossa 11 glögiä karamellitaikinaan. Glögi maistuu erinomaiselta niin kuumana kuin kylmänä, mutta itse pidän siitä eniten huoneenlämpöisenä, Åsa jatkaa.

Blossa-pullon ulkonäkö vaihtuu joka vuosi, ja vuonna 2011 muotoilusta vastaa suunnittelutoimisto Jensen Pamp McCann.
Aikaisempina vuosina vuosikertaglögit on myyty loppuun jo ennen joulua. Tänä vuonna Blossa 11 -glögiä tulee Suomeen 80 000 pulloa eikä lisää ole luvassa. Maista siis nyt ja hanki joulutarpeesi hyvissä ajoin.

Viitaten tutkimukseen musiikista ja viinistä, mitä voisi kuunnella kun nautitaan Blossaa?
Tuuli saa vihmoa ulkona ja takkatuli loistaa sisällä. Musiikiksi valitsin Andrea Bocellin ja Veronica Bertin kauniin dueton Les Feuilles Mortes (Kuolleet lehdet).


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta