Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lentomatka lämpimään


11 tunnin lentomatka lasten kanssa ei kuullosta houkuttelevalta, mutta se on väistämätöntä, jos haluaa takuuvarmasti lämpimään helmikuussa. Minulla on pettämätön taito viedä mukanani kylmää ilmaa lomapaikkoihin. Muutamia vuosia sitten toukokuinen lomamme Madeiralla alkoi yölämpötilalla 0-astetta. Toin mukanani lumisateen vuoristoon toukokuussa, ei sekään kovin yleistä ole. Olen myös käynyt palelemassa Tunisiassa. Näistä viisastuneena tiedän jo, että jos haluan takuulämpimään pitää lentomatkan kestää vähintään 10 tuntia.

Tilanne ei myöskään parantunut siitä, että sunnuntai-aamuna puhelin piippasi viestin, jossa kerrottiin lennon olevan 9 tuntia myöhässä. Onneksi olimme hotellissa, emmekä lentokentällä odottamassa. Lentokone lähti lopulta sunnuntaina klo 01.

Lento lasten kanssa sujui ongelmitta, kunhan ilmaan oli päästy. Olimme varanneet paikat koneen keskiosasta Blue Comfort-luokasta, joten saimme kaikki istua vieretysten ja jalkatilaa oli hieman normaalia enemmän. Jokaisella oli oma monitorinsa, josta sai katsella haluamaansa elokuvaa, pelata pelejä tai kuunneella musiikkia. Monitori oli aivan mahtava juttu lapsille. Pienempi nukkui jo ennenkuin sai ruoan eteensä, olihan kello lähemmäs 03.
Mistä pääsenkin lempiaiheeseeni lentokoneruokaan.

Lentokonemömmöt
Miten ihana olisikaan matkustaa lentokoneessa kaikessa rauhassa torkkuen, välillä hyvästä ruoasta nauttien, mutta ei. Ainakaan Thomson Airways (Finnmatkojen käyttämä kone) ei liikoja ruokaan panosta. Toisaalta olen törmännyt samoihin mömmöihin jo niin monessa lentoyhtössä.

Minä joudun ottamaan gluteenittoman ruoan eli se on myös samalla maidoton ja täysin mauton. Kun sitten taas tyttärelleni, jolla on erittäin paha pähkinäallergia, ei pystytä takaamaan pähkinätöntä ruokaa lentokoneessa. Mikä sinänsä on täysin hullua, koska jos ruoassa on pähkinää tarkoittaa se koneen pakkolaskua anafylaktisen shokin takia. Olin varautunut sämpylöillä ja banaaneilla, näihin tietysti vaaditaan lääkärintodistus, jotta pääsin läpi tullin ruokien kanssa.
Miten lentokoneruoasta voidaan tehdä niin huonoa, palkkaisivat nyt herran jestas jonkun kokin tekemään niitä ruokia ja jos siellä on jo kokit, niin vaihtaisivat ne. Positiivisena palautteena pitää sanoa, että Suomen kokki pärjäsi Thaimaan kokille 4-1. Koko loman aikana en saanut huonoa thai-ruokaa, ennen kuin tulin koneeseen. Paluumatkan gluteenitonleipä oli niin eksoottisen makuista ja niin eksoottisen tuoksusta, että jopa minulta loppui uskallus syödä sitä.

Hieman ennen koneen laskeutumista tarjoiltiin vielä sämpylä, muutama kinkunsiivu ja juustonpalanen kahvin tai teen kera.

Ennakkoon oli mahdollisuus tilata myös kolmen ruokalajin menu 22,- lisähintaan, mutta tätä ei ollut mahdollista tilata gluteenittomana, joten jäi testaamatta millaisiin suorituksiin kokki olisi yltänyt siinä. Minä olisin täysin valmis maksamaan kunnon hinnan kunnon ruoasta matkalla ja uskon, että moni muukin olisi, kunhan vain joku tarjoaisi mahdollisuutta.

Pukeutuminen
Talvivaatteet jätimme Helsinki-Vantaan lentokentän 24h säilytykseen. Käsimatkatavaroissa oli vaihtovaatteet ja hammasharja. Oli huomattavasti mukavampaa vastaanottaa 35-asteen lämpö kevyen hameen kuin kuumien farkkujen kanssa. Edessä oli kuitenkin vielä taksimatka (tai niin luulimme). Olen myös joutunut hampaita kiristellen luopumaan korkokengistä, koska lennon jälkeen saattaa käydä niin, etteivät ne mahdu jalkaan.

Nyt lopetan valittamisen, koska lentokone kuitenkin pysyi ilmassa ja kuljetti meidät turvalliset Thaimaahan ja takaisin koti Suomeen. Juttu siis jatkuu....

Lasten ruoka: lihapullia ja muusia. Annos näytti minun mielestäni paremmalta kuin omani.
Riisiä ja kanaa
Paluumatkan gluteeniton ruoka maistui juuri siltä miltä se näyttääkin
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Vaikka juuri nyt nälkäisenä postauksesi luinkin niin ei kyllä ollut vaaraa että nämä annoskuvat ja -kuvailut olisivat saaneet veden herahtamaan kielelleni ... ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kirjoituksistasi matkaan liittyen, sain paljon infoa viikon päästä starttaavaan Khao Lakin reissuun kahden pienen lapsen kanssa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa matkaa! Nyt viherrän hieman kateudesta, olisi niin ihana lähteä taas sinne.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta