Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Makujen ilotulitus Thaimaassa


Thairuoka on terveellistä ja tyydyttää samanaikaisesti sekä esteettisiä että kulinaarisia aistejamme. Voisiko sitä ruoalta vielä muuta toivoa?

Tyypillisiä thaikeittiön raaka-aineita ovat muun muassa sitruunaruoho, valkosipuli, kalakastike, tuore korianteri, soijakastike, galangal-juuri, thai-basilika, makea basilika, lime, kaffirlimen lehdet, tuore inkivääri, kookosmaito, tamarindi-hedelmä, chili ja erilaiset currytahnat.
Currytahnoja löytyy muun muassa punaista, vihreää ja Massaman-currytahnaa. Intohimoinen thaimaalaisen ruoan ystävä valmistaa currytahnatkin alusta asti itse.

Thaimaassa käytetään ruokailuvälineenä lusikkaa sekä apuvälineenä haarukkaa. Veistä ei kateta thaimaalaiseen ruokapöytään. Haarukalla autetaan ruoka lusikkaan, joka laitetaan suuhun.

Kuten aiemmin kirjoitinkin, hotellimme Khao Lak Seaview´n ruoka aamiaista lukuunottamatta ei saanut perhettämme innostumaan. Onneksi ravintolavalikoimaa riittää. Hotelliltamme 5 minuutin kävelymatkan  päässä sijaitseva pääkatu on täynnä ravintoloita kuten myös rantakin.
Me jouduimme valikoimaan ravintoloita hieman tarkemmin tällä matkalla. Etäiseksi muistoksi jäi edellisellä Thaimaan matkallamme syöty kala, joka kypsennettiin peltiämpärin päällä merenrannalla bambumajassa. Olimme ainoat asiakkaat ja herätimme perjantai pullon korkanneen "kokin" unilta. Silloinen hotellimme sijaitsi keskellä ei mitään ja 15 km päässä keskustasta.
Kun lapset ovat mukana ja allergioita löytyy, niin nyt matkustetaan hieman eri tavalla. Pääasia kuitenkin on, että voidaan matkustaa. Allergikkona matkustaville vinkkinä, hotellista kannattaa pyytää lappu thai-kielellä kirjoitettuna allergiasta ja kirjoittaa samaan lappuun myös englanniksi. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei liikaa pelkoa kannata alkaa lietsoa, mutta realiteetit on pidettävä mielessä. Lähin sairaala on selvitettävä ja nippu adrenaliinikyniä on pidettävä laukussa. Pähkinäallergian kanssa ei kannata leikkiä.

Hapanimelää kanaa Vikingissä
Halvin ruokailumme 90,- bahtia annos eli n. 2 euroa
Ensimmäisellä viikolla iltaravintolaksi vakiintui Viking Steak House -ravintola, joka sijaitsee pääkadun varrella. Miljöönä ei ehkä esteettisin vaihtoehto, kun rannallakin voisi syödä. Ravintolasta on kuitenkin tehty mukavan oloinen ja ruoka oli hyvää. Ravintolan omistaa tanskalainen erittäin ystävällinen nainen, joka asuu perheensä kanssa Khao Lakissa. Ravintolassa on laaja länsimainen lista, mutta myös erittäin maistuvaa thai-ruokaa. Lapset söivät vaihtelevalla menestyksellä thai-ruokaa, lihapullia, pizzaa ja milloin mitäkin. Välillä maistui ja välillä ei, mutta niinhän se aina lasten kanssa on. Länsimainen ruoka oli normaaliin hintatasoon nähden kovan hintaista, mutta thai-ruoka noudatteli normaalia hintatasoa. Länsimaista listaa emme mieheni kanssa kokeilleet, mutta kuulemma lasten pizzat olivat erittäin hyvät.

Lapsille tämäkin on sallittua, thairuokaa perunamuusilla Vikingissä

Toinen hyvä ravintola pääkadun varrella oli Phu Khao Lak, joka sijaitsee Vikingistä hieman eteenpäin samalla puolen katua. Ravintolan puutarhan puoleinen terassi oli oikein viihtyisä, ruoka oli erittäin hyvää ja hieman edullisempaa kuin Vikingissä.

Ehdottomasti paras ravintola sijaitsi hotellistamme rantaa pitkin kävellen muutaman minuutin päässä. Kysymyksessä oli Khaolak Laguna -hotellin rantaravintola. Muistelen vieläkin kaiholla niitä kaikkia ihania makuja. Tämä ravintola todellakin ansaitsee kehuja. Lounalla voi syödä listalta tai sitten valita päivän mukaan vaihtelevia grillissä valmistuvia annoksia. Illalla on joko buffee,  a la carte -lista tai set menu. Kaikki vaihtoehdot kokeiltiin ja aina ruoka oli äärimmäisen hyvää. Koska pöytiä on rajoitetusti saattaa pöytävaraus olla joskus tarpeen. Täällä kokonaisuus on kohdallaan: mahtava ruoka, merenpauhu, ranta ja lämpö.
Täällä nautimme myös elämäni parhaimman syntymäpäiväillallisen (tropiikissa vanheneminen ei tunnu niin pahalta), mutta siitä myöhemmin lisää.

Viini
Vinkkinä: että Lagunasta sai myös hyvää thaiviiniä Monsoon Valley 2010 100% Shiraz Hua Hin Hills Vineyard, en uskonut sanovani koskaan näin, mutta totta se oli.  Hotellilta johtavan tien varressa pääkadulla oli supermarket, jota käytimme. Marketista löytyy kansainvälisiä viinejä, mutta valitettavasti thai-viinien hylly oli tyhjänä. Kaikissa mainitsemissani ravintoloissa sai viiniä, Vikingissä oli jo laaja viinilistakin saatavilla. Punaviinejä en maistanut lukuunottamatta tuota Lagunan thai-punviiniä, joka oli coolerissa ruokailun ajan ja pysyi näin sopivassa lämpötilassa. Yleensä nautin ruoan kanssa lasillisen valkoviiniä, joka oli jokaisessa mainitsemassani ravintolassa kelvollista. Rantapallosta lisätietoja Thaimaan viiniviljelystä.

Ihania thai-keittoja Lagunassa
Pekingin ankkaa lounaaksi tapa 1
Pekingin ankkaa lounaaksi tapa 2
Lusikkana suklaaseen dipattu kanelitanko
Laguna-hotellin maailman ihanimmat smoothiet

Kokeilimme tietysti muitakin ravintoloita, joiden ruoka oli hyvää, mutta ei niin hyvää kuin näissä mainitsemissani. Huonoa thai-ruokaa en saanut missään, mutta Lagunan rantaravintola mainittakoon sellaisena paikkana, jossa ruoka aivan erinomaista joka kerta.


Matkasta kirjoitettua
http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2012/03/norsun-selassa-ja-takua-pa-osa-1.html
http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2012/02/khao-lak-seaview-resort-spa-hotelli.html
http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2012/02/lentomatka-lampimaan.html


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihanaa fiilistelyä viikon päästä alkavalle Thaikkulan lomalle :) Ja todennäköisesti pukkaa ruokaraporttia myös mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anna, ihanaa matkaa!!!!!Pitää käydä kurkkailemassa myöhemmin millaisia kulinaristisia elämyksiä olet löytänyt reissusta. Yhden tärkeän asian unohdin mainita, mikä parasta ihanissa ruokailuissa oli se, ettei niitä tarvinnut tehdä itse :) Kyllä valmiiseen pöytään on niin mahtava mennä!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta