Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Selvännäkijän kykyjä kaivataan


Minä kadehdin ihmisiä, jotka saavat välittömästi näkyjä pitäessään ruoka-aineita kädessään. Heillä on selvänäkijän kykyjä ruokaa kohtaan, visio miltä ruoka-aineen tulevaisuus lautasella näyttää. Olen yrittänyt kehittää kykyä, mutta välillä ei vain ajatus kulje. Salaattipuska kädessäni saan kyllä jos jonkinmoisia kuvia, ehkä selvännäkijän kykyni päteekin kasviksiin...

Kävin taas pakastimella kaivuureissulla ja tällä kertaa käteen tuli hirven lapapaisti. Tässä vaiheessa selvännäkijä selaisi tuhat reseptiä päässään ja päätyisi juuri siihen oikeaan. Minä siirryn kiltisti keittokirjan tai netin ääreen hakemaan inspiraatiota. Ehkä juuri siksi kirjoitan ruoasta, enkä ole kokki kuin kotona. Sitäpaitsi keittokirjojen lukeminen on hauskaa, puhumattakaan toisista ruokablogeista.

Tällä kertaa päätin, että lapapaisti muuttuu hirvikääryleiksi. Tulos oli äärimmäisen murea. Näin jälkikäteen ajateltuna lihanmäärä kannattaisi vähintään tuplata, samalla vaivalla hauduttaisi isommankin määrän. Kääryleiden väliin voi laittaa vaikka mitä, mutta nyt mentiin yksinkertaisella linjalla ja sekin toimi oikein hyvin.

Viimeiset kaksi iltapalaksi saalaatin kanssa

Pippuriset lihakääryleet

800 g hirven tai naudan lapapaistia
tuoretta rosmariinia
voita
vettä
kermaa
suolaa
mustapippuria

Leikkasin paistin n. 1 cm pihveiksi ja nuijin ne ohueksi. Päälle sivelin Arlalta saamaani lisäaineetonta pippurituorejuustoa ja lisäsin muutaman rosmariinin lehden. Käärin rullalle ja kiersin pekonin päätyjen kautta rullan ympäri. Paistoin rullat kevyesti valurautapannussa voissa ja pujottelin ne vieretysten varrastikkuun. Paistamisten välillä kaadoin pannuun vettä kiehautin aromit veden sekaan ja kaadoin vuokaan. Nestettä saa olla niin paljon, että kääryleet peittyvät reilusti. Uuniin 190-asteeseen reiluksi tunniksi, uuni sammuksiin ja muhittelua vielä reilut 1,5 tuntia. 

Kun kääryleet ovat valmiit, kaada liemi kattilaan ja suurusta vehnäjauhoilla tai maizenalla, jos haluat gluteenitonta. Lisää kermaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada suurustettu liemi takaisin kääryleiden päälle ja tarjoa perunamuusin kanssa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. visioni härän lehtipihvien kanssa tulee yksiin kanssasi + sienet. En tuota sitten tehnyt, mutta varmasti teen seuraavalla kerralla. Salaatti vain seuraksi meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienet olisivat sopineet ehdottoman hyvin. Valitettavasti toinen lapsista ei ole vielä päässyt niiden makuun, joten joudun jättämään yhteisistä ruoista ne pois.

   Poista
 2. Mäkin olen haeskellut selvännäkijän kykyjäni, jotka pysyvät valitettavasti toisinaan turhan hyvässä piilossa. Yksi ainakin mulle toimiva keino selvännäkijän kykyjen etsinnässä on eräs kirja, jonka sain joululahjaksi. Kirjan nimi on The Flavour Thesaurus ja sen sivuilla listataan toimivia eri raaka-aineiden yhdistelmiä. Itse olen käyttänyt sitä jos haluan tehdä esimerkiksi ankanrinnasta jotakin, mutta pää on aivan tyhjä. Kirjasta löytyy hyviä vinkkejä makujen yhdistelemiseen ja uskon sekä toivon vinkkien siirtyvän pikkuhiljaa kirjan sivuilta päähäni, niin että ne putkahtelevat sieltä kun seuraavan kerran mietin mitä tekisin vaikkapa siitä ankanrinnasta. Tai hirven lapapaistista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Martina! Kävin tutustumassa nettisivuilla http://www.flavourthesaurus.com/ ja tuo näyttää aika mahtavalta opukselta ja kun minulta ei niitä keittokirjoja ennestäänkään puutu niin ei kai yksi lisää voi tehdä pahaa :) Niin tuohan oikeastaan menee tietokirjallisuuden puolelle.

   Poista
 3. Vaikuttaa vahvasti siltä, että blogisi on pelastukseni!
  Tapasin keväällä hirvvestävän ja peurastavan miehen ja koko lihalaji on itselle vieras, nyt pääsen tuhoamaan pakkasen sisuksia ja kehittämään samalla muutakin kuin värisilmää :)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta