Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kirjan ja ruusun päivän suosituksia


Kenellekään ei ole varmasti jäänyt epäselväksi intohimoni keittokirjoja ja muita kauniita kirjoja kohtaan. Yöpöydälläni on aina vino pino kirjoja iltalukemiseksi, valitettavasti romaanit ovat jäänet keittokirjojen jalkoihin. On niin ihana kaivautua peittojen alle ja uppoutua reseptien maailmaan. Tämän vuoksi harvemmin kehittelen itse reseptejä kokonaan, sen sijaan kokeilen ohjeiden mukaan ja niiden vierestä ja eri ohjeita yhdistellen, miten parhaimmalta milloinkin tuntuu.

Intohimoisena keittokirjojen lukijana näin kirjan ja ruusun päivänä pitää nostaa muutamia loistavia kirjauutuuksia esille. Kokkauksia näistä on jo näkynyt ja tulee näkymään blogissa.
Onnistuneet Juhlat
Liselotte Forslin

Olen aina hieman skeptinen kun avaan juhlakirjan, koska suurin osa kyseisistä kirjoista on nähty jo niin moneen kertaan aiemminkin. Tällä kertaa tulos on jotakin aivan muuta.

Onnistuneet juhlat -kirja houkuttelee jo pelkästään upealla ulkoasullaan ja kauniilla kuvillaan lukemaan kaiken. Yllätyksenä ei tullut, että kirjan alkuperäisteos on ruotsalainen. Kirjan pääpaino on resepteissä. On cocktailohjeita, erilaisia noutopöytiä, kolmen ruokalajin illallisia, ohjeita yönälkään ja paljon muuta. Lisäksi kirjassa on muutamia kattausivinkkejä sekä kutsukorttiohjeita. Tämä on ehdoton hankinta kevään juhlien järjestäjille ja vaikka et järjestäisikään juhlia, niin suosittelen ostamista siltikin.

Kirjasta on jo kokeiltuna pääsiäismenussa olleet sitruuna-hunajakastikkeella höystetyt paahtojuurekset sekä passionhedelmällä koristeltu mangopannacotta.

Kirjan luettuaan on vain yksinkertaisesti pakko alkaa suunnittelemaan juhlia.Sikke Ruokaa Rakkaudella 
Sikke Sumari

Sikke Sumarin järjestyksessä seitsemäs keittokirja, Sikke – ruokaa rakkaudella toimii loistavana käsikirjana LIV – kanavan samannimisen tv-sarjan kanssa, sillä kirja sisältää samoja reseptejä.

Sikke Sumarin ruokafilosofian punaisena lankana on kotoisat ateriat. Siken keittiössä ei tarjoilla kuitenkaan perinteistä lohturuokaa kuten voita, kermaa, sipsejä tai suklaata vaan rakkaudella valmistettua kotiruokaa, josta nautitaan mieluiten hyvässä seurassa rennosti, rauhallisesti ja hitaasti. Kirjassa kunnioitetaan mahdollisuuksien mukaan kotimaista ja italialaista lähiruokaa sekä sesonkituotteita.

Kirjasta voi valita joko pitkään ja hartaasti kypsennettäviä ruokaohjeita tai pikaisesti loihdittavia aterioita. Lopputulosta ei voi nimittäin mitata keittiössä vietetyn ajan perusteella, sillä se kaikista tärkein ja alati mukana kulkeva raaka-aine sekä maailman paras mauste on rakkaus valmistajalta nautiskelijalle.

Tämäkin kirja kuuluu niihin opuksiin, joka tulee olemaan täynnä ruokaräiskeitä ja merkintöjä. Ihanan rustiikkista ruokaa!

Ruoasta viiniin
Juha Berglund, Antti Rinta-Huumo, Antti Vahtera

"Teimme tämän kirjan, jotta sinun elämäsi keittiössä olisi helpompaa. Haluamme tarjota sinulle ajatuksia ruoan ja viinin yhdistämisestä. Hyvät asiat elämässä ovat usein yksinkertaisia, niin tämäkin. Makuja voi yhdistellä rajattomasti, ja eri lähestymistapoja on lukuisia. Me kerromme niistä muutaman. Meidän tapamme  ei ole ainoa oikea. Kerromme lähinnä, miten itse toimimme. Ruokaa ja viiniä kunnioittaen, harmoniaa etsien. Hauskinta tässä on, että perusasioiden ymmärtämisen jälkeen voit itse soveltaa ohjetta rajattomasti omien makumieltymystesi mukaan."


Kun kirjan tekijänä on kokki, viinuri ja maajussi ovat odotukset korkealla. Kirjan alussa kerrotaan ruoan ja viinin yhdistämisen perusasioita, mitä maistamme, ruoan ja viinin tasapainosta ja onnistuneen illan resepti. Reilusti yli puolet kirjasta on herkullisia reseptejä viinisuositusten kera. Reseptit on jaettu vuodenaikohin, jolloin sesonkien raaka-aineet ovat parhaimmillaan.  Reseptit eivät ole liian monimutkaisia, joten vähemmänkin kokkaava pääsee mukaan viinien ja ruokien yhdistelyyn. Hyvä perusteos viinien ja ruoan ystävälle, ulottuvuuksia löytyy sekä alkavalle harrastajalle että jo vähän osaavallekin.
Olisin ollut erittäin iloinen tällaisesta jo 18-vuotiaana eli hyvä lahjavinkki ylioppilasjuhliin.

Kirjasta on jo kokeiltu viinisuositusten kanssa gryuerejuustokeitto.


Riisiä tiskin alta 
Tarinoita nousevan auringon maasta

Liisa Karvinen


Yöpöydälläni on ollut muutakin kuin keittokirjoja. Riisiä tiskin alta vie lukijan tutkimusmatkalle Tokioon ja sen myötä koko Japaniin. Omakohtaisen kokemusten kautta YLE Uutisten ulkomaantoimittaja Liisa Karvinen avaa hauskalla tavalla japanilaista käyttäytymistä, ruokakulttuuria, työelämää, koulutusta, uskontojen kirjoa ja monia muita japanilaisuuteen kuuluvia asioita.
Kirjassa Tokio on jaettu viiteen eri alueeseen, jossa kierrellään ja samalla tarinoidaan japanilaisuudesta.

Vaikka kirja ei varsinainen matkaopas olekkaan, suosittelen tätä erittäin lämpimästi Japaniin matkaaville, sinne haluaville tai muuten kultturista kiinnostuneille. Kirjaan mahtuu runsaasti käytännön vinkkejä aina pöytätavoista junalla matkustamiseen.

Upea nojatuolimatka Japaniin!

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Mahtavia vinkkejä! Ruoasta viiniin löytyykin jo omasta hyllystä. :-)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta