Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Helsingin saariravintolat


Kävin toukokuun puolessavälin tutustumassa Helsingin saariravintoloiden tarjontaan upeassa auringonpaisteessa. Säät suosivat silloin, kuten viime vuonnakin samassa tilaisuudessa. Ehkä kesä vielä tulee takaisin.

Ennen merimatkaa käväisimme tutustumassa Ravintola Palaceen ja sieltä Helsingin kattojen ylle avautuviin maisemiin, jotka olivat huikeat. Suomen kokkimaajoukkueessakin kokkaileva keittiöpäällikkö Lasse Koistinen kertoi ravintolan kesätarjonnasta. Maistelimme sokerigraavattua siikaa saaristolaisleivällä, parsasalaattia paahtoleivällä ja vasikanpaistia ruislastulla ja leipien kaunistukset ovat tietenkin Lassen itse poimimia. Sokerigraavattu siika oli ehdoton lempparini. 

Palacen brunssia pääsee maistelemaan lauantaisin 5.5.-4.8.2012 klo 12:00-16:00
Lauttamatka Särkänlinnaan ei ole pitkä ja paikka on upea. Särkän saarelle nousi 1700-luvulla linnake puolustamaan Helsinkiä. Joitakin sotia myöhemmin, vuonna 1924, linnakkeeseen valmistui Särkänlinnan ravintola. Linna on upea ja ruoka herkullista.

Maistelimme alkupalalankulta siianmätiä, smetanaa ja punasipulia, lohipastramia ja sitruunasilakkaa sekä varhaisperunoita, viinitarhurin juustoa ja päärynähilloketta sekä sokerisuolattua ankanrintaa. Pääruoaksi tarjottu savustettu lohi korvasienikastikkeella oli parasta lohta, mitä olen koskaan saanut ja se on aika paljon sanottu se. Viinilista näytti myös hyvältä. Kuvissa olevat annokset on oikeista annoksista tehtyjä maistelukokoja. Särkänlinnasta on mahdollisuus tilata piknikkori, jonka antimet voi nauttia linnan pihalla. 

Aukioloajat ja lauttayhteydet täältä.

Milloin? Piknikille rakkaan kanssa tai syksyllä nauttimaan ravuista!
Seuraavaksi kohteena oli HSS Boathouse, jonka Runar Finnilä suunnitteli HSS-purjehdusseuran kerhotaloksi vuonna 1949. Matkaan lautalla kului muutama minuutti ja sen ajan saattoi katsella toinen toistaan upeampi purjeveneitä, pääsinpä eroon merisairaudestani.

Boathousella on ihana terassi, jossa on mukava istuskella auringonpaisteessa. Ruokalista on saanut vaikutteita USA:n itärannikon tunnelmista ja sisustus on kuin suoraan Gantin esitteestä. Paikka ja maisemat ovat upeat! Olen monesta blogista lukenut suositteluja sitruunapossetista. Meidän pöytään tuodut possetit olivat todella makeita, kun taas muissa pöydissä oli happamampia versioita, ehkä se kultainen keskitie olisi saanut ne suosittelut myös täältä. Minä pidin suklaakakusta passionlisukkeen kera. 

Pöytävaraus kannattaa, koska ravintolassa järjestetään paljon myös yksityistilaisuuksia.
Aukioloajat ja lauttayhteydet voit tarkastaa tästä.

Milloin? Katsomaan auringonlaskua kuohuvan kera!

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta