Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Jamien chili con carne


"Haluan, että otat osaa ruokavallankumoukseen ja sitoudut opettelemaan yhden reseptin tämän kirjan kustakin luvusta. Harjoittele ensin näitä kotonasi ja opeta reseptit sitten ainakin kahdelle muulle (mieluiten neljälle) henkilölle. 

Sain idean tähän kirjaan kaikista niistä tapaamistani ihmisistä, jotka luulevat, että he eivät voi koskaan oppia valmistamaan ruokaa. Suhtaudun tietysti tällaiseen ajatteluun kuin härkä punaiseen vaatteeseen: uskon nimittäin, että yksinkertaisen kotiruoan valmistaminen kuuluu niihin perustaitoihin, jotka jokaisen ihmisen tulee hallita voidakseen huolehtia itsestään, perheestään ja ystävistään. Niinpä kirjoitin tämän kirjan kannustaakseni sinua (tai ketä tahansa, jolle kirjan
ostat) oppimaan helpon ja nopean kokkaamisen salat.

Olen valinnut kirjaan kaikkien rakastamia suosikkiruokia helppoina resepteinä, joiden selkeät ohjeet ja havainnollinen kuvitus opastavat sinut uuteen ja uljaaseen ruokamaailmaan. Oletpa sitten epävarma aloittelija tai yksinkertaista perusruokaa arvostava kokeneempi kokki, minä ja kirjani autamme sinua kokkaamaan todella herkullisia suosikkiaterioita. TEHDÄÄN SE YHDESSÄ!"
Näin kirjoittaa Jamie Oliver, joka käynnisti ruokavallankumouksen Emmy-palkitussa televisiosarjassaan ja jakaa reseptit uudessa Ruokavallankumous-kirjassaan.

Vaikka kirja on selkeästi suunnattu "ei vielä niin paljon kokkaileville", löytyi kirjasta paljon Jamien lupauksen mukaisesti mielenkiintoisia reseptejä kaikille. Kirjassa on ohjeet puuron tekemiseen, kananmunien keittämiseen ja piirakkataikinaan, mutta myös paljon erilaisia paisteja, pataruokia ja curryjä, muutamia mainitakseni.
Alussa paneudutaan ruoanlaiton perustarvikkeisiin ja ruokakomeron perusvarustukseen ja loput 320 sivua onkin pyhitetty ruokaresepteille. Niitä on paljon ja ne ovat monipuolisia, joukosta löytyy erittäin helppoja, mutta myös hieman haastavampia, mutta kaikki ovat Jamie Olivermaisesti rennosti sipaistuja kokonaisuuksia. Erityisen hyvänä pidin, että monesta ruoasta annetaan perusresepti ja muutama erilainen ruokalaji perusreseptin pohjalta tehtynä. Esimerkkinä pataruoan perusresepti, vaihtoehtoina nautaa ja ale-tyyppistä olutta, porsaanlihaa ja siideriä, kanaa ja valkoviiniä tai lammasta ja punaviiniä.

Kenelle? Omaan kotiin muuttavalle nuorelle.

--------

Otin kokeiluun muutaman reseptin. Ensin tein kukkakaaligratiinia, josta laitan ohjeen myöhemmin tulemaan. Tämän makuun totuttelu otti hetken, koska joukkoon lisättiin anjovista. Mausteita vuoka olisi tarvinnut enemmän. Perustavaraa, ei niin Jamiemäistä.

Toisena kokeiluna oli chili con carne, joka olikin oikein onnistunut. Tähänkin ruokaan jouduin lisäämään lisää chiliä sekä suolaa, chilin ystäville suosittelen tuoreiden chilien lisäystä, jotta pataan tulisi potkua. Tällä maustemäärällä potku jää puuttumaan, ruokajogurtti ja lime sopivat oikein hyvin hieman tulisemman version kanssa.
Vanha kunnon chili con carne
6 hengelle

2 keskikokoista sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 keskikokoista porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 punaista paprikaa
oliiviöljyä
1 runsas tl chilijauhetta
1 runsas tl juustokuminaa
1 runsas tl kanelia
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
1 tlk (400 g) kidneypapuja  (käytin GoGreenin salsa original mixiä)
1 tlk (400 g) kikherneitä  (käytin GoGreenin luomu papumixiä)
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
500 g laadukasta naudanjauhelihaa
pieni nippu tuoretta korianteria
2 rkl balsamietikkaa
400 g basmatiriisiä
500 g ruokajogurttia
230 g valmista guagamolea (valmiissa versiossa on hädin tuskin lainkaan avokadoa, joten mielummin tämä versio)
1 limetti

Kuori ja silppua sipulit, valkosipuli, porkkanat ja selleri. Halkaise paprikat ja pilko hedelmäliha. Kuumenna paistokasari keskilämmöllä ja pane kasariin 2 lorausta öljyä ja kaikki silputut kasvikset. Lisää chilijauhe, juustokumina, kaneli sekä runsas hyppysellinen suolaa ja pippuria. Paista puolen minuutin välein sekoitellen 7 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hieman väriä. Lisää valutetut kikherneet, valutetut kidneypavut ja tomaattimurska. Lisää jauheliha (raaka) ja murenna se puulusikalla. Kaada tyhjä tomaattitölkki täyteen vettä lisää vesi kasariin. Nypi korianterista lehdet ja pane ne jääkaappiin. Hienonna korianterin pestyt varret ja sekoita ne kastikeen joukkoon. Lisää balsamietikka ja mausta runsaalla hyppysellisellä suolaa ja pippuria. Kiehauta kastike, alenna sitten lämpöä ja hauduta puolittain kannen alla 1tunti ja 15 minuuttia ajoittain sekoitellen. Ota kansi pois ja hauduta ajoitellen sekoitellen vielä 15 min. Jos kastike näyttää kuivuvan liikaa, voit lisätä tilkan vettä.

Tarjoile ruokajogurtin, guagamolen ja limen kera riisin kanssa.

-----------------------------------------


A good old chili con carne
6 people

2 medium onions
2 cloves of garlic
2 medium carrots
2 celery stalks
2 red peppers
olive oil
1 generous teaspoon of chili powder
1 generous teaspoon of cumin
1 generous teaspoon of cinnamon
sea ​​salt and freshly ground black pepper
1 can (400 g), kidney beans (I used salsa GoGreen original mix)
1 can (400 g) chickpeas (I used organic GoGreen papumixiä)
2 tsp (á 400 g) crushed tomatoes
500 g of high-quality ground beef
a small bunch of fresh coriander
2 tablespoons balsamic vinegar
400 g basmati rice
500 g of food yoghurt
230 g ready guacamole (ready guacamole versions have very small amounts of avocado, so prefer this version)
1 lime

Peel and chop the onions, garlic, carrots and celery. Cut the peppers and chop the flesh. Heat a pan over medium heat and place in casserole 2 table spoons oil and all the chopped vegetables. Add chili powder, cumin, cinnamon and a rich pinch of salt and pepper. Fry 7 minutes, stirring every half minutes, until the vegetables soften and get a little color. Add the drained chickpeas, drained kidney beans and crushed tomatoes. Add ground beef (raw) and crumble it a wooden spoon. Pour the empty tomato can full of water then add the water in casserole. Take the coriander leaves and put them in the fridge. Finely chop the washed coriander stalks and stir into the sauce. Add balsamic vinegar and season with a pinch of salt and plenty of pepper. Boil the sauce, then reduce the heat and simmer for half the lid 1hr and 15 minutes stirring occasionally. Remove the cover and simmer occasionally stirring for another 15 min. If the sauce seems to dry, you can add a small amount of water.

Serve food with yogurt, guacamole, lime and rice.


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
1 Comments
Share :

1 kommentti:

  1. Toivottavasti näet tämän kommentin, vaikka pari vuotta vanha postaus onkin :)
    Tahtoisin kiittää arviostasi, arvoin muutaman Jamien kirjan välillä niitä selaamatta ja tekstisi auttoi päättämään! Päätyy lahjaksi 16-vuotiaalle veljelle joka on innostunut kokkailusta ja leipomisesta, eli sopii myös tulevaisuuden omaan kotiin... :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta