Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Jauhelihatäytteiset paprikat - Parasta kausiruokaa


Ulkona tuoksuu syksy ja minulle se tarkoittaa pakastimen täyttämistä. Tuntuu turvalliselta katsoa pakastinta, joka on täynnä marjoja, sieniä ja riistaa. Tällä hetkellä täyttö on puolessa välissä, marjoja on, mutta lisää tulee vielä. Viime vuoden valtaisan suppilovahverosadon vuoksi niitä riittää varmasti vielä kahden vuoden kuluttua. Sieneen pitää kuitenkin mennä, herkkutatteja ei tullut viime vuonna ja talvella pitää saada herkkutattirisottoa. Viimevuotista riistaakin on vielä muutama pala jäljellä. Suuri osa jauhelihasta tehtiin keväällä lisäaineettomaksi hirvimakkaraksi, joka on maistunut kesällä grillattuna niin hyvältä.

Käytin viime talven aikana pelkästään 35 kg mustikoita aamusmootheihin ja mustikat loppuivat kesken huhtikuussa. Tänä vuonna pitää pakastaa enemmän - kaikkea.

Kahlailen lähiaikoina läpi säilöntäohjeita ja tottakai myös sienikirjoja, onhan sieniaika jo hyvässä vauhdissa. Vaikkakin täällä Satakunnan seudulla on ollut kanttarellejakin heikosti tai sitten ne ovat olleet jo pystyyn kuivuneita. Herkkutatteja ei ole vielä löytynyt.

Mukavaa syyslukemista on myös  Ewa Skiöldebrandin Parasta kausiruokaa -kirja.


Kirjassa on terveellisiä ja herkullisia ruokaohjeita vuodenaikojen mukaan jaoteltuna. Jokaisen kuukauden kohdalla on mainittuna sesongin suositukset: mitä on viljelty Suomessa, tuotu ulkomailta, kalat ja äyriäiset sekä liha.
Alkupuolella on erinomainen tietopaketti terveellisistä elämäntavoista ja luonnonmukaisesta ruoasta.

Seuraavassa Ewa kertoo TMJ-menetelmästä. Voiko sitä tämän paremmin sanoa?

"Kaiken maailman menetelmät ja ravitsemusneuvot hämmentävät mieltä - yhtenä päivänä pitää syödä niin ja seuraavana näin. Siksi olen kehittänyt menetelmän, joka pätee tästä ikuisuuteen: TMJ-menetelmän, joka tulee sanoista Terve MaalaisJärki. Ei se sen vaikeampaaa ole. Eiköhän jokainen ymmärrä, ettei ihmisen ole tarkoitus syödä valmisruokia ja puolivalmisteita, jotka sisältävät lukuisia lisäaineita, aromivahventeita, stabilointiaineita ja nopeita hiilihydraatteja."

Kirjassa on mahtavia reseptejä, terveellisiä ja herkullisia. Vadelmajuustokakku, jonka pohja tehdään täysjyvänäkkäristä pitää ehdottomasti kokeilla sekä feta-tattaripyöryköitä, maa-artisokkaspagettia ja punaisia linssejä. Kaunis ja herkullinen kirja!

Ensimmäisenä otin kokeiluun jauhelihatäytteiset paprikat, resepti oli muuten onnistunut, mutta paprikoiden täyte oli kaivannut enemmän makua: yrttejä tai juustoa. Ohjeen mukaisena täyte oli mauton vaikkakin sienistä, tomaateista, chilistä ja parikasta tehty lisuke täydensi mukavasti makumaailmaa. Joten lisätkää täytteeseen ainakin mausteita.Jauhelihatäytteiset paprikat

6 paprikaa
2 kourallista tuoreita herkkusieniä (käytin n. 2 dl pakastettuja suppilovahveroita)
600 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 sipulia, toinen silputtuna ja toinen viipaloituna
suolaa ja pippuria
1 dl täysjyväriisiä keitettynä
paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä puristettuna
5 tomaattia
1 tuore chilipalko silputtuna
vahvaa juustoraastetta esim. Västerbotten-juustoa
lehtipersiljaa tai basilikaa

Kuumenna uuni 225-asteeseen. Leikkaa paprikoista "kansi" pois. Poista kanta ja siemenet. Silppua kansi. Paloittele herkkusienet. Sekoita jauheliha (raaka), muna, sipulisilppu, suola, pippuri ja keitetty riisi. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripottele paprikajauhetta päälle. Kuumenna öljy tilavassa padassa. Kuullota sipuliviipaleet, puristettu valkosipuli, tomaatit, silputut paprikakannet, sienet ja silputtu chili. Sekoita. Asettele täytetyt paprikat pataan seoksen päälle. Levitä juustoraastetta päälle. Paista uunissa 40-45 minuuuttia. Ripottele koristeeksi hienoksi silputtua lehtipersiljaa tai basilikaa. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.  

--------------------------------

Stuffed peppers

6 bell peppers
2 handfuls of fresh mushrooms (I used about 2 dl frozen mushrooms)
600 g of minced meat
1 egg
2 onions, chopped, and the other second sliced
Salt and pepper
1 dl cooked brown rice
paprika powder
2 cloves garlic, pressed
5 tomatoes
1 fresh chilli finely chopped
a strong cheese such as Västerbotten cheese
flat leaf parsley or basil

Preheat the oven to 225 degrees. Cut the peppers, "lid" off. Remove stem and seeds. Chop the cover. Slice the mushrooms. Mix the ground beef (raw), eggs, onion, salt, pepper and cooked rice. Fill the peppers, ground beef mixture. Sprinkle paprika on top. Heat the oil in a spacious pot. Sauté onions, pressed garlic, tomatoes, chopped bell pepper lids, mushrooms and chopped chilli. Mix. Arrange the stuffed peppers into the pot of the mixture on top. Spread the grated cheese on top. Bake in oven for 40-45 minute. Sprinkle with finely chopped flat leaf parsley or basil. Serve with a green salad.                                                                                    
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihana resepti! Toi pakastimen täyttäminen on todellakin päivän sana - toinen on jo ääriään myöden täynnä - 40 litraa mansikoita, 15 litraa vadelmia, 20 l mustikoita ja sienet on vielä metsässä! Onneksi suppikset voi kuivata! :-) Hauskaa alkanutta viikkoa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä pitää pian alkaa harkitsemaan kolmatta pakastinta :) Ihanaa viikon alkua myös sinulle!

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta