Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Täytetty uunilohi ja kurpitsahöystö


Päätin antaa kirjolohelle uuden mahdollisuuden. Viime talvena kalan syönti jäi vähille. Aina lohta ostettaessa siinä oli luontainen tuoksu, joka kertoi minulle, että kalan parhaat päivät olivat ohi tai näin minä sen tulkitsin. Jossakin vaiheessa lakkasin tekemästä hajutestejä ja ostin tilalle siikaa, mutta sitäkin aika harvoin.

Tulevana talvena haen kalat kauppatorilta tai kauppahallista, enkä edes yritä ostaa niitä marketeista. Kala on kuitenkin niin helppoa ja nopeaa tehdä, kun vertaa lihapatojen väkertämiseen keskellä viikoa.
Eilen uskaltauduin taas kokeilemaan kirjolohta, ehkä ehkä juuri flunssastani johtuen haistanut mitään epämiellyttävää. 
Tästä tuli nopeasti koko perheelle ruokaa ja kastikekin syntyi siinä sivutuotteena. Kalan kanssa nautittiin keltaisesta kesäkurpitsasta pehmeän makuista höystöä.

Mukavaa syksyisen tiistain jatkoa!Purjo-piparjuuri uunilohi

1,5 kg lohi
3 limeä
1,5 dl purjoa
30 g voita
1/2 prk Creme Bonjour piparjuuri tuorejuusto
suolaa

Pyyhi lohi sisältä ja pinnasta paperilla. Silppua purjo ja pese limet hyvin. Levitä uunipellille 2,5 kertaa kalan pituinen folio ja laske kala siihen keskelle. Varo rikkomasta foliota. Leikkaa viiltoja kalaan molemmin puolin. Suolaa kala sisältä ja hiero suolaa myös pintaan ja viiltoihin. Laita kalan sisään purjosilppu, piparjuurituorejuusto ja siivutettuja limejä. Laita limesiivuja myös kalan alle ja päälle. Laita voin nokareita kalan päälle. Käännä folion päädyt kalan päälle ja rullaa reunat tiiviiksi, jotta liemet ja höyry eivät pääse karkaamaan. Laita uuniin 225-asteeseen n. 30-40 minuuttia.

Keltainen kurpitsahöystö

1/2 iso keltainen kesäkurpitsa
1 sipuli silputtuna
voita
homejuustoa
suolaa
basilikaa

Kuutioi kurpitsa ja silppua sipuli. Paista pannulla voissa kunnes kurpitsa pehmenee. Lisää hieman suolaa ja homejuustoa oman mielen mukaan. Pinnalle tuoretta basilikaa.

Leek and horseradish baked salmon

1.5 kg salmon
3 limes
1.5 cups of leeks
30 g butter
salt

Wipe the fish with a paper. Chop the leeks and wash limes well. Spread a foil on a baking tray, foil should be 2.5 times the length of the fish and put the fish in the middle. Be careful not to break the foil. Cut slits on both sides of the fish. Salt fish inside and rub salt in the surface and the slits. Put leek, horseradish cheese and lime slices inside the fish. Put slices of lime also under and on top of the fish. Put some butter on top of the fish. Turn the ends of the foil over the fish and roll the edges tightly to broths to avoid steam from escaping. Place in oven 225 degrees for about 30-40 minutes.

Yellow zucchini

1/2 large yellow zucchini
1 onion chopped
butter
blue cheese
salt
basil

Dice the pumpkin and chop the onion. Fry in butter until the pumpkin is soft. Add a little salt and blue cheese as needed. Add fresh basil.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta