Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Jos metsään haluat mennä nyt...
Taas olisi pieni määrä sieniä lisää talven varalle, jos säästyvät sinne saakka. Suppikset ainakin jalostuvat kastikkeeksi heti. Mustatorvisienet menevät kuivaukseen ja kanttarellit lähtevät paistipannun kautta pakastimeen. En tunne montaakaan sientä vielä kovin hyvin, mutta koppaan löytävät tiensä ainakin suppilovahverot, kanttarellit, usempi tattilaatu, mustatorvisieni ja lampaankääpä. Moni muu sienilajike on tunnistamisensa puolesta vielä hakusessa.

Tämän saaliin lisäksi olen löytynyt ainoastaan kanttarelleja, mutta edellisestä sienestyksestä onkin jo aikaa lähes kuukausi. Nyt taitaa olla sato parhaimmillaan.
Otan tässä lähiviikkoina metsään mukaani markkinoilla olevia sienioppaita ja sitten katsotaan miten sienestys onnistuu niiden ja lasten kanssa. Ainakin yksi uusi sieni pitäisi opetella joka vuosi ja sitten nähdään mikä olisi sopiva laatu tälle vuodelle. Olisi mukava, jos lapsetkin hieman oppisivat tuntemaan sieniä.

Pitänee myös katsastaa markkinoilla olevia hirvikärpässuojia, koska niitä iljettäviä siivekkäitä on metsässä tällä hetkellä järjettömän paljon. Ilman suojia ei ainakaan tällä Porin seudulla voi metsään mennä. Haikeudella muistelen aikoja ilman hirvikärpäsiä.

Millaisia sienestyskokemuksia ruudun toiselle puolelle on kertynyt tältä vuodelta? Nyt pitää kiirehtiä pöydän ääreen nauttimaan sienileivistä, joku ihana teki ne valmiiksi tässä välin :)

PS. Lukijatutkimus on blogini reunassa vielä muutaman päivän. Jos ette vielä ole käyneet kertomassa mistä pidätte, niin käykääpä nyt. Näin viisastun hieman siitä, mitä kaikkea haluaisitte blogistani löytää ja samalla voitte osallistua lahjakorttien arvontaan.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

 1. Pitääpä käydä vielä vilkaisemassa mustatorvisienipaikalla, olisiko niitä yhtään noussut. Ehkä pari viikkoa sitten olin liian aikaisessa... Tänä vuonna tuntuu kaikkia muita sieniä olevan heikosti, paitsi kanttarelleja, suppilovahveroita ja rouskuja. Vain pari madonsyömää lampaankääpää ja vaaleaorakasta on tullut vastaan, vaikka viime syksynä niitä oli pilvin pimein. Tattejakin on ollut heikosti. Onneksi sentään sitten kanttarelleja ja suppilovahveroita on saanut kerätä litrakaupalla. Tänäänkin kävin tuttaville poimimassa muovikassillisen suppilovahveroita.

  Hirvikärpäsistä on tullut täällä päin jo suuri riesa. Vuosi vuodelta niitä on vain enemmän ja laajemmalla. Hirvikärpästakit oli pakko hommata. Ei noissa pahemmissa metsissä enää muuten pysty olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pakastimessa vieläkin valtava määrä suppiksia, kun niitä oli niin järjettömästi viime vuonna. Mutta siltikin pitää kerätä lisää :) Muutaman valtavan herkkutatin olen löytänyt ja ne olivat jo menneet yli, voit uskoa että ketutti.
   Luulen, että tuo hirvikärpästakki on hommattava tännekin. Lapset suostuvat hädin tuskin enää lähtemään mukaan niiden viheliäisten takia. Toivotaan pitkää syksyä ja paljon sieniä :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta