Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Punajuuri


Ihana viikonloppu! Perjantaina teatteria ja hyvää ruokaa Turussa ja lauantaina ystäväni 40-vuotisjuhlat. Juhlat olivat aivan uskomattomassa ja ainutlaatuisessa paikassa Kustavissa
En edes muista, milloin olisin nauranut niin paljon kuin tänä viikonloppuna. Olemme saaneet nauttia myös rakkaudella laitetusta ruoasta, siitäkin tulossa juttua. 
Kestää vain pienen hetken ennenkuin saan nuo viikonloppuna otetut 350 kuvaa käsiteltyä.

Viime viikolla tutustuin Sanna Pelliccionin ja Loviisa Kankaan Punajuuri -kirjaan. Jokaisella kasviksella pitäisi olla oma kirjansa. Viime vuonna ilmestyi Kaali -kirja, joka onkin ollut kovassa käytössä. Tänä syksynä tuli Punajuuresta omansa. Toivottavasti ensi vuonna taas yksi kasvis saa omansa.

Kirjan 57 reseptiä on jaoteltu värjäykseen ja hauskanpitoon, alkuruokiin ja lisukkeisiin, pääruokiin, leivonnaisiin ja juomiin. Kirjassa opetetaan käyttämään myös naatit ja naattiruokien reseptit on merkitty erikseen. Kirja on kaunis, mutta ruokakuvia on käytetty hyvin niukasti. Pidän siitä, että reseptien yhteydessä on kuva tuloksesta ja tässäkin olisi ollut tilaa niille.

Testissä: Suolaan upotetut punajuuretSuolaan upotetut punajuuret
4 annosta

4 punajuurta (punajuureni olivat kovin pieniä, laitoin 6)
2 dl karkeakiteistä merisuolaa (riippuu kulhon koosta ja punajuurien määrästä)
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria

150 g vuohenjuustoa tarjoiluun

Asettele punajuuret uunivuokaan ja täytä vuoka merisuolalla. Peitä foliolla ja paista 200-asteessa noin tunti (testaa punajuurien kypsyys tikulla ennenkuin otat pois uunista). Nostele punajuuret suolasta, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Mausta mustapippurilla, valkoviinietikalla ja oliiviöljyllä. Tarjoile vuohenjuuston kanssa.

------------

Tulos:

Tunnin uunissa olo ei riittänyt punajuurille, noin 11/2 h oli lähempänä totuutta, mutta punajuurien koko vaikuttaa tähän. Tulos oli hyvä ja suolaus teki punajuurista mahtavan makuisia. Tätä reseptiä voisi ajatella käytettäväksi myös silloin kun punajuuresta tekee salaattia. Nautimme punajuuret pihvin lisukkeena vuohenjuuston kanssa.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta