Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Cá dei Fratin perhe


Porilainen ravintola Bucco järjestää aika upeita maisteluiltoja muutaman kerran vuodessa. Tällä kertaa tasting oli rakennettu Vinorsi Oy:n oman maahantuonnin Cá dei Fratin ympärille. Tämä perhetila sijaitsee Sirmionessa Etelä-Gardalla.
Illan kulku on rakennettu juuri täydellisesti minun makuuni eli ensin pidetään tasting parmesanin ja leivän kera, jonka jälkeen siirrytään viinikellariin nauttimaan kuohuvat. Takaisin tultaessa pöydät on laitettu kuntoon ja nautitaan kolmen ruokalajin illallinen tastingin viinien kanssa. Näin saadaan selville viinien sopivuus myös erilaisten ruokien kanssa. Tastingissä maisteltiin koko Fratin perhe:  4 valkoviiniä, rose-, punaviini, spumante sekä grappa.

- I Frati Lugana  (100 % Turbiana)
- Rosa dei Frati Riviera del Garda Bresciano 2010 (Groppello, Marzemino, Sangiovese, Barbera)
- Brolettino Lugana 2011 (100 % Turbiana)
- Pratto Benaco Bresciano 2010 (Turbiana, Chadonnay, Sauvignon Blanc)
- Ronchedone (Marzemino, Sangiovese, Cabernet 10 %)
- Cuvée dei Frati Brut (Turbiana, Chadonnay)
- Tre Filer - Sweet white wine (Turbiana, Chadonnay, Sauvignon Blanc)
- Grappa dei Frati (100 % Turbiana)Viinit olivat erittäin tasalaatuisia hyvässä mielessä. Ehdottomaksi suosikikseni nousi roseviini Rosa dei Frati Riviera del Garda Bresciano. Väri oli kauniin lohenpunainen ja maku hienostunut. Hyviä roseviinejä löytyy Alkosta valitettavan harvoin ja tämän toivoisin löytyvän hyllystä ensi keväänä. Ystäväni huokaili eniten sen ainokaisen punaviinin Rochedonen puolesta, jonka potentiaali tuli parhaiten esiin ruoan kanssa. Kaikki valkoviinit olivat makuuni sopivia, tasapainoisia, luonteikkaita viinejä.
Grappa oli pehmeää ja sulatteli mukavasti ruokaa.

Illan menu oli juuri niin hyvä kuin miltä kuullostaakin ja mikä parasta maestro lupasi viinien olevan niin laadukkaita, ettei päänsärkyä tule - lupaus piti :)

Menu
Kuohkeaa sokerihernekeittoa ja rapeaa prosciuttoa

Filetto di Rossini
Härän marmorisisäfileetä ja ankanmaksaa, tryffeliperunapyreetä, porkkana-pinaatti-pekaanipähkinähöystöä ja marsalakastiketta

Creme Brulee ja Calvados-omenasorbettiaSitten onkin valitusosion paikka. Miten mukavaa olisi ostaa näitäkin viinejä kotiin ravintolasta tai kaupasta, mutta kun joku päättää meidän puolestamme, mistä me pidämme ja mitä me haluamme ostaa. Toisin sanoen, ainakin tällä hetkellä nämä viinit ovat vain Buccon ravintolamyynnissa sekä muistaakseni myös muutamassa ravintolassa Helsingissä. Innostuin tutkailemaan Sirmionea hieman tarkemminkin näiden viinien vuoksi ja paikka näyttää upealta - ehkä lähden hakemaan viinit sieltä :)

PS. Mastro on kirjoittanut useita keittokirjoja ja nyt viimeisimmästä Energy Cuisine -kirjasta on tehty iPad sovellus Cuisine. Selailin sitä Buccon iPadillä ja se näytti aika toimivalta. Selailuni jäi kuitenkin sillä erää siihen, koska minulla ei ole iPadia. Jos kiinnostuitte, kurkatkaa täältä.


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta