Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kummituksia ja historian havinaa - Glo Art


Käydessäni viimeksi Helsingissä yövyin uudessa Glo Art -hotellissa. Eihän hotelli suinkaan ole uusi, vaan hyvinkin vanha.
Art Nouveau -tyylisen linnan rakennustyöt aloitettiin v. 1902 arkkitehtikilpailun tuloksena ja silloinen Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta vihki rakennuksen osakuntakäyttöönsä 1903 nimellä Vanha Poli. Vuodesta 1967 rakennuksessa toimi parikymmentä vuotta erilaisia ravintoloita, jonka jälkeen 1987 rakennukselle tehtiin kasvojen kohotus Museoviraston avustuksella. 1990 otettiin käyttöön linnan viereen rakennettu hotellirakennus nimellä Lord Hotel.
Kämp Group remontoi hotellin ja avasi sen uudessa loistossa vuonna 2005 nimellä Hotel Linna. 2010 käynnistyi mittava rakennustyömaa ja 2012 helmikuussa avautui uusi GLO Hotel Art(Lähde:www.gloart.fi)

Linnan Fresco -kabinetti tunnettiin ennen nimellä Pokkamonttu, laittomien pokeri-iltamien johdosta. Kabinetissa on yhä salaportaat poistumiselle ja samaisen kabinetin takassa kerrotaan myös linnan kummituksen asustelevan. Harmi, etten päässyt käymään täällä. Valitettavasti tai ehkä sittenkin onneksi, emme törmänneet tällä vierailulla linnan kummitukseen. Täällä asuu varmasti hyvätahtoinen kummitus, paikan henki oli sellainen.
Ihania kuvioita

Huoneemme oli uudella puolella, tässä hotellissa vanha kohtaa modernin. Huoneemme oli pienehkö, mutta kun on kahdestaan matkalla, niin mihin sitä tilaa tarvitsisi. Iso Muru purnasi kuitenkin naulakkotilan vähäisyydestä. Huoneet olivat erittäin siistit ja vuoteet täydellisen pehmeät, mutta tämä on Glo -hotellien tavaramerkki. Huoneisiin on saatavissa veloituksetta Uni Menu, joka sisältää jos jonkinlaista unta parantavaa tuotetta.

Aamiainen oli perusaamiainen eli menee minulle luokkaan ok. Näkisin täällä mielelläni hieman monipuolisemman aamiaisen.

Palvelu korvasi aamiaisen puutteita. Vastaanoton henkilökunta muisti aina hymyillä ja kaikki hoitui nopeasti. Tämä ei ole mikään itsestäänselvyys nykyään, olen monesti huomannut.

Kokonaisuutena hyvä kokemus, ensi kerralla haluan tavata kummituksen.

 Kirjastohuoneessa voi lueskella kirjaa takkatulen loimutessa.
Kuva: Glo Art

Hotelli sijaitsee Lönnrotinkadulla,  Design District -alueella eli lähistöllä on paljon designliikkeitä ja taidegallerioita. Helsingin matkani ovat aina niin aikataulutettuja, että mihinkään uuteen ei ehdi koskaan tutustumaan. Paitsi tietysti ravintoloihin :)  Tällä kertaa kävelin sentään hotellille rautatieasemalta ja ihastelin matkan varrella olevia ihania pikku liikkeitä. Suosittelen kävelyä tällä suunnalla.


Hotellin palvelu ****
Aamiainen ***
Huoneet ****

Muuta huomioitua:
- Parkkialue hotellin alla
- Hyvä sijainti Design District -alueella
- Täydelliset sängyt
- Hotellilla on oma kummitus

------------------------------------------------
Hotel Glo Art, Helsinki, Finland

Hotel Service ****
Breakfast ***
Rooms ****

Notice:
- Parking area beneath the hotel
- Good location in the Design District

- Perfect beds
- The hotel has its own ghost(Edit: painovirhepaholainen oli iskenyt ja pudottanut huoneista yhden tähden pois ,jonka lisäsin takaisin)
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Yövyin keväällä, huone oli vanhalta puolelta mutta respassa tavaroitani jääkaappiin saattaessa mainitsin kokolattiamatosta; sain heti huoneen uudelta puolelta. Minusta pieni huone oli täydellistä luksusta, ihana sänky, valaistus jne., juuri niinkuin hotellihuoneelta toivoisin. Jos olisi ollut aikaa, niskahierontalaitetta jne. olisin käyttänyt.Tykkäsin aamiaisesta; lämmintä leipää, kaikki ainekset tuoreita ja maukkaita, kauniisti esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängyt ovat käsittämättömän ihanat, harvassa hotellissa saa nukkua sellaisessa pehmeydessä. Unimenu on aika kiva lisä ja arvostan sitä, että päänalla on muutakin kuin kova kivi :) olen monesti yrittänyt nukkua sellaisella. Tyynymenu on luksusta! Kiva kuulla, että vierailusi on sujunut yhtä hyvin kuin minunkin.

   Poista
 2. Oi, vaikuttipas aivan upealta hotellilta! Mielenkiintoista tuon vanhan ja uuden yhdistäminen ja ihanaa että hotellilla on kunnon historia tarinoineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan kummitustarinoita. Hotelli saisi tehdä kirjan, jossa näitä kummitustarinoita olisi. Aikuisille hieman hurjempi ja lapsille lempeämpi versio.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta