Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Perjantain "viinivinkki" - Blossa 2012


Pulloa koristavat Japanissa Shikokun saarella sijaitsevan Kochin kaupungin koordinaatit Kuva: Altia

Alkoholipitoisuus 15 %
Sokeripitoisuus 160 g/l
Hinta: 12,48 Alko

Tuoksu: sitrushedelmiä, inkivääriä
Maku: Voimakkaan sitruksinen maku, lämpimänä puskee liikaakin läpi, jäähtyneenä tasapainoisempi maku

Tämä on vähän kuin Beaujolais Nouveau, pakko maistaa. Erona kuitenkin se, että näistä yleensä pidän. Blossa 12 oli yllättävä. Ensimmäinen maistelu tapahtui glögin ollessa kuumaa, maku oli erittäin sitruksinen. Glögin jäähtyessä aloin pitämään mausta ja haaleana sanoisin sen olleen jo hyvää. Glögin voi siis nauttia lämmitettynä tai huoneenlämpöisenä. Kannattaa kokeilla eri versioita.

Kymmenettä vuotta juhlistava BLOSSA 12 on saanut makunsa sitrushedelmä yuzusta ja inkivääristä. Tuloksena on jännittävä makuelämys, jossa Pohjolan glögikulttuuri kohtaa Kaukoidän hedelmät. Yuzun ja inkiväärin yhdistelmä antaa glögille hienostuneen makeuden ja happamuuden harmonian. BLOSSA 12 -glögissä tuoksuvat inkivääri, greippi ja mandariini, joita seuraavat perinteisten glögimausteiden aromit.

Blossan suosittu vuosikertaglögi täyttää 10 vuotta. Tänä vuonna inspiraatiota on haettu Itä-Aasiasta, ja BLOSSA 12 onkin maustettu yuzulla ja inkiväärillä. Yuzu on Japanissa viljeltävä sitrushedelmä, jonka makua voisi kuvailla greipin ja mandariinin sekoitukseksi.

Tämän vuoden glögiin on käytetty yhteensä 7000 litraa yuzun mehua. Yuzua ei syödä tuoreena, koska se on erittäin hapanta ja täynnä siemeniä. Sen sijaan siitä puristetaan mehua, jota käytetään itäaasialaisessa keittiössä kastikkeiden, viinietikoiden, juomien ja marmeladien maustamiseen. Myös yuzu-hedelmän kuori otetaan talteen ja käytetään ruoan koristeena tai kandeerattuna.

Tämän vuoden pullon takana on ruotsalainen suunnittelutoimisto McCann. Pullo itsessään on valkoinen, kun taas korkin väritys on punainen. Pulloa koristavat Japanissa Shikokun saarella sijaitsevan Kochin kaupungin koordinaatit. Siellä tämän vuoden glögiin käytetty yuzun mehu on nimittäin tuotettu.   Lähde: Altia

Lunta toivoen, oikein ihanaista viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Altialta vinkkasivat että juoma kannattaisi testata kylmänä sushin kanssa. Kuulostaa sushifanin korvaan sen verran houkuttelevalta että on varmaan pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös sushikausi menossa, wasabi koukuttaa :) Kiitos vinkistä, tuo pitää ehdottomasti kokeilla ja pian.

   Poista
 2. OK, eli pitänee testata kylmänä. Kuumana mielestäni ei ollut hääviä. Jopa 2010 sahrami oli parempi, vaikkei kummosta sekään.

  Yleensä olen kyllä näistä Blossista tykännyt, jopa niin, että joka vuosi on Blossa haettu, vaikkei sitä Suomesssa olis edes myyty...

  Kiitos vinkistä, annan sille vielä toisen mahdollisuuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli paineita ;), kerro sitten mitä pidit?

   Poista
 3. Blossa on aina yhtä houkuttavaa, viime vuosina olen ostanut myös Loimun vuosikertaglögiä. Olispas kiva kuulla sinun kommentit tämän vuoden Loimusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri glögimaistelu on vasta alussa, joten lisätän myös Loimu listalle :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta