Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Eksoottinen marinoitu makkara-mangosalsa


Olen mukana Snellmanin Kunnon Lenkki -kilpailussa, jossa tarkoituksena oli tehdä jotakin uutta ja herkullista lihaisasta lenkkimakkarasta. Ennenkuin päätin osallistua kilpailuun, tarkastin ensimmäiseksi tuotteen lihapitoisuuden ja sisältääkö se natriumglutamaattia ja koska makkara läpäisi 2 suurinta vaatimustani - lihapitoisuus oli 77% ja tuote ei sisältänyt natriumglutamaattia, päätin antaa sille mahdollisuuden.

Ylläksen maisemissa rakentelin mielessäni erilaisia versioita ja kun mieleeni tuli marinointi, niin pitihän sitä lähteä kokeilemaan. Marinoitua makkaraa kun en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Tästä tuli varsinainen makujen mausteinen ilotulitus, mutta hyvä sellainen. Kannattaa kokeilla.

Reseptistä pääsee tykkäämään Snellmanin sivuilla ja samalla voit voittaa illallisen huippuravintolassa ja hotelliyön Helsingissä. 

Reseptikilpailun voittajalla on mahdollisuus päästä myös syömään ja kokkailemaan huippuravintolaan tai vaihtoehtoisesti lahjakortti Chez Mariukseen. Aika paljon olisi tarpeita keittiötarvikkeissa, joten kiitos jos tykkäät :)Eksoottinen marinoitu makkara-mangosalsa

1 dl mangoa
1 dl tuoretta ananasta
1⁄2 dl sellerin vartta
1 tl chiliä
1 rkl korianterin lehtiä
1⁄2 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g

Marinadi:
10 g neitsyt oliiviöljyä
10 g soijakastiketta
50 mg hunajaa


1. Poista kuori Snellmanin Kunnon lenkkimakkarasta, siivuta makkara ja laita uunin kestävään vuokaan.

2. Tee marinadi. Sekoita oliiviöljy, soijakastike ja hunaja keskenään. Kaada seos makkaroiden päälle ja sekoita hyvin, niin että kaikki makkarasiivut ovat kosteita.

3. Laita vuoka uuniin 220-asteeseen n. 30 minuutiksi, kuitenkin niin, että makkarasiivut saavat kauniisti väriä. Sekoittele makkaroita uunissa 10 minuutin välein.

4. Kuori mango ja ananas. Leikkaa ananaksesta kova keskiosa pois. Leikkaa mango, ananas, sellerinvarsi pieniksi kuutioiksi. Ota chilistä siemenet pois ja hienonna se. Hienonna tuoreen korianterin lehdet.

5. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää joukkoon puolikkaan limen mehu. Anna marinoitua 30 minuuttia.

6. Nauti keskenään, kun makkarat ovat jäähtyneet. Kaada siirappimaista kastiketta vuoan pohjalta makkaran päälle tarvittaessa lisää.

---------------------------------Laitan tähän tuoteselosteen, koska tiedän lukijoissani olevan samanlaisia kranttulijoita kuin minä. Kranttuilijana toivoisin vielä tuon viimeisen E250 katoavan tuoteselosteesta. Tässä myös Snellmanin sivuilta otetun tiivistelmän, jossa oli mielestäni"hyvä tietää" -asioita.

Kunnon lenkki ainekset:
Suomalainen porsaanliha (66 %), vesi, suomalainen naudanliha (11 %), perunajauho, suola (1,9 %), glukoosi, sokeri, mausteet (musta- ja valkopippuri, sipuli), aromit (chili, muskottipähkinä, inkivääri), hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250).

--------------------------------

1. Laadukkaat raaka-aineet
Me Snellmanilla haluamme valmistaa kaiken niin hyvin kuin mahdollista ja laadun suhteen emme halua tehdä kompromisseja. Raaka-aineiden on oltava laadukkaita ja puhtaita. Sian- ja naudanlihan tulee olla eettisesti tuotettua suomalaista lihaa omilta perhetiloiltamme. Kunnon lenkkimakkara sisältää 77% suomalaista lihaa

2. Ei kamaraa
Kamaraa eli siannahkaa käytetään yleisesti lihajalosteissa. Siannahka ei sinällään ole epäterveellistä, kuitenkin makkarasta tulee kuumennettaessa vetisempi, mikä vaikuttaa kielteisesti koostumukseen. Makkaran maku on myös paljon parempi ilman siannahkaa. Snellmanilla emme käytä tuotteissamme kamaraa eli siannahkaa, vaan pelkästään kunnon suomalaista sian- ja naudanlihaa.

3. Ei natriumglutamaattia
Natriumglutamaattia käytetään lihajalosteissa ja valmisruuissa vahvistamaan makua. Natriumglutamaatista ei kuitekaan ole yksiselitteistä tutkimustietoa. Joillekin ihmisille natriumglutamaatti saattaa aiheuttaa allergisia oireita. Vaikka se ei olisikaan haitallista, mielestämme oikea maku on parempi kuin maun vahvistaminen keinotekoisesti. Siksi emme jatkossa käytä natriumglutamaattia missään lihavalmisteissamme. Vuonna 2010 Snellman jätti natriumglutamaatin pois kaikista tuotteistaan ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Suomessa. Snellmanin lihavalmisteiden maku on aito ja oikea, kun maku on peräisin oikeasta lihasta eikä sitä vahvisteta natriumglutamaatilla.

4. Ei lisättyä fosfaattia
Vuonna 2012 tuotteista grillimakkaroista ja nakeista poistettiin myös lisätty fosfaatti. Fosfaatti korvattiin lihan määrää lisäämällä: lihapitoisuus kasvoi jopa 10 prosentilla. Näin tuotteet ovat entistäkin terveellisempiä ja lisäaineettomampia, mutta yhtä maukkaita kuin ruokamakkarat ennen vanhaan. Fosfaatit eivät ole myrkyllisiä, mutta tutkimusten (1) mukaan niiden lähteellä on merkitystä: elintarvikkeisiin lisätty fosfori on tulosten mukaan haitallisempaa kuin luonnollinen fosfori. Suomalaisen ihmisen fosforinsaanti ylittää ravintosuositukset (600mg/vuorokausi (2)) keskimäärin 2-3-kertaisesti.

5. Ei koneellisesti eroteltua lihaa
Snellmanilla emme käytä koneellisesti eroteltua lihaa. Mikäli et vielä tiennyt, niin koneellisesti eroteltu liha on leikkuun jälkeen luista puristamalla irrotettu liha. Emme salli sitä ja uskomme, että kuluttajammekaan eivät pidä siitä.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Onpa hauska annos, mango tuo varmasti kivaa raikkautta :)

  annemi/52weeksofdeliciousness

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä on kieltämättä aika erikoinen kokonaisuus, mutta aika hyvä myös. Mango ja ananas antavat molemmat kivan raikkauden.

   Poista
 2. Tämä kranttuilija täällä ostaisi makkaraa, kunhan niistä häviäisi kaikki glukoosit, siirapit, maltodekstriinit ynnä muut vastaavat kumppanit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä samasta syystä tämän kranttuilijan keittiössä odottaa makkarakone, jotta saan kokeilla herkullisia raakamakkaroita, ilman mitään lisäaineita :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta