Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Rinnekausi avattu Ylläs-Ski


Eilisen shokkihoidon jälkeen aamu valkeni Äkäslompolossa -20 C pakkasessa. pienimmälle Murulle oli varattu paikka LumiWernerin-hiihtokouluun Ylläs-Ski´hin. Tällä viikolla hiihtokouluja ei pitänyt vielä olla, mutta kun soittelin ja kyselin asiasta viime viikolla, niin minulle luvattiin ilmoittaa, jos muita halukkaita tulijoita olisi. Äkäslompolon koululaiset olivat päättänet hiihtokouluttaa lapsukaisia tällä viikolla, joten Pikku Muru mahtui mukaan - aivan loistavaa palvelua. Molemmat pikku Murut ovat käyneet Wernereitä useampaan otteeseen ja se on erinomainen tapa saada lapsi ymmärtämään, ettei syöksylasku ole juuri se oikea tapa laskea rinteessä ja samalla opettaa se oikea tapa. Äidin kertomana samainen sanoma ei mennyt perille.Mökkimme sijaitsee Äkäslompolossa puolessa välin kylän ja rinteen välissä. Täällä jo aikaisemmin käyneenä olen oppinut, että vaikka kylässä olisi pakkasta -30C niin se ei tarkoita samaa rinteessä, siellä voi olla hyvinkin mukavat oltavat tai sitten ei. Rinnesää pitää tarkastaa aina erikseen, mökin lämpömittaria on aivan turha tarkastella rinteeseen lähdettäessä. Usein myös hiihtokeskusten www-sivuilta tai facebook-sivuilta löytyy tietoja rinnesäästä.

Olen lasketellut nuorempana aika paljonkin, mutta loukattuani polveni jäi laskettelu lähes 20 vuodeksi, kunnes taas 2009 löysin laskettelun uudelleen täällä Ylläksellä. Varmasti kaikkien aikaisempien postauksien jälkeen uskotte kun kerron, että kaivoin vanhat mononi lähes 20 vuoden takaa ja painelin rinteeseen vuokrasuksilla ja ajattelin, että kaikki on kuten ennenkin. Sitten tulin järkiini ja hommasin itselleni opettajan muutamaksi tunniksi, joka kertoi monojeni olevan turvallisuusriski. Turvallisuusriski :) Saattaa käydä niin, että varsi jää jalkaan ja jalkaosa jatkaa menoaan suksen mukana. Asia oli ymmärretty ja joulupukki toi minulle uuden paketin.

Olemme tehneet siitä lähtien lähes joka vuosi viikon matkan tänne ja nyt laskettelukin sujuu hieman paremmin. Iso Muru on pysytellyt aika tiukasti hiihtoladuilla, mutta vastarinta alkaa murtumaan ja nyt koko perhe käy laskettelemassa sekä hiihtoladulla. Vuokrasimme tänään Y-1:stä Isolle Murulle varusteet koko viikoksi.Tänä vuonna säät näyttävän suosivan meitä, koska pakkanen näyttää ennusteiden mukaan pysyvän jopa alle -10 C tällä viikolla. Rinteillä on ihanan rauhallista ja missään ei ole jonoja ja vaikka kaikki hissit eivät olekaan auki, riittää näissä meille aivan tarpeeksi kierrettävää.

Aina muuten oppii uutta. Tänään löysin Ylläs-Skin ala-aulasta säilytyskaapit, aika mukava jättää sukset kaappiin ja huomenna ei ole mitään kannettavaa mukana. Skibussilla kulkeville aika arvokas juttu. Kaappiin mahtui 2 aikuisten ja 2 lasten sukset sekä kaikkien monot. Hinta koko viikolta 35,-.Ensimmäinen rinnepäivä on ohi ja huomenna jatketaan reisilihasten vahvistamista rinteessä.

Mukavaa maanantai-iltaa, jään odottelemaan, jos tänä iltana tulisi taas revontulihälytys.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Oi, kuinka kaunista siellä on. Valokin näyttää lisääntyneen vuodenvaihteesta joilloin olimme muutaman päivän Ylläksellä.
  Varusteet kannattaa kyllä päivittää ajoittain ihan turvallisuudenkin takia. Siihen liittyen, lasten, varsinkin tytön, kypärien sopivuus näyttää minusta kuvassa vähän huolestuttavalta. Tulevathan ne riittävän syvälle päähän? (Minulla on "paha" tapa tarkkailla varsinkin pyöräilykpärien sopivuutta ja oikeaa asentoa päässä, takaraivolla oleva kypärä on vaarallinen kaatuessa...)
  Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on todellakin. Onneksi on nuo kännykkäkamerat, että saa rinteestäkin kuvamateriaalia.
   Yleensä tuo varuste"vammaisuus" koskee vain minua itseäni. Lapset ovat asia erikseen :) Ihanaa, että kiinnität huomiota tuollaiseen asiaan, näissä kuvissa Pikku Murun kypärä on vielä auki ja siksi varmasti könöttää vielä vähän huononnäköisesti päässä. Ja tuo ei muuten ole mielestäni "paha" tapa :) vaan suorastaan erinomainen.

   Poista
 2. Hyvä, että päät ovat kunnolla suojassa :).
  Unohdin tuossa sanoa, että osittain suojien ja tekniikan tarkkailu juontaa oman polvivammani kuntouttamisesta.
  Edelleen, lumista loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti polvi kuntoutuu hyvää vauhtia, että pääset taas rinteeseen :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta