Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Yö Oulun LasaretissaPohjoisen loma on alkanut ja luvassa on tunnelmia ja matkailuvinkkejä Ylläksen upeista maisemista. Ihana päästä kiirettömyyden tilaan, jossa suurin energia kuluu rinteessä tai hiihtolenkillä. Länsirannikolta on mielestäni aivan liian pitkä matka Ylläkselle, mutta auto on meille ainoa vaihtoehto, jotta kaikki sukset ja tavarat saadaan mukaan. Lentokoneella matkustaminen ei ole mahdollista, niin kauan kun mukana on kaikkien muiden tavaroiden lisäksi 8 paria suksia ja 8 paria erilaisia monoja. Pikku Murujen istumissietokyky on hyvin rajallinen, joten teimme yhden yön piipahduksen Ouluun. 

Majoitumme minulle aiemmin täysin tuntemattomassa Hotelli Lasaretissa Oulujoen rannalla Lasaretinsaaressa. 

Tarkoituksenamme oli saapua hotellille ajoissa, jotta olisimme ehtineet testaamaan hotellin ravintolan. Lähtömme kuitenkin venahti niin paljon, että saapuessamme ravintola oli jo kiinni. Soitimme matkan varrella hotellille ja tilasimme salaatit ja sämpylät huoneeseen, jotta loppumatkasta ei tarvitsisi turvautua huoltoasemien palveluihin. Kerrankin viisas päätös. Lapset söivät sämpylät puoliksi nukkuen sängyssä ja me nautimme Ison Murun kanssa valtaisat savukala- ja pihvisalaatit myös puoliksi unessa. Tuosta kuvissa esiintyvästä Oulu a la carte -kirjasta lisää myöhemmin, kun saa luettua kirjan ajatuksella. Ihania herkkuja.

Yövyimme 1920-luvulla suunnitellussa lääninsairaalan talousrakennuksessa. Huoneemme oli tilava perhehuone, jossa sohva oli levitetty lapsille vuoteeksi ja tämänkin jälkeen huoneessa oli erittäin hyvin tilaa. Huone oli viihtyisä, tyylillä sisustettu ja erittäin siisti. 

Ystäväni mukaan Lasaretissa muuten kummittelee, onneksi en tiennyt sitä viime yönä.  
Aamiaisella oli paljon luomutuotteita, hotelli on sitoutunut Portaat Luomuun -ohjelmaan ja vaikka valikoima ei ollutkaan valtaisa, laatu korvasi määrän. Minä löysin kaiken mitä tarvitsinkin ja erityisesti arvostin punaherukoita, jotka olivat au naturel ja maistuivat luonnonjogurtin ja pähkinöiden kanssa niin hyvältä. Myös hotellin ravintola oli sisustettu kauniisti ja astiat olivat Iittalan.
Modernin arkkitehtuurin kohtasi ravintolassa, saunassa, uima-altaalla ja kuntosalilla. Hotellille on allasalue, joka on asiakkaiden käytössä saunoineen. Kuntosalikin löytyy, mutta sinne emme ehtineet. Aamu-uinti aamiaisen jälkeen antoi meille sopivan energiapotkun matkan jatkamiseen kohti Yllästä. Jopa Pikku Murut olivat hetken taistelematta takapenkillä uimisen jälkeen.

Hotelli Lasaretti on viihtyisä, rauhallinen ja ystävällisesti palveleva hotelli, juuri sellainen mitä kaipaa matkalla pohjoiseen.

Hellan ja viinilasin välissä suosittelee lämpimästi!

Hotellin palvelu ****
Aamiainen ***+
Huoneet ****

Muuta huomioitua:
- Parkkialue ulkona, pistokepaikat
- Tilavat huoneet

------------------------------------------------
Hotel Lasaretti, Oulu, Finland

Hotel Service ****
Breakfast ***+
Rooms ****

Notice:
- Parking area outside, power outlets
- Spacious rooms
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Rennon olosta ja nätti paikka. Saakohan tota Oulu Ala Carte opusta tilattua jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä ainakin näyttää löytyvän. https://www.booky.fi/?kb=1&gclid=CIjX5N_TrLUCFQR2cAodW0AAug

   Poista
 2. Hienon näköistä! Jos mekin joskus suuntaamme pohjoiseen päin, tuo voisi olla hyvä pysähdyspaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella miten upea paikka on kesällä.

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta