Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pääsiäinen Vemdalenissa


Ei rairuohoa (tänäkään vuonna), jääkaappi huutaa tyhjyyttään, ei pääsiäismenuta, vain iso kasa kasseja eteisen lattialla. Tällaiselta näyttävät meidän perheen pääsiäisvalmistelut tänä vuonna.

Olemme lähdössä pääsiäisen viettoon Ruotsiin Vemdalenin hiihtokeskuksen. Tämä upea tilaisuus tarjoutui meille yhteistyössä Visit Swedenin kanssa.

Olen todella innoissani matkasta, koska en ole käynyt Suomen ulkopuolella laskettelemassa. Kyselyjeni perusteella Vemdalen tuntuu olevan aika tuntematon monelle suomalaiselle, vaikka se onkin Ruotsin kolmanneksi suurin laskettelukeskus. Mutta ne, jotka sen tietävät, ovat antaneet minulle ylistäviä kommentteja. Sen kolme aluetta: Vemdalskalet, Björnrike ja Klövsjö/Storhogna pitävät sisällään yhteensä 55 rinnettä ja 34 hissiä, joten valinnanvaraa löytyy.


Kuva: Visit Sweden / Bengt Åke Danielsson,SkistarMeidän perheessä laskijoiden tasoerot ovat jo aika isot. Tyttäreni menee pian yhtä lujaa kuin mieheni ja poikani laskettelee paljon paremmin kuin kukaan meistä. Talven pujotteluharrastus on vienyt poikani täysin mennessään ja jopa tyttäreni osallistui ensimmäisiin kilpailuihinsa tällä viikolla. Epäilen, että ensi talven vapaa-aika kuluu rinteessä. Onneksi meillä on Porissa ihan oma pikku laskettelukeskus, jossa on mukava käydä vaikka päivittäin.

Menemme Ruotsin puolelle uudella Viking Grace -laivalla ja odotusarvot ovat korkealla. Olemme matkustaneet paljon Ruotsin puolelle laivalla ja aina tuloksena on ollut huonosti nukuttu yö. Toivotaan, ettei patjan alla ole hernettä ja minäkin saan nukuttua. Illallisella testaamme Gracen Oscar´s a la carten.

Pääsiäismenu on siis täysin ja totaalisen hukassa. Haluan kuitenkin tällaisessa paikassa nauttia enemmän ulkoilusta kuin keittiössä olemisesta ja kun en tiedä mökkimme keittiövarustuksesta mitään ovat riskit isot. Saattaa olla, että olemme ulkoruokinnassa iltaherkkuja lukuunottamatta. Tottakai pakkaan mukaan perusmausteita, pressopannun ja muutamia muita pikkujuttuja. Lisäksi laitan suksiboksiin paistin marinoitumaan,saa sulatella itseään siellä matkalla Vemdaleniin.

Majapaikkamme lähistöllä on ICA, joka toivon mukaan on auki myös pääsiäisen pyhinä. Lisäksi alueelta löytyy ainakin kaksi herkkukauppaa ja toisessa niistä on alueen omia juustoja, nam. Niilläkin elää varmasti muutaman päivän, jos vielä saisin laivalta ostettua pullon hyvää portviiniä.

Tälläinen pääsiäinen on luvassa meille ja toivon, että sen lisäksi saamme paljon auringonpaistetta ja energiaa ruotsalaisten positiivisuudesta.

Jos joku teistä lukijoista on käynyt Vemdalenissa, niin laittakaahan vinkkejä, missä pitäisi käydä tai missä syödä. Nyt pitää jatkaa pakkaamista. Lisää kuulumisia matkalta.

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Emme ole laskeneet Vemdalenissa mutta olemme ajaneet alueen läpi kesällä pari kertaa Ruotsin tunturialueella matkaillessa. Kannattaa poiketa Kullens gårdsmejerissä, juustot, jogurtti ja munat olivat aivan mahtavia. Meidän pääsiäislaskut lasketaan pohjoisemmassa Ruotsissa, Abisko-Björkliden-Riksgränsen-alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin toinen niistä herkkukaupoista, jotka alueelta bongasin. Sinne siis ehdottomasti :) Ihanaa pääsiäislomaa, teillä onkin tuolla aikamoisen upeat maisemat!

   Poista
 2. Vemdalen on minulle tuntematon suuruus, mutta Viking Grace oli kovasti positiivinen kokemus. Ja viinikaupassa oli kivat valikoimat, ehdottomasti!Ja aika paljon kaikkea muutakin mukavaa shopattavaa.

  Aurinkoa ja laskuriemua pääsiäiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit oikeassa positiivisesta kokemuksesta ja varsinkin viinien suhteen :) Shoppailut jäi paluumatkalle, kun piti lähteä nukkumaan. Onneksi paluumatkalla on aikaa.

   Aurinkoa ja riemua myös sinulle ja mukavia pääsiäistaikoja!

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta