Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viking Grace


Neitsytmatkamme Viking Gracella on tehty. Valitettavasti laivaan tutustuminen oli lasten aikataulujen vuoksi mahdotonta, mutta tulemme Ruotsista takaisin päivälaivalla, jolloin ehdimme näkemään enemmän. Lapsiperheelle myöhäisen klo 21 lähtöajan vuoksi meille jäi aikaa ruokailuun, nopeaan karkkikauppakierrokseen ja sitten olikin jo kiire nukkumaan. Pienin Muru taisi nukkua hieman jo ravintolankin puolella italialaiseen tyyliin.
Yleisilmeeltään Viking Grace miellytti silmääni. Tyylikästä, pelkistettyä ja siistiä. Meille oli varattuna Premium-tason hytti, jossa on parivuode ja levitettävä sohva. Sohvanlevityksen jälkeen liikkumistilaa ei jäänyt paljoakaan, mutta eihän sitä yöllä suuresti tarvitakaan. Hyttisiistijät kävivät pyynnöstä tekemässä lasten vuoteen valmiiksi ruokailun aikana. Hytin hintaan kuuluu kuohuviini ja a la carte –puolen kuohuviini aamiainen Oscar a la cartessa. Hytti oli kaunis ja erittäin siisti. Herkkänenäisenä kokolattiamattojen käyttö saa edelleenkin nenäni tukkoon. Ison plussan annan lisävuoteen petivaateista, joista lapset olivat haltioissaan. 

Meillä oli pöytävaraus heti lähdön jälkeen Oscar´s a la carteen. Oscarissa on menossa Ranskan-viikot eli normaalin listan lisäksi oli myös ranskalainen lista. Lapsille oli oma listansa.

Nautin alkuruoaksi Ranskan listan puolelta burgundilaisia valkosipulietanoita, persiljavoita ja vihanneskuutioita savoijinkaalissa. Mukava suupala ja poikani piti siitä myös. Iso Muru maisteli alkuun kampasimpukoita, jotka saivat myös kehuja.Pääruoaksi valitsimme listalta sen, mitä emme olleet koskaan aikaisemmin maistaneet - WAGYu-erikoispihvit.

Sertifioitu täysiverinen wagyuliha, jonka marmoroitumisaste on 6–8 
(12 tasoinen asteikko jossa 12 on lähes valkoista) ja on Tajima ushi-rotua, joka toimitetaan Chilestä. Kyseessä on samanlainen liha, joka tunnetaan Japanissa Kobepihvinä.
 12 ensimmäisen kuukauden ajan eläimet ovat vapaana ja syövät enimmäkseen vihreää ruohoa. Sen jälkeen niille tarjotaan erikoisdieetti, joka koostuu humalasta ja maissista (humalaa voidaan verrata olueeseen, joka auttaa kiihdyttämään ruokahalua ja ruuansulatusta). Eläimet oleskelevat stressittömässä ympäristössä ja saavat mm. hierovaa harjausta, joka estää stressiä ja jäykkyyttä. (lähde: Viking Line menu)
Odotusarvot olivat korkealla. Iso Muru otti ulkofilepihvin ja minä sisäfilepihvin. Lisukkeena oli bernaise-kastiketta, kahvikastiketta, sieniä, ranskanperunoita ja kasviksia. Liha oli mureudessaan oma luokkaansa, kuten luvattiinkin ja se täytti odotusarvot. Kahvikastikkeen maku ei kuitenkaan sopinut suuhuni, sain siitä pohjanpalaneen makua. Sanotaanko vaikka niin, että lisukkeet eivät vieneet pihviltä huomiota. Pihvi sai kruununsa, mutta kova on hintakin. Käsittääkseni eivät kobepihvitkään mitään kovin edullisia ole. "Pikku kulinaristit" söivät tyytyväisenä hampurilaisannoksensa. 


Jälkkäriksi otin vielä juustolautasen, joka sisälsi Hilmaa Mouhijärveltä Suomesta, Prostensia Ahvenanmaalta ja Magnaa Ruotsin Ovikenistä puolukkamarmeladin ja laivalla leivotun mausteleivän kera. Ison Murun ja Pikku Murun nauttimat jälkiruoka-annokset tahitinvaniljainen panna cotta, kardemummalla maustettu omenamuffini, kandeerattuja pekaanipähkinöitä ja tyrnimarjakastiketta sai molemmat huokaisemaan syvään. Pikku Murun mielestä se oli illallisen parasta antia. 


Tarjoilu oli kohteliasta ja viinisuositukset osuivat nappiin. Viinilista näytti hyvältä. Kaiken kaikkiaan miellyttävä kokemus. Ravintola oli täynnä, mutta lapsiperheitä oli erittäin vähän. 

Aamiainen nautittiin myös Oscar´sin puolella. Mielestäni sieltä ei puuttunut mitään, se on täydellinen aamiainen. Inhoan kiirettä laivan aamiaisella, koska siitä on ihana nauttia hartaudella ja katsella upeaa saaristoa. Onneksi saamme tehdä sen paluumatkalla. Tänään kiire oli kova.

Nyt olemme jo perillä Vemdalenissa ja ensimmäiset laskut on laskettu. Paikallinen Kullen´s gårdsmejeri on katsastettu ja jääkaapissa on kassillinen herkkujuustoja (toivotaan ettei PT lue postausta). ICA on ratsattu ja aamiaistavarat noudettu. Valitettavasti nettiyhteyden kanssa on pahoja ongelmia, mutta toivotaan, että saan pääsiäisen aikana kirjoitettua lisää. Täällä on ihan huippurinteet, aurinko paistaa täysillä ja meno on letkeää. 

Ihanaa pääsiäisen alkua, toivottavasti aurinko paistaa yhtä ihanasti myös siellä!


Ps. Ohitimme matkalla tänne paikkakunnan nimeltään Blåkulla. Noitavoimat ovat kanssamme :)QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä. Ehkä jonain päivänä pääsen itsekin testaamaan Gracen ruokatarjonnan. Kivaa pääsiäistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti pääset! Ihanaa pääsiäistä myös sinulle ja mukavia pääsiäistaikoja :)

      Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta