Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

I love Kinkkulovers


Perjantain kokkausmaraton lauantain juhlia varten huipentui kinkun metsästykseen. Monen mielenkiintoisen käänteen jälkeen Encinares ibérico de bellota saatiin kuitenkin Poriin.

Kinkku matkasi Barcelonasta Kinkkuloversin nettikaupasta Tampereelle saakka sujuvasti ja hyvällä vauhdilla, mutta sitten UPSille kävi HUPS ja kinkku jäi Tampereelle. Muutaman kiivaan puhelun jälkeen, kinkku jatkoi matkaansa Omnibussilla ja saapui perjantaina perille.

Pakettiin sisältyi kinkku, teline, veitsi sekä dvd, joka ohjeistaa oikeaan leikkaukseen. Nyt dvd oli unohtunut paketista, mutta onneksi You Tube auttoi tässäkin asiassa.Encinares ibérico de bellotan ruokavaliona ovat olleet tammenterhot ja muut luonnonvaraiset kasvit ja se on laiduntanut vapaasti. Se kuullosti hyvältä.

Lauantain juhlien pääosaa näytellyt kinkku oli todellinen showstopper, sitä ihasteltiin, kauhisteltiin ja sen leikkaus on todellinen taitolaji, joka ottaa aikaa. Onneksi Iso Muru osasi homman kuin vanha tekijä.

Kinkkuviisaat sanovat, että Extramaduralla on aivan oma makunsa. D'Encinares-kinkut ovat väriltään tummia ja täynnä aromeita. Ne tarjoavat nettisivujen mukaan vivahteikkaan ja jopa hieman hieman myskisen makumaailman, mistä käy kiittäminen poikkeuksellisen pitkää 42 kuukauden kypsytysaikaa. Valitettavasti tämän jälkeen ei ole paluuta Lidlin ilmakuivattujen kinkkujen pariin. Tämä oli aivan käsittämättömän hyvää ja makumaailma oli luvatun intensiivinen. Mikä parasta, sitä on jäljellä vielä runsaasti.Koska kyseessä on ilmakuivattu kinkku, sitä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa, vaan sen voi pitää pöydällä vanhanajan jouluiseen tyyliin. Kun yöllä hiippailee, siitä voi leikata aina pienen palasen, siltä varalta ettei nälkä pääse yllättämään. Jos haluat säilyttää kinkkua pidemmän aikaa, sen voi ripustaa roikkumaan kuten parhaimmassa lihakaupassa konsanaan. Kun kinkkua on aloitettu leikkaamaan, on paras säilytystapa kinkkutelineessä, kinkun mukana tulleella kankaalla suojattuna. Sen jälkeen se säilyy vielä noin kuusi viikkoa. Jotta kinkku ei kuivu, sitä on hyvä leikata säännöllisesti ja sehän sopii meille. Hyvä keino estää kinkkua kuivumasta leikkaamisen jälkeen, on säästää ensimmäinen iso rasvapala ja peittää sillä leikattu pinta aina leikkaamisen jälkeen.

Kinkkuloversilta löytyy kinkkujen lisäksi juustoja, viinejä, makkaroita ja muita herkkuja. Nettisivujen mukaan heillä on myös kauppa ja ravintola Barcelonassa. Toimitusta pystyi seuraamaan lähetyskoodin kanssa. Joten ei mitään moitittavaa. Nam!

Tällä on mukava herkutella, varsinkin kun nuo finaalipelit alkavat tänään. Hyvä Ässät!!!!! Sainpa vihdoinkin sanottua sen.


Loppuun vielä pieni tietopaketti espanjalaisista kinkuista.

Espanjalaista kinkkua on kolmenlaista.

Edullisinta espanjalaista kinkkua kutsutaan termillä Jamón Serrano. Tämä kinkku saadaan tavallisesta vaaleasta siasta, joka ruokitaan jyvillä. Jamón Serranoa kypsytetään noin vuoden ajan ja sillä on pehmeä ja mieto maku.

Keskihintaista ja -tasoista kinkkua edustaa Jamón Ibérico. Tämä kinkku saadaan mustista Iberian sioista, jotka on ruokittu viljalla. Jamón Ibericolla on rikkaampi maku kuin Serranon kinkulla, ja sen kypsymisaika vaihtelee vuodesta ylöspäin kinkun koosta riippuen.

Paras kinkku on "jamón Ibérico de bellota". Musta Iberian sika vaeltaa vapaasti ja rauhassa tammimetsissä, etsien ja syöden juurikasveja ja tammenterhoja. Tällä kinkulla on intensiivinen ja monisyinen maku. Liha on marmoroitua, hienoa lihaa. Tämä kinkku on arvostetuinta kinkkua Espanjassa ja koko maailmassa.   
(Lähde: Kinkkulovers.com)


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
12 Comments
Share :

12 kommenttia:

 1. Tuommoisesta kinkusta keittiön pöydällä olen aina haaveillut. Ihan mahtava!

  Tsemppiä finaaleihin - onneksi eväät on kohdillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin mahtavan näköinen, mutta mikä parasta vielä hyvän makuinenkin. Onneksi säilyy aika hyvin, joten nautitaan vielä vappunakin siitä - siis jos on jäljellä.

   Kiitokset, joten tuntuu siltä, että tänä vuonna voitto tulee Poriin!

   Poista
 2. Kiitos aivan upeista juhlista jotka mahtavasti kinkku kruunasi! Päivä, ruoka, juomat sekä seura olivat kaikki aivan täydellisiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippuseuraa, hyvää ruokaa ja erinomaista viiniä. Voisiko sitä enempää toivoa :)

   Poista
 3. Pikkasen tuli paineita seuraavien illanistujaisten suhteen... ;-) Kiiitoos vielä. Ihan kaikesta.

  VastaaPoista
 4. Oho! aikamoinen mötkäle, kyllä kelpaisi maistella tuota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelin, kun hain sitä postista :) ja se on niin hyvää! Kävisi muuten modernimpaan joulupöytäänkin hyvin.

   Poista
 5. kyllä ​​se on Iberian kinkkua

  http://www.jamonify.com/en/

  VastaaPoista
 6. Joo. Ihan hyvää. Mun HamLovers kinkussa oli eläviä matoja

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta