Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kirjan ja ruusun päivän suosituksia


Ruusun ja kirjan päivän kunniaksi laitan muutaman kirjasuosituksen. Jari Tervon uutuusteoksen Jarrusukan saa kirjakaupoista tänään ilmaiseksi, kun ostaa kirjoja kymmenellä eurolla.

Mukavaa päivää kirjojen parissa - ruusuja tietenkään unohtamatta!


Runsaat Salaatit - Caroline Hofberg

Pääruokia, lisukkeita ja jälkiruokia arkeen ja juhlaan – kauniissa salaattikirjassa suositaan tuoreita raaka-aineita ja sesongin ruokia. Kauden vihanneksista ja hedelmistä syntyy ruokaisia ja värikkäitä salaatteja. Punajuuri, palsternakka, juuriselleri ja erilaiset kaalit ovat erinomaisia aineksia syksyn ja talven tukeviin salaatteihin. Keväällä ja kesällä iloitaan uusista kasviksista, tuoreista marjoista ja hedelmistä. Noin sadan reseptin valikoimassa riittää vaihtoehtoja niin kasvissyöjille kuin kalan ja lihan ystäville. Kirjassa on ohjeita myös monikäyttöisiin kastikkeisiin ja dippeihin.

Toinen toistaan herkullisempia salaatteja vai miltä kuullostaa kvinoasalaatti persikoista, vuohenjuustosta ja parmankinkusta?  Ei enää tylsiä lounassalaatteja - juuri tällaisia salaattien kuuluukin olla. Maija Silvennoinen

"Kala jos mikä on pikaruokaa, se ei vaadi pitkää kypsentämistä, on maukasta ja terveellistä. Tämän kirjan olen tehnyt ylistykseksi kotimaiselle kalalle. Kirjan reseptit sopivat melkein poikkeuksetta kaikille kaloille, vaikka olenkin käyttänyt näihin resepteihin omia suosikkejani."

Kirja on jaoteltu osioihin: Kalan kypsentäminen, kalan maustaminen, ruotojen irrottaminen, graavisuolaaminen, mädit, sushit, hiillostus, grillaus, marinointi, carpacciot, alkuruoat, salaatit, keitot ja lämpimät kalaruoat.

Uudella twistillä höystetty kalakeittokirja, jossa ei kuitenkaan ole unohdettu perusasioita. Kalan ystävän ehdoton hankinta. Hauki, inkivääri & kookos ei voi olla huonoa.

Kokkauksen taito -
Gordon Ramsay

"Haluan opettaa sinua tekemään hyvää ruokaa kotona. Kun jätetään pois kaikki vaivalloiset ja monimutkaiset reseptit, kuka tahansa oppii loihtimaan herkullisia aterioita. Tämän kirjan avulla näytän, kuinka sinustakin voi tulla parempi kokki." 

Klassikoita uusina sovituksina, kala, liha, mausteet, hyvää ruokaa edullisesti, ruoan valmistaminen etukäteen, ruokaa yhdelle tai kahdelle, ruoanlaitto seurueille, leivonta sekä viimeisenä osiona perustaidot.

Kokkauksen taidon yli 120 reseptiä ovat Gordonmaisen herkullisia, kuten aina. Lukiessa tulee nälkä.
Kakkujen kuningattaret - Ruokatoimittajat Ry

"Tähän kirjaan upposi 531 munaa, yli 12 kg voita, lähes 30 l jauhoja, yli 40 l erilaisia sokereita, melkein 10 kg suklaata, yli 30 l kermaa sekä mieletön määrä erilaisia nonparelleja, strösseleitä ja muita kakunkoristeita. Kaikki kirjan kakut leivottiin ainakin kolme kertaa. Ensin syntyi kokeiluversio, sitten työparit testileipoivat toistensa kakut ristiin. Huippuun hiottu kakkuohje leivottiin vielä kuvattavaksi."
Kirja on oodi kakuille. Toinen toistaan upeampia kakkuja mykistyttävän kauniina kuvina ja resepteinä on lähes harras lukukokemus ja laittaa laihdutuskuurin koetukselle. Jos pidät kakuista - sinulla pitää olla tämä kirja! Yksi kakku vuoden jokaiselle viikolle tekee elämästä paremman.


Kaisa Jaakkola

"Syökö stressi luovuuden ja innostuksen työhön? Nukutko huonosti? Häviääkö suklaalevy illassa ja mäyräkoira viikonlopussa aivan huomaamatta? Oliko seksi mielessä viimeksi vuosia sitten?"

Kaisa Jaakkolan toinen kirja hormoneista pureutuu edellistä syvemmälle. Tämän kirjan avulla pystyt tiedostamaan ajoissa ruokavalion ja elämäntapojen vaikutukset hyvinvointiin ja hormonitasapainoon. Helpoilla elämäntapamuutoksilla saat enemmän energiaa päivittäiseen elämään.

Suosittelen lämpimästi jokaiselle terveydestä, ravitsemuksesta ja kuntoilusta kiinnostuneelle.

Jonna Kivilahti ja Krista Keltanen

12 X KOTI esittelee toimivaa sisustusajattelua boksien ja brändien ulkopuolelta. Sivuilta löytyy kutsuvia koteja ja persoonallista asumista eri puolilta Suomea: nuoren perheen moderni retrokoti, tuhannen ja yhden yön loisteessa hehkuva asunto sekä puutalounelman dramaattisen mustavalkoista harmoniaa. Kunkin kodin ratkaisuja kommentoi sisustus- tai designalan ammattilainen.

Oikeita koteja, inspiroivia asetelmia, kauneutta, erilaisia tunnelmia ja paljon muuta, 159 sivua sisustajan unelmaa Krista Keltasen kauniissa kuvissa.
Kerälijän aarteet Esteri Tomula - Helena Leppänen

Keräilijän aarteet -sarjan seitsemäs osa keskittyy töihin, jotka Esteri Tomula suunnitteli Arabian tehtaalle vuosina 1947–1984. Pääpaino on koristeiden tunnistamista auttavissa esinekuvissa, joita täydentävät koristeiden nimet, tekniikat ja valmistusvuodet. Samalla avautuu näkymä tuotteliaan koristesuunnittelijan valoisaan persoonaan ja lähes 40-vuotiseen uraan. 

Esteri Tomulan astioissa on jokin nostalginen tunnelma, joka saa minut rakastamaan niitä. Tämä kirja vain voimisti tunnetta.
Suomen luonto - Lasse J. Laine 

Vuosikymmenen monipuolisin koko perheen luonto-opas on luonto elämysten inspiroiva aarreaitta – tekijänä Suomen tunnetuin luontokirjailija. Näyttävästi kuvitettu, lajirunsaudessaan mittava tunnistusopas ja yleisteos esittelee tekstein ja korkeatasoisin valokuvin lähes 800 maamme keskeistä eläin- ja kasvilajia nisäkkäistä selkärangattomiin ja siemenkasveista sieniin. Teoksessa kerrotaan elinympäristöjen mukaisessa järjestyksessä taajamien, niittyjen ja ketojen, soiden, metsien ja erilaisten vesistöjen sekä Lapin kasveista, linnuista, nisäkkäistä, matelijoista, ötököistä, perhosista ja kaloista. Erikoisaukeamilla on syventävää luontotietoa. Erinomainen koko perheen opaskirja sopii myös luonnontuntemuksen perusteokseksi kouluihin.
Kaunis teos, joka kannattaa ottaa mukaan luontoon lähdettäessä. Jokaisen pienen ja ison tutkimusmatkailijan perusteos sekä mökille että kotiin. 


QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Hormonitasapaino täytyisi kyllä ehdottomasti lukea! Täytyypä katsoa, jos löytyisi vaikka kirjastosta. Samoin tuo Gordon Ramsayn Kokkauksen taito-kirjan ottaisin mielelläni luettavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, silmiä avaavaa tekstiä. Kaisalla on myös hyvät nettisivut http://kaisajaakkola.fi.

   Gordonilla on aina hyviä kirjoja, kuten Jamie Oliverillakin. Yhden unohdinkin tuosta listasta eli Jamie Oliverin 15 minuutin kokkaukset. Ei niitä ihan 15 minuutissa totetuteta, mutta kirja täynnä hyviä reseptejä.
   Aurinkoista päivää!

   Poista
  2. Hei kiitos vinkistä, täytyy lueskella aluksi vaikka noita nettisivuja :)

   Olen kuullut hyvää tuosta Jamie Oliverin 15 minuutin kokkaukset-kirjasta, mutta sitäkään en ole vielä päässyt testaamaan. Laitetaanpa kirjat hankita/lainauslistalle :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Komppaan JenniKaroliinaa, Hormonitasapaino pitäisi kyllä lukea! :) Meillä on työpaikalla Jamie Oliverin keittokirjoja kaksi, vaikuttavat tosi hyviltä mutta en ole vielä niistä ehtinyt toimistolounasta kokkaamaan.

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta