Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lefkaksen herkut ja turkoosia unelmaa


Pitää vielä palata hetkeksi Lefkaksen tunnelmiin, koska ruokaraportti puuttuu kokonaan. Meillä oli poikkeuksellisesti Porto Galinissa puolihoito eli aamiainen ja illallinen. Odotin sitä hieman pelonsekaisin tuntein, koska Trip Advisorista luettuna hotelli oli täydellinen, kuten myös aamiainen, mutta illallinen oli saanut murskakritiikin.

Aamiainen oli todellakin ylitsevuotavan täydellinen, minä olisin pärjännyt kreikkalaisella jogurtilla, hunajalla ja manteleilla jo pitkälle, mutta lapset ja Iso Muru ottivat aamiaisesta kaiken irti. Aamiainen venahti helposti tunnin mittaiseksi nautiskeluksi alkuruokineen, pääruokineen ja jälkiruokineen. Kokki paistoi lettuja, joita sai nauttia tuoreiden mansikoiden kanssa. Appelsiinimehu oli juuri puristettua. En keksi ainuttakaan asiaa mitä olisi puuttunut. Hillojakin oli lähemmäs 10 erilaista ja kahvi tietysti tarjoiltiin pöytiin. Jopa diabeetikoille oli oma tarjoilupöytä.

Jep, tuo kaikki "kastike" jogurtin ympärillä on hunajaa. Se oli niiiiin hyvää. Mantelit vain unohtuivat tästä kuvasta.
Lounaan söimme useimmiten myös hotellilla, koska olimme lähes aina omalla rannalla. Lähistöllä ei ole muita ruokapaikkoja, joihin lasten kanssa nopeasti menisi. Vakiolounaamme oli yllätys, yllätys kreikkalainen salaatti, jolla olisin voinut elää koko viikon. Lapsille spagettia ja näillä jaksoi iltaan saakka.

Illallisemme oli Asterias-ravintolan buffé ja hyvä sellainen. Valikoimaa oli runsaasti ja ruokalajit olivat pääosin kreikkalaisia, joka oli mielestäni erinomainen asia. Valikoima vaihteli päivittäin, joten kyllästymistä ei tullut. Viinilista rakentui kreikkalaisista viineistä ja miksi ei rakentuisi koska kohtuulisen hyviä viinejä näytti löytyvän. Perheen pienimmät oli huomioitu pastalla ja erilaisilla kastikkeilla, mutta kreikkalainen ruoka näytti maistuvan välillä pastaakin paremmin lapsille. Jälkkäripöydän lisäksi jäätelötiskillä sai tehdä oman jäätelöannoksen, joten menestys oli taattu pikkuväen parissa.

Tässä muutamia lautasmallejani, nuo friteeratut kesäkurpitsat olivat ihania tsatsikin kanssa
Loppuviikosta hotellissa aukesi myös Nautilus-terrassiravintola, joka on päivällä lounaspaikka ja illalla a la carte-ravintola. Kuten kuvasta näette näkymät Nautiluksesta ovat upeat. Piipahdimme tänne päivällä syömään hieman kevyemmin tai kuten alla olevasta kuvasta näkyy, ettei se nyt niin kevyttä tainnut kaikilla olla.Joten se mitä pelonsekaisin tuntein odotin, vaihtuikin erittäin miellyttävään yllätykseen. Tapasin hotellin johtajan ja kysäisin häneltä, että onko jotakin muutosta tapahtunut viime vuoteen. Kuulemma koko keittiöhenkilökunta on vaihdettu. Selkeästi tämä on ollut hyvin järkevä veto.

Tämä oli todellakin erilainen matka, koska yleensä vaihtelemme ruokapaikkoja matkoilla päivittäin. Lefkaksella söimme vain muutaman kerran muualla. Autoillessamme pari päivää löysimme ihanan piskuisen Makis Fish Tavernan Lygiasta, jonka miekkakalasouvlaki maistui hyvältä. Iso Muru tilasi muutaman sardiinin.Eiköhän tässä ole tarpeeksi juttua Lefkaksesta. Loppuun väläytän vielä muutaman kuvan automatkaltamme, kuvia ei ole photoshopattu. Värit ovat aidot!


Matkasta aiemmin kirjoitettua:
http://www.hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2013/05/loma-lefkaksen-saarella.html
http://www.hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2013/05/porto-galinin-maisemat.html
http://www.hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2013/05/rantaelamaa-lefkaksella.html
http://www.hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2013/05/kreikan-unohdetut-saaret.html
http://www.hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2013/05/lefkaksen-herkut-ja-turkoosia-unelmaa.html
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Hei, kiitos kattavasta ja värikkäästä Lefkas-raportista :) Löysin tämän nyt, vuosia myöhemmin, kun etsin tietoa samaisesta kohteesta. Osaisitko sanoa, sopiiko hotelli myös vauvalle, joka ei ihan vielä kävele itse? Pääseeköhän rattailla minnekään ja tuleeko bodattua kanniskellessa lasta ylös-alas? Kiitos jo etukäteen :) Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on bodausta luvassa, portaita on monessa paikassa, mutta ei hirvittäviä määriä. Hotellialueelta poistuessa joudutte käyttämään taksia. Rannalla riittää viskeltäviä kiviä ja kivilinnoja on kiva koota. Hotelli oli tosi ihana ja ruoka hyvää eli bodaus tulee tarpeeseen :) Varmaan huoneenvalintaan kannattaa kiinnittää huomiota ja lähettää meili hotellille. Ihanaa matkaa!

   Poista
  2. Kiitos! Ihanaa saada oikeaa ja aitoa tietoa. Oma ranta ja maisemat ovat täällä todella houkuttelevat. Pääseekö mihinkään polulle/tielle vaunuttelemaan eli nukuttamaan pienintä? Alustavasti jo varasin matkan, kohteen keksin ihan hatusta :) joten jäin vielä epäröimään. Nämä kertomukset ja kuvat taitavat nyt kuitenkin ratkaista asian Lefkaksen eduksi :)

   Poista
  3. Pystyt hotellialueellakin vaunuttelemaan, on sen verran laaja. Muistelisin, että tie oli heti tosi vilkas hotellin edestä. Me vuokrattiin auto ja mentiin sillä osa viikosta. Siellä liikenne ei ole niin katastrofaalista etteikö uskaltaisi autolla liikkua. Lefkas oli todella kaunis paikka ja tykkäsin siitä aivan mielettömästi. Ottakaa ihmeessä pienen kanssa myös laivareissu, jos tykkäätte kauniista maisemista :)

   Poista
  4. Loistavaa! Kiitos tiedoista ja vinkeistä, laivareissu olisi kyllä ehdoton. Ajatuksissa olisi myös auton vuokraaminen, jotta saari tulisi tutuksi laajemmalti. Se vaan voi olla, että kun pienen vauvan äiti pääsee lomalle niin se juurtuukin rantatuoliin :D Me tehtiin nyt päätös lähteä kokemaan tämä paikka, niin mielenkiintoiselta alkoi kuulostaa. Hyvä ruoka ja juoma ovat kuitenkin loman ehdoton edellytys :) Iloista talvea sekä kevään odotusta sinulle! :)

   Poista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta